Narancs223 kérdése:
14hónapos babának nem hatásos az antibiotikum?
Figyelt kérdés
Sajnos 3 hete lesz hogy egy ördögi körben vagyunk, a nagy ovis ( szeptemberben kezdte) köhögni kezdett a kicsi is elkezdett utána, elmentünk orvoshoz , a nagynak írtak antibiozikumot ,akkor még a kicsinek nem,csak cataflam cseppet kapott a kicsi. Hétvégére nem volt hatásos nagyon csúnyán köhögött a kicsi, a nagy szépen javult . Visszavittem az orvoshoz aki írt neki antibiotikumot és elküldte a kicsit tüdő röntgenre , elkezdtük szedni az antibiotikumot az eredmény a röntgennél minden rendben. Kb 3nap után jobban lett a kicsi is szedtük tovább mire a nagy gyerkőcön kijöttek pöttyök( mellette magas láz).. irány vissza ...vírusos fertőzése van a nagynak majd vasárnapig elmúlik.. most elmúlt neki de a kicsi lázas lett az antibiotikum hiába .. lázas volt tegnap és most estére is .. ma voltunk megint orvosnál aki nagyon megijesztett... Holnap vérvételre viszem a kicsit és szerdán fül orr gégészetre .. valaki volt hasonló helyzetben? Mi lett a vége? Nagyon ideges vagyok...2020. márc. 2. 20:40
1/3 A kérdező kommentje:
Klacid a neve az antibiotikumnak.
2020. márc. 2. 20:50
2/3 anonim válasza:
Ha vírussal felülfertőződik, akkor hiába eszi az antibiotikumot. Amúgy RSV járvány van, csak a koronától jobban paráztatják az embereket. Az RSV meg tipikusan a 0-3 éveseket veri le, köhögés, nehézlégzés, láz, bő orrváladékozás. És erre védőoltás is van, csak a koraszülötteknek, krónikus beteg babáknak alanyi jogon jár, a többieknek meg gondolom fizetős.
3/3 A kérdező kommentje:
Nagyon kíváncsi leszek, akkor ezt kimutatja a vérvétel? Bő orr váladéka van 38.4 a hőmérséklete, sápadt . Amúgy szegénykém mindig orrfolyós ezt eddig betudtuk a nagy orrmandulájának, mindig panaszkodtam hogy folyik az orra de nem volt más tünet.( Egész téli időszak alatt kb 2hét volt mikor nem szívtam az orrát neki ez kb napi 2-3) Viszont a mostani tünetek 3hete kezdődtek...
2020. márc. 2. 21:17
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!