Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Betegségek, oltások » A fenistil-t a baba-2hós hány...

A fenistil-t a baba-2hós hány napig szedheti megfázásra? Mert elfelejtettem megkérdezni az orvost

Figyelt kérdés
Nektek(babátoknak) mit ír ki a doki megfázásra
2021. márc. 10. 13:58
 1/9 anonim ***** válasza:
Betegtájékoztatóban nincs benne?
2021. márc. 10. 14:02
 2/9 anonim ***** válasza:
48%
Nem tudom, mivel nem megfázásra, hanem allergiára van, biztos nem adnám, 2 hónaposnak pláne nem.
2021. márc. 10. 14:05
 3/9 anonim ***** válasza:
48%
Ja és semmit nem írt fel. Megfázásra babyluuf balzsamot használtuk és szívtuk az orrát, de akkor már biztosan nem 2 hónapos volt.
2021. márc. 10. 14:07
 4/9 A kérdező kommentje:

Értem. A babának ezt írta fel a doki, és mondta hogy adják napi2x4 cseppet.

De azt nem mondta hogy hány napig adjam,és a baba még mindig megvan fázva.(5napja+)

Azért kérdem, ráadásul nem akarom hogy nagyobb baj legyen..vagy hogy a tudejere menjen. Szívjuk az orrát, bár sokszor nem engedi, azaz ordít és nem akarom kínozni mert nem mindig jön belőle csak hallom hogy van benne ta.kony, és ezért "aggódom".

2021. márc. 10. 14:42
 5/9 anonim ***** válasza:
100%
Azért írta fel, mert csökkenti a váladéktermelődést. Mivel 2 hónapos a baba, inkább hívd fel újra a gyerekorvost. Ne a válaszok alapján adagold.
2021. márc. 10. 14:47
 6/9 anonim ***** válasza:
100%
Hívd fel! A megfázás nem megy a tüdejére, már ha ez megfázás. Megvizsgálta? Tengervizes orrspray-t lehet még használni, újabb kínzás, de segít ha el van dugulva az orra.
2021. márc. 10. 15:17
 7/9 anonim ***** válasza:
62%

Van nasivines baba orr csepp, 2 hónaposan azt lehet használni.

Pár hónapostól lehet csak az orr spray. Bár az utóbbit lehet csak 1 éves kórtol.

Szerintem a nasivin csepp jobb mint a tengervizes orrspray, de ha nem szeretnél semmi ilyet használni, akkor párásítót javaslom gyógyszertári sós vízzel. Meg a Babyluuf nagyon jó. 1 évesem most használta mert megfázott, illetve én is, es nekem is bevált ejszakara.

De azt lehet csak 3 hónapos kortól ajánlott! Utána kell nézni.

2021. márc. 10. 23:14
 8/9 anonim ***** válasza:

Nekünk szintén hasonló korú volt a babánk, mikor először megfázott. Tengervizes orrsprayt kellett használni, aztán alapos orrszívás, majd Nasivin Baby orrcsepp. Utóbbit max 7 napig lehet.

Emellett ajánlott Sinupret cseppeket, annak a kúrája 7-14 nap. A védőnő tanácsolta még a Cebion cseppeket is.

Jobbulást kívánok!

2021. márc. 13. 08:52
 9/9 anonim ***** válasza:
1 eves fiam is azt szedtem,2x9 cseppet. 2 hetig kellett adnom. De inkabb dokit kerdezd meg
2021. márc. 13. 12:58

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!