Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Betegségek, oltások » Ugató köhögés fél évesnél? Krupp?

Ugató köhögés fél évesnél? Krupp?

Figyelt kérdés
Ventolin vagy Flixotid?
2022. ápr. 26. 09:16
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
55%
Nekem így fulladt meg majdnem 1,5 évesen mikor gégegyulladással hazaküldtek fenistil cseppel az ügyeletről. Éjjel bevittük,az ügyeleten,sürgősségin őrjöngtek,hogy melyik orvos volt ez. Rectodelt,prednisolonos kúpot se írt?
2022. ápr. 26. 13:11
 12/18 A kérdező kommentje:
Semmit.
2022. ápr. 26. 13:15
 13/18 anonim ***** válasza:
0%

prednisolon? minek adna bivalyerős steroidot? 😳😳

gondolom látta a körzeti orvos, aki ismeri a gyereket születése óta, nem egy fáradt unott ügyeletes aki futószalagon vizsgál…

2022. ápr. 26. 13:16
 14/18 anonim ***** válasza:
69%
Minek? Mondjuk hogy legyen, ha,esetleg befullad. Mint írtam az én gyerekem majdnem így fulladt meg.Van tapasztalatom ebben bőven...
2022. ápr. 26. 13:26
 15/18 anonim ***** válasza:

vagy legyen, ha esetleg a szülő okosabbnak gondolja magát a dokinál.

még jó, hogy nem így megy.

2022. ápr. 26. 13:36
 16/18 anonim ***** válasza:
51%
Kruppra a hideg levego jo es azonnal orvos/ugyelet, inhalalni is kell hidegparat, esetleg mast is. Kruppnal van ejjel hirtelen jelentkezo rekedtseg, ugatos kohoges, befullafas. Ez a krupp. Fagyaszto ajto ele kell rakni feloltoztetve a gyereket, melyeket lelegezni, ez segit levinnj a duzzanatot. Fenistil a nyalkahartya duzzanatot szinten segit levinni, de roham eseten nem fenistil kell, inkabb allergia okozta asztmara/nathara! Az asztma sipolas/horzsoges/nehezlegzes, a bordak is "lengenek" a legzeseknel, sos vizes inhalalas jo erre is, de erre Ventolin es Flixotise pipa a hatasos, valamint Medrol. Sajnos en kiskoromban kruppos voltam, a kisfiam meg ugy nez ki allergia okozta kisgyerekkori asztmas, most jartuk meg a korhazat..
2022. ápr. 26. 13:40
 17/18 anonim ***** válasza:
Ja es nekunk is van Prednison kup a hutoben! 1x volt ra szukseg eddig. Utolso voltam!
2022. ápr. 26. 13:41
 18/18 anonim ***** válasza:
100%

Ha kruppra hajlamos a gyerek,akkor kell,hogy legyen otthon szteroidos kúp,ami életmentő gyógyszer!

Mint asztmásnak a ventolin. Ennek ellenére ha nem szükséges nem kell adni, de láttunk már karón varjút, sajnos nem minden orvos kompetens,ha úgy ítéled meg,vidd el máshoz.

2022. ápr. 26. 16:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!