Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Betegségek, oltások » Cukorbeteg kisgyerek vendégül...

Cukorbeteg kisgyerek vendégül látása szülinapon hogy lehet a legjobb?

Figyelt kérdés

Óvis lányom vele egykorú kis barátnőjéről most kiderült, hogy cukorbeteg és lisztérzékeny. A családjuk és a páromék generációk óta szomszédok, így közelebbi is az ismeretség.

Télen lesz a lányom szülinapja, és kezdek gondolkozni, hogy legyen az ünneplés.

Hogy lenne jó a torta, ha ez a kislány is jön? Arra gondoltam, inkább külön sütiket rendelnék, amiből vmelyik neki való (ezt megbeszélném az anyukájával, hogy pontosan mit takar pl szénhidrát szempontjából).

Ez jó lehet? Gondolom, ha nem hívja el az ember, az hosszú távon rosszabb. De az is kegyetlenségnek tűnik, hogy van vmi klassz torta, amiből mindenki kap, de ő nem.

Vkinek van ilyen tapasztalata, hasonlóan érintett gyereke/rokona?

Köszönöm.

#kisgyerek #Cukorbetegség (gyermekkori) #Ünneplés, zsúr
2022. okt. 25. 22:47
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:

Azért egy cukorbetegség olyan, hogy állandóan számolni kell. Ha ezt megeszem, akkor ennyi volt most két órára, de utána megint kell ennem, azt is pontosan kiszámolva... Nyilván anyuka számolja ezt még ilyen kicsi gyereknek, de akkor is ott van a tiltás, hogy akkor ezt nem eheted meg.

A szülinapok meg olyanok általában, hogy az ember (gyerek) eszik minden jót. Persze simán lehet olyan szülinapot tartani gyerekeknek is, hogy ne a kaján legyen a hangsúly, a kérdés az, hogy ti olyat akartok-e. Mert ha a gyereked minden álma egy kajálós party, akkor valaki ezt megszívja, bármilyen megoldás jut eszedbe: vagy a barátnő, vagy a te gyereked.

Bár lehet olyat is, hogy szülinap alkalmából felpakoljátok a barátnőket, és elviszitek valami komoly játszóházba, aztán utána mindenki hazamegy, és ti otthon a családdal előveszitek a tortát. De pont ezért kell beszélned a szülővel, hogy tényleg csak ez a megoldás jó-e.

(Mi az óvodásainknak mindig olyan szülinapot csináltunk, hogy kint a kertben valami akadálytalanul, meg sorjáték, meg ilyen fasságok voltak, a sütik nem is nagyon érdekelték őket, annyira belemerültek a játékba. De télen nehezített dolog ilyesmit kitalálni.)

2022. okt. 26. 08:43
 12/15 A kérdező kommentje:

A lányomnak még sose volt klasszikus kortárs szülinapi partija, meg ugye lesz egy családi szülinap.

Amit mondunk, hogy lesz, az szerintem tetszeni is fog neki. Még csak 4 éves. Majd inkább később van szerintem ez a licitálás egymásra a partiban.

Névnap volt, de ott nem volt nagy evészet, és a gyerekek (6-8), elmentek együtt játszani, csak csodálkoztunk 😊

Lehet esetleg, hogy a torta utan jönnek, de egy kisebb mentes torta is jó ötlet, amiből alapból kb annyi jut mindenkinek. Lehet, ilyesmi lesz, köszi. Addigra ők is kiokosodnak. Mentes szörpöt se igazán lehet gyereknek, de talán 1-1x belefér.

2022. okt. 26. 09:16
 13/15 A kérdező kommentje:
Jatszóázba semmiképp nem megyünk, így is folyton betegek az óvi miatt...
2022. okt. 26. 09:17
 14/15 anonim ***** válasza:
100%

Anyukával beszélj, vannak diabetikus torták, üditőre is figyelj.

4. Én inzulinos vagyok és képzeld, inkább a diéta a mérvadó, hiába adok be inzulint, akár többet is, ha ennék egy kanál mézet, az egekbe szökne a cukrok.

2022. okt. 26. 09:42
 15/15 anonim ***** válasza:
100%
Kérdező, én 43 éve vagyok cukorbeteg, három éves koromtól. Semmi bajom a mentes szörptől.
2022. okt. 26. 10:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!