Cukorbeteg kisgyerek vendégül látása szülinapon hogy lehet a legjobb?
Óvis lányom vele egykorú kis barátnőjéről most kiderült, hogy cukorbeteg és lisztérzékeny. A családjuk és a páromék generációk óta szomszédok, így közelebbi is az ismeretség.
Télen lesz a lányom szülinapja, és kezdek gondolkozni, hogy legyen az ünneplés.
Hogy lenne jó a torta, ha ez a kislány is jön? Arra gondoltam, inkább külön sütiket rendelnék, amiből vmelyik neki való (ezt megbeszélném az anyukájával, hogy pontosan mit takar pl szénhidrát szempontjából).
Ez jó lehet? Gondolom, ha nem hívja el az ember, az hosszú távon rosszabb. De az is kegyetlenségnek tűnik, hogy van vmi klassz torta, amiből mindenki kap, de ő nem.
Vkinek van ilyen tapasztalata, hasonlóan érintett gyereke/rokona?
Köszönöm.
Inkább az anyját kérdezd mielőtt meghívod a gyereket, hogy egyáltalán megugorható-e a feladat. Mert lehet, hogy olyan durva diéta kell neki, hogy nettó szopatás lenne bármilyen kajás összejövetelre elhívni a gyereket.
De ne most kérdezd, majd kb. egy hónappal a szülinap előtt, hiszen csak most diagnosztizálták, még ők sincsenek képben.
4. Nagyon tévedsz.
Kiszámolt szénhidrát mennyiséget ehet, napi ált. 5 alkalommal, meghatározott időben. Az inzulin ehhez van beállítva. A cukor nagyon gyorsan felviszi a cukrot, még inzulinadás mellett sem engedik.
Azt nem tudom, hogy a gyakorlott inzulinos cukorbetegek tesznek-e néha kivételt (de akkor is pontosan tudnia kell hogy mennyit vitt be és ahhoz emelni az inzulint), de 4 éves korban nem gondolom, hogy ilyesmit enged az orvos vagy megengedett lenne.
2. Olyan cukrászda kellene, ahol pontos összetevőket, mennyiségeket írnak, de gondolom van ilyen.
Köszi a választ 😊
Nagyon egyszerű, olyan lenne a torta, amit ő is megehet. Nagyon finomak tudnak lenni a mentes torták is.
Én nem rendelnék sütiket. Névnapra jó, de ez szülinap lesz. Kedves tőled, de ebben a korban még a torta az igazi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!