Fél éves babán hogyan segítsek, ha náthás ?
Figyelt kérdés
Már 5 napja náthás, ma reggel elkezdett itt-ott köhögni, szerintem hátracsurog neki az orrából a váladék és azért köhög. C-vitamint adok neki, tengervizes oldat + orrszívó porszívozom + Nasivint használjuk 5.napja. Láz 1 éjszaka volt csak, de kúpra le is ment. Enni kicsivel kevesebbet eszik, pisilni is kevesebbet pisil. A dokit a héten már 3x hívtam, hogy mit tehetnék még, el e vigyem hozzá, de azt mondja nem szükséges, csináljam tovább amit csinálok. Ma este fürdés után elkezdett köhögni és már szinte fuladozott, visítva sírt, szívattuk orrát, de alig jött valami, azt hittük megfullad. Aztán nagyjából lenyugodott, már éhes is volt, elkezdte inni a tejét és attól is elkezdett fulladni. A váladékot próbálta felköhögni. Aztán átment rajta, de még mindig hallom hogy hörög, de hiába szívatom orrát, alig jön neki.Most nagyjából alszik, de félek hogy a tüzijátekok végett nem sokáig fog. Mit tehetnék még, félek, hogy nem fogja tudni kiköhögni és megfullad. Induljunk el sürgősségire vagy csak túlpánikolom? Lehet sürgősségin elküldenek, hogy ilyen bajjal miért megyünk be....2021. dec. 31. 20:02
1/12 anonim válasza:
Már rég orvoshoz kellett volna vinni szerintem.. 😐
2/12 A kérdező kommentje:
Már egész héten vinni akartam őt, de orvos csak mondja hogy nem kell....covid vegett meg nem vesznek úgy be hogy nincs időpont
2021. dec. 31. 20:14
3/12 anonim válasza:
Menjetek be az ügyeletre. Szilveszterkor nem fognak örülni ha vaklárma, de inkább ez mint hogy baj legyen.
4/12 anonim válasza:
Honnan hörög? Orrból, torokból vagy lejjebb? Ha függőlegesen tartod akkor is?
5/12 anonim válasza:
Akik az ügyeletet írják gondolom nem tudják, milyen állapotok vannak jelenleg. Ha pedig bemegy, akkor esélyes, hogy valamilyen más fertőzést is el fog kapni ott.
Láztalan, ez jó, a kérdés, hogy az orra szörcsög, a torkában vagy valami vagy lejjebb van valami.
6/12 A kérdező kommentje:
Én a szörcsögést az orra és a torka körül hallom. Amikor sikerült kiköhögnie magát, aztán már jó lett neki. Nem folyamatosan köhög, hanem csak ritkán, és akkor olyan, mintha a torkára menne valami. Most alszik, és most nem hörög, olyan tisztának hallom a lélegzését. De itt-ott van, hogy felhorkant.
2021. dec. 31. 20:35
7/12 anonim válasza:
Akkor nincs gond. :) Ha elmúlt már fél éves, akkor holnap próbáljatok meg Baby Luuf balzsamot venni, ez egy melkaskenőcs, sokat segít. :))
8/12 anonim válasza:
Hurutos vagy szaraz a kohogese? Stodal esetleg? Salvus vizzel is jo lenne parasitani a szobat. Mi 26-an jartuk meg este az ugyeletet, ugyan az en kisfiam nem kohogott, de furan kezdett el lelegezni, mintha futott volna, kilegzesnel sipolosan. Mi Ventolint es meg valami mast kaptunk befujasra, illetve Fenistil cseppeket is. Antibiotikum nem kellett vegul, mert crp nem volt magas, minket masnap azonnal kuldtek a sajat dokinkhoz, o vizsgalta meg jobban. Kapja a Cebiont, Devit-et, Kalcium szirupot es Ventolin szirupot is, ma kellett elhagynunk, mar tiszta a legzese. En elvinnem doķihoz, en nem tudnek ugy megnyugodni, hogy nem hallgatta doki a tudot. Nekunk virusos horoghurutot mondtak...
9/12 anonim válasza:
A sípolós légzés azonnal dokit igényel (vagy rutinos szülőt ventolinnal, rosszabb esetben a hűtős kúppal is felszerelkezve), teljesen más, mint egy láztalan felsőlégúti hurut.
10/12 A kérdező kommentje:
Köhögése hurutos. Stodalt még nem adtam neki, azt lehet fél évesnek ? Mennyit ? A szobát párásítom, de csak sima vízzel, Salvus sajnos nincs itthon. C-vitamint és Devitet is kap. Hétfőn mindenképp elviszem dokihoz, nem érdekel már hogy mit mond. Még lehet ma sürgősségire, még várom hogy mi lesz, most elaludt. Nem hallom, hogy sípolna.
2021. dec. 31. 21:09
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!