Vigyem a gyerekeket iskolába/emberek közé? Hosszú, kifejtem lent.
A férjem tegnap óta karanténban van, mert csütörtökön táplálkozott egy azóta igazoltan covidos pasassal. Csütörtöktől-szombat reggelig többször találkoztunk a férjemmel, azóta nem. Minket nem tettek karanténba, hiszen nem mi találkoztunk a fertőző személlyel. (Ezt mondjuk nem értem, de ez van)
A biztonság kedvéért mi most egy másik házban vagyunk, nem érintkezünk a férjemmel, és senki mással sem, de holnap iskola, óvoda, nekem munka.
Nagy eséllyel ti elkaptátok.
Én semmiképpen sem mennék se óvodába,se iskolába,se munkahelyre
A jelenleg hatályos szabályok szerint te mehetsz dolgozni, a gyerek meg iskolába. Szerintem mindkettőtöknek ez is az érdeke.
Ha főnököd beleegyezik, hogy ne menj, és tudsz otthonról dolgozni, tégy úgy. A gyerek ügyében meg beszélj sulival, de gondolj rá, hogy hosszú még az év, később beteg is lehet a csemete, és a megengedett hiányzások száma nem korlátlan.
Szerintem ha a férjed csütörtökön fertőződött, az első pár napon nemigen tudta továbbadni a vírust, annak először szaporodnia kell a szervezetében. Persze ez csak laikus okoskodás.
5, hivatalból nem csinálnak amíg nincs tünete.
Ezért olyan alacsony az igazolt fertőzöttek száma.
6
Én csak azért gondoltam,mert írták hogy kontaktkutatás esetén a tesztelést a kormány állja, ebben az esetben a férj kontakt, kellene tesztelni,ha bizonyítottan koronás az akivel kajalt.
Egy üzleti megbeszélés volt a férfival, tehát nem voltak egymáshoz közel, de neki ez az előírás.
Nem tudjuk, mikor tesztelik, majd kiderül.
Érdekes egyébként, hogy akár egy háztartásban is lehetnénk most is, és csak rá vonatkoznak a szabályok, ránk nem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!