Miért betegesek ennyire a gyerekek?
Oké, közösség stb. De nem tartom normálisnak azt, amit mindenki más annak tart, hogy konkrétan 3 nap után beteg a gyerek. És nem csak az enyém, hanem frankón mindenkié, aki a környezetemben van és (és nem magán intézménybe jár....ez fontos tényező). Anyukám mesélte, hogy én 25 éve betegesnek számitottam azzal, hogy 3 havonta(!) kiestem a bölcsi/oviból. Anno az számított betegesnek ha valaki évente 5 betegségen átesett. Most....nevetséges. Össze tenném a kezem ha évente csak ötször lenne beteg a gyerek. És a harmadik évét kezdte a bölcsibe , bőven ki kellett volna alakulnia az immunrendszernek, neki is és a pajtásainak is. Ameddig magánba járt fél évig , semmit nem kapott el....nem kellett otthonra zsepit se venni!!!!! Pedig szeptembertől januárig járt oda, abszolút szezonban. Hol a hiba? Csak az tud eszembe jutni , hogy a szociális intézmenyekben nem megfelelő a higiénia.
A kovid lezárásokat már nem tudom magamban elfogadni mentségül, mert az a magánosokat is érintené, aki ismerősöm magánba jár NEM BETEGES, max megfázik fél évente. Mi a véleményetek?
Aki abban reménykedik, hogy majd az első év után jobb lesz, hát ne élje bele magát, mert közel sem biztos. A fiam nagycsoportban is többet volt itthon az őszi-téli időszakban (sőt, még márciust is beleszámolva), mint oviban. Pedig volt egy évet bölcsis is, tehát a nagycsoport már a negyedik éve volt, amit közösségben töltött. Most elsős, és 3 hete köhög. Túl vagyunk majdnem egy doboz ACC-n, éjszakára elfogyott egy üveg Robitussin, lándzsás útifű szirup, Ventolin spray napokig, mézes tea literszámra, semmi nem segített. Nyilván dokinál is voltunk, de semmi kórosat nem lát. Annyi a különbség, hogy a suli már nem csinál ügyet egy sima köhögésből, így nem hiányzott. De ha most ovis lenne vagy bölcsis, akkor itthon lenne 3 hete, én meg dolgozhatnék, ahogy akarok.
De csak hogy mondjak jót is, kislányom a bölcsit kezdte idén, és ugyan most tegnap lerobbant erre a hétre (mandulagyulladás), DE!! már több mint 1 hónapja járt előtte a bölcsibe hiányzás nélkül. Nem tudom, lehet hogy ő edzettebb, mert a bátyja minden sz.rt hazahozott az oviból mindig, és nyilván 5-ből 4x ő is elkapta, szóval már babaként volt beteg jópárszor.
A 2 nagy gyerekem 98-99 esek na ők állandóan betegek voltak 4 hónapom volt meg ehy évben a többit otthon, és amikor még nem jártak akkor is betegek voltak, ha csak bementünk egy nagyobb bevásárló helyre.
Na a kicsi alig beteg, ha az is gyorsan gyógyul. Nem féltem covid alatt is kibt az utcában szopogatta a köveket, van bent kutyánk is,pocsolyában fetreng kb amikor csak tud, a nagyokat féltettem még a széltől is.
Szerintem sokat számít amit itt már írt valaki, hogy magánba a beteget nem viszik be.Tavaly télen szigorúan vették(a mi ovinkba legalábbis), hogy aki beteg maradjon otthon.Se kicsi, se nagy takonnyal, se köhögéssel nem lehetett vinni.Így a gyerek kb 1,5 hónapot vígan járt oviba mire sikerült valamit összeszedni.
Idén ezt nem nézik.1 hét ovi, 2 hét itthon.Én most se viszem be, más meg még be is gyógyszerezi nehogy azt mondják nem mehet. Múltkor pld valaki hasmenéssel is behozta a lányát, mert nem beteg az annyira, meg különben is adott neki rá hasfogót.Épp akkor ment a gyerek két hét otthonlét utána, hát természetesen a csoport 3/4 hasmenéssel, hányással volt otthon utána 2 hétig.
Azért az a nátha, ami zöldes-sárgás váladékozással jár, nem éppen az egészséges kategória. Nem beszélve arról, hogy alváskor felerősödik a köhögés, felébresztve az összes gyereket...
Szóval hiába "csak nátha, csak köhögés", azért nem egészen ilyen egyszerű a dolog, hogy menjen nyugodtan, ha nincs láza. Amúgy meg ami egyik gyereknek nátha, a másiknak tüdőgyulladás.
Szerintem ez nagyon összetett. 34 vagyok minket se tartottak otthon minden tüsszentésre. Viszont egy felelős szülő el tudja dönteni, hogy hol van az a pont mikor már igenis otthon kell tartani. Ami így szépen hangzik de rengetegen vannak olyan helyzetben, hogy mondjuk féltik az állásukat segítségük meg nincs. Ő mit tud tenni?
Az én fiam már covid generáció, a második hullám alatt kezdte a bölcsit, így én már ahhoz lettem szocializálva, hogy a legkisebb tüsszentésre sem vihetem be. De annyira, hogy sosem feleljtem el az első olyan reggelt mikor már csak bevittem a bölcsibe és nem kellett ott ülnöm... alig vártam hogy hazamenjek és 2 év után először nyugodtan reggelizzek egyet. Alig, hogy hazaértem már jött is az üzenet, hogy "köhögött egyet úgyhogy vigyem haza". Azt hiszem ekkor döbbentem rá, hogy rohadt hosszú évek várnak rám hála a covidnak. Ennek most már több mint 2 éve, de 2 éve lényegében csak papíron jár közösségbe. Néha megmutatja magát 3 napra, majd újabb 2-3 hétre otthon ragad. Úgy érzem magam mintha 4 éve gyeden lennék...
Én 33 vagyok, és az "én időmben" sem számított betegségnek a köhögés meg az orrfolyás.
Suliból már alig hiányoztam. Pár napot minden évben. Pedig volt hogy meg voltam fázva, ahogy a többiek is, de nem érdekelt senkit...betegség az volt, ami lázzal járt, és/vagy extrán fertőző volt (bárányhímlő, kötőhártya-gyuszi, stb).
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!