Oltás beadásáért kérhet pénzt a háziorvos?
Nálunk a gyermekorvosnál úgy van, hogy a fizetős oltásokért kér ezer ft-ot, a kötelezőkért és a Neisvac-C-ért nem.
A háziorvos be se ad semmit, fizetés ellenében sem. Könyörögtem neki a császár után, hogy adja be a vérhigítókat, fizettem is volna, de nem volt hajlandó. 🤦🏼♀️
Azért nekem ez nem ennyire nyilvánvaló...
Az én gyerekem háziorvosa eddig egyik oltás beadásáért sem kért pénzt.
Most 5 hónapos a kisfiam, kapott már kötelező és választható oltást is, a beadásért egyszer sem kellett fizetni.
Van ismerősöm, akinél viszont oltásonként 1500 Ft-ot is elkér a háziorvos. Na most akkor hogy is van ez?
Nem. Az oltóanyagért kell fizetni a gyógyszertárban, a beadásért már nem kérhetne pénzt a háziorvos.
Sőt, idén az influenza oltást teljesen ingyen kaphatja meg mindenki.
A kötelező oltások ingyenesek! Ott van valami baj, jobb lenne jelezni a barátnőd felé, hogy jelezze ezt feljebb, mert 100%, hogy számlát se kap erről.
A HPV és az agyhártyagyulladás elleni védőoltás ugyan nem kötelező, de ingyenes. Senki se fizessen ezért, a gyereknek alanyi jogon, ingyenesen jár!
Jól van hetes, hajrá. 😅 Én meg már boncoltam egeret, holnap megyek operálni....
Na de a kérdésre válaszolva ilyet még nem is hallottam, hogy ezért elkérnek pénzt. Mi választható oltásokat is ingyen adattunk be, fel se merült bennem, hogy ezért pénzt kérnek valahol.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!