Elkaphattam tőle? Ha igen, meddig kell "aggódnom"?
Sziasztok!
6 éves kisfiam benyalta az oviban a bárányhímlőt. 27-én vasárnap torokfájással, száraz köhögéssel, rekedten ébredt, kis hőemelkedése is volt. Hétfőn a doki mandulagyulladást állapított meg, rá két napra szerdán kijöttek rajta a pöttyök. Mostanra túl van rajta, nem volt vészes, még pár látszik, de már teljesen szárazak. Oviba természetesen nem ment.
Na most a ciki rész az, hogy nekem az elmúlt 31 évben még nem sikerült elkapnom. Olvastam és a doki is mondta, hogy a kiütések megjelenése előtti 1-2 naptól fertőz addig, amíg szárazzá nem válnak. Tehát a fiam legkorábban kb. 28-án fertőzhetett meg, az utána következő kb. 1 hétben meg nagyjából bármikor. Azt is tudom, hogy hosszú, 2-3 hetes lappangása van. A kérdésem az lenne, hogy aki esetleg felnőttként elkapta a gyerekétől (vagy rokon, ismerős gyerektől, mindegy), az a gyerekhez képest mikor lett beteg?
(Az a helyzet, hogy van a szűkebb családban egy 1 hónapos kisfiú, és nem merek menni babázni, mert attól f*sok, hogy mi van, ha már hordozom a vírust...)
Köszi a válaszokat.
#9-#10
Igen, mondtam is már a férjemnek, hogy ha megúszom, akkor első dolgom lesz 😅
Update: nem úsztam meg. 😅
Érdemes felhívnom holnap az orvosi rendelőt, vagy nem sok mindent tudnak velem kezdeni? Egyelőre még nem vágott földhöz, tegnap este hőemelkedésem volt, fáj a fejem, és kijött pár hólyag rajtam. Később nem tudom, mi lesz.
Aki benne volt felnőttként, esetleg van valami praktika, bármilyen kenőcs, hintőpor, gyógyszer, akármi, ami segített kicsit? Vagy csak az idő? 🙂
Köszi megintcsak, ha válaszoltok.
Nem kell felhivni, ezzel nincs mit csinalni.
Ne vakarozz, ennyi 😂 Jobbulast !
Ne kenj ra semmit, ezek a 30-40 eve ajanlott kencek inkabb artanak.
Vigyazz ne aztasd, inkabb csak tusolj le egy ket perc alatt. Mindig uj torolkozo. Napra ne menj most napozni.
Én is tanultam, és elég hasznos volt, mert a fejfájásra (kb az egyetlen zavaró tünetem) eddig Advilt vettem be (Ibuprofen...), és a 14-es választ elolvasva még meg is nyugodtam, hogy azt lehet 😅 Akkor ez lesz a napja, hogy Panadolra váltok, vagy ha erősebb kéne, akkor Rubophenre.
Amúgy fura ez, mert beszéltem az elmúlt 6 évben általam igen alapos orvosként megismert gyerekdokinkkal, amikor a fiamon kijött, és egy szóval se említette, hogy Nurofent ne adjak neki. Más kérdés, hogy így sem adtam, mert nem volt lázas, de na, azért ezt említhette volna.
Köszönöm újfent a válaszokat, én mindenkinek zöldet adtam, az elsőt kivéve.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!