Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Betegségek, oltások » 3éves kislányom már harmadik...

3éves kislányom már harmadik hete beteg. Megfázással van itthon. Kicsit már kétségbe vagyok esve hogy nem javul. Mit csinálhatnék amivel segíthetném a gyógyulast ?Az orra folyik és köhög. Ennyi. Az állapota se nem romlik,se nem javul.

Figyelt kérdés
A doki utasításait követem csak esetleg tehetnék még valamit? Amit jap: Prospan szirup,cetizirin csepp,calcimusc,orrszívás,salvus víz a párologtató a,méz,mézes tea. Aludni tud.Nem értem miért nem gyógyul.
2021. okt. 6. 05:46
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
Másfél éves lányom két hete beteg... Nem úgy néz ki, mint akinek el akar múlni. Orvos azt mondta ACC, sok folyadék, pihenés, orrszívás, párologtatás,ha rosszabb lesz menjünk be... De nem rosszabb, csak folyton folyik neki az orra, meg hurutosan köhög...
2021. okt. 6. 10:03
 12/17 A kérdező kommentje:
Az a baj hogy kevesebbet iszik mint szokott. Pedig sokmindent kipróbálok hogy igyon. De nehéz rávenni. Meg ugye a munkahely nem túl elnéző az állandó táppénzzel. Szóval ha ilyeneket olvasok hogy ilyen lesz az első két év,elkap a gyomorgörcs hogy tuti hamarosan elküldenek
2021. okt. 6. 12:46
 13/17 anonim ***** válasza:

Mondjuk én konkrétan lecserélném az orvost, aki calcimuscot ad megfázásra. Minek? A calcimusc egy INJEKCIÓ amit 18 éven alul eleve nagyon körültekintően kell adni arra is, amire szánták, mivel bórt tartalmaz, ami a jövőbeni termékenységre hatással van. Megfázásra meg nem is jó! Ez egy régi ostoba tévhit, Magyarországon kívül nem is hallott senki ilyenről és eszükbe se lenne ilyet beadni a gyereknek megfázásra, jobb orvosok itthon se adják, mert NINCS ÉRTELME ÉS KOMOLY MELLÉKHATÁSOKKAL JÁR!!!!

A calcimusc erre való:

az alábbi kórképek kezelésére alkalmazható:

- alacsony vérkalciumszint (hipokalcémia) és kalciumhiányos állapotok;

- csökkent kalciumszint okozta görcsök (hipokalcémiás tetánia) (vesekárosodás, mellékpajzsmirigy csökkent működése, egyes mérgezések - magnézium, oxálsav, citrát, szén-tetraklorid, fluorid, foszfát, stroncium, rádium okozta mérgezés - következményei, valamint koraszülötteknél és/vagy cukorbetegségben szenvedő anyák újszülötteinél);

- jelentősen emelkedett vérkáliumszint (hiperkalémia);

- újraélesztésnél, ha a hiperkalémia, a hipokalcémia vagy a kalciumcsatorna-blokkoló gyógyszer által okozott mérgezés kóroki szerepe valószínűsíthető.

Egyes betegségek (Zollinger-Ellison-tünetegyüttes, bizonyos típusú pajzsmirigy daganat) diagnosztizálására is alkalmazható a kalciuminfúziós próba.

És akkor megfázásra adja.. jóisten gyerele

2021. okt. 26. 14:15
 14/17 anonim ***** válasza:

Megdöbbentő lehet a számodra, de a gyakorlatban a calcimusc, fenistil csepp valóban segít a tünetek csökkentésében

A nyálkahártyára gyakorolt nyugtató hatása miatt.

Az az nem fog úgy köh{gni mint a kutya.

Byilván ez csak a tünetek elnyomása, de a kis betegeknek már ez is könnyítés, mikor szegényt annyira irritálja hogy már öklendezik a köhögés miatt.

Az h magyarországon kívül nem használják, még nem jelenti azt h baromság.

2021. okt. 26. 15:01
 15/17 anonim ***** válasza:

Azért használják, mert "így szoktuk" nem azért, mert hat. 100-120 évvel ezelőtti állapotban van megrekedve az, aki még mindig felírja, mert már akkor rájöttek, hogy semmire se jó. A kalcium hatásosságát ezekben az esetekben csak megcáfolni sikerült, a fejlett világban elképednek attól, hogy itt meg a keleti blokk egyes országaiban mikre adják.

A kalcium túlfogyasztása még egy felnőtt veséjét is túlterheli, nemhogy egy gyerekét.

[link]

[link]

2021. okt. 26. 19:16
 16/17 anonim ***** válasza:

Ezen nem vitatkozom.

Nekünk használt.

A lányom 6 hós volt. Már a 4. Fajta gyógyszert kapta a 3. Helyettesítő dokitól (bele~rtve a 20 ezer forintos bébihallert, a hozzá való 10ezres gyógyszerrel, amit persze lehetetlenség a gyetekre rakni kűzdelem nélkül)

Mire a saját dokink felírta a calcimusc ot. (én is nagyon meglepődtem)

És használt!

Az ikreknél már fenistilt kaptunk mikor már a kicsilány öklődött a köhögéstől, és napok óta nem aludtunk.

Szintén segített.

Nem vok orvos, nem értek hozzá. De tudom h nekünk, és még sokaknak rajtunk kívül segített

2021. okt. 27. 20:57
 17/17 anonim ***** válasza:
A fenistil egy antihisztamin (igaz első generációs, azóta sokkal jobbak vannak), köze nincs a kalciumhoz.
2021. okt. 27. 22:55
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!