Stok009 kérdése:
A gyermek otthongondozási díja t mire tudom megigényelni?
Figyelt kérdés
A kislányom tejcukorérzékeny Azt más beteg2022. jan. 19. 18:30
1/6 anonim válasza:
Google legelső találat!
A tejcukorérzékenység nem minősül súlyos fogyatékosságnak.
"Ki jogosult a GYOD-ra?
A gyermek életkorától függetlenül a GYOD-ra jogosult az a vér szerinti vagy örökbefogadó szülő, aki
a súlyos fogyatékosságából eredően önellátásra képtelen vér szerinti vagy örökbe fogadott gyermekéről, vagy
a tartós betegségéből eredően önellátásra képtelen gyermekéről gondoskodik."
2/6 anonim válasza:
Lemaradt, amit még hozzá akartam tenni:
Erre valószínűleg adókedvezményt tudsz igénybe venni.
4/6 A kérdező kommentje:
És ezt a személyi kedvezményt Hogyan tudom igényelni
2022. jan. 19. 19:50
5/6 anonim válasza:
Ha van orvosi papírod róla, odaadod a munkahelyed bérelszámolasan es akkor mar eleve kevesebb szja-t vonnak. Vagy pedig jovőre, az adóbevallasnál beírod a megfelelő sorba ey akkor egy összegben utalja vissza a nav.
6/6 anonim válasza:
A személyi kedvezmény a munkavállaló saját betegségére jár, a gyerekre csak a 'sima' adókedvezmény vehető igénybe, függetlenül az egészségi állapotától.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!