Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Betegségek, oltások » Elkaphattam tőle? Ha igen,...

Elkaphattam tőle? Ha igen, meddig kell "aggódnom"?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

6 éves kisfiam benyalta az oviban a bárányhímlőt. 27-én vasárnap torokfájással, száraz köhögéssel, rekedten ébredt, kis hőemelkedése is volt. Hétfőn a doki mandulagyulladást állapított meg, rá két napra szerdán kijöttek rajta a pöttyök. Mostanra túl van rajta, nem volt vészes, még pár látszik, de már teljesen szárazak. Oviba természetesen nem ment.

Na most a ciki rész az, hogy nekem az elmúlt 31 évben még nem sikerült elkapnom. Olvastam és a doki is mondta, hogy a kiütések megjelenése előtti 1-2 naptól fertőz addig, amíg szárazzá nem válnak. Tehát a fiam legkorábban kb. 28-án fertőzhetett meg, az utána következő kb. 1 hétben meg nagyjából bármikor. Azt is tudom, hogy hosszú, 2-3 hetes lappangása van. A kérdésem az lenne, hogy aki esetleg felnőttként elkapta a gyerekétől (vagy rokon, ismerős gyerektől, mindegy), az a gyerekhez képest mikor lett beteg?

(Az a helyzet, hogy van a szűkebb családban egy 1 hónapos kisfiú, és nem merek menni babázni, mert attól f*sok, hogy mi van, ha már hordozom a vírust...)

Köszi a válaszokat.

2022. márc. 11. 18:13
1 2
 11/18 A kérdező kommentje:

#9-#10

Igen, mondtam is már a férjemnek, hogy ha megúszom, akkor első dolgom lesz 😅

2022. márc. 12. 17:07
 12/18 A kérdező kommentje:

Update: nem úsztam meg. 😅

Érdemes felhívnom holnap az orvosi rendelőt, vagy nem sok mindent tudnak velem kezdeni? Egyelőre még nem vágott földhöz, tegnap este hőemelkedésem volt, fáj a fejem, és kijött pár hólyag rajtam. Később nem tudom, mi lesz.

Aki benne volt felnőttként, esetleg van valami praktika, bármilyen kenőcs, hintőpor, gyógyszer, akármi, ami segített kicsit? Vagy csak az idő? 🙂

Köszi megintcsak, ha válaszoltok.

2022. márc. 15. 13:27
 13/18 anonim ***** válasza:
100%

Nem kell felhivni, ezzel nincs mit csinalni.

Ne vakarozz, ennyi 😂 Jobbulast !

Ne kenj ra semmit, ezek a 30-40 eve ajanlott kencek inkabb artanak.

Vigyazz ne aztasd, inkabb csak tusolj le egy ket perc alatt. Mindig uj torolkozo. Napra ne menj most napozni.

2022. márc. 15. 13:31
 14/18 anonim ***** válasza:
100%
A legfontosabb, hogy ne vakarózz és pihenj. Törölköző csere, tusolás nagyon fontos. Anyum ezeket kapta tanácsnak: folyamatosan cserélje a ruháját. Nem jó, ha a beleizzadt ruhában van. Ágyneműt naponta mossa. A doki még azt mondta, hogy aszpirint ne szedjen. Nem emlékszik már rá, hogy milyen összefüggés volt a kettő között. Ha valaki tudja az okát, akkor nyugodtan írja le, vagy javítson engem ki. Ez 20 éve volt már. Szóval nem pontosan emlékszik rá.
2022. márc. 15. 18:19
 15/18 A kérdező kommentje:
Köszönöm 13-14, megfogadom őket :) Szerencsémre elég enyhének tűnik eddig.
2022. márc. 16. 12:46
 16/18 anonim ***** válasza:
100%
14-es, az valoszinu Nurofen volt (Ibuprofen), ami felerositheti a tuneteket, azt tilos, gyereknek is, benne is van egyebkent a Nurofent betegtajekoztatojaban.
2022. márc. 16. 13:06
 17/18 anonim ***** válasza:
#16 Köszönöm. Ma is tanultam valamit 😊
2022. márc. 16. 13:42
 18/18 A kérdező kommentje:

Én is tanultam, és elég hasznos volt, mert a fejfájásra (kb az egyetlen zavaró tünetem) eddig Advilt vettem be (Ibuprofen...), és a 14-es választ elolvasva még meg is nyugodtam, hogy azt lehet 😅 Akkor ez lesz a napja, hogy Panadolra váltok, vagy ha erősebb kéne, akkor Rubophenre.

Amúgy fura ez, mert beszéltem az elmúlt 6 évben általam igen alapos orvosként megismert gyerekdokinkkal, amikor a fiamon kijött, és egy szóval se említette, hogy Nurofent ne adjak neki. Más kérdés, hogy így sem adtam, mert nem volt lázas, de na, azért ezt említhette volna.

Köszönöm újfent a válaszokat, én mindenkinek zöldet adtam, az elsőt kivéve.

2022. márc. 16. 16:56
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!