11 hós,39 fokos láz, semmi más tünet. Ügyeletre vinnétek?
Délután voltam vele az orvosnál, ő nem fogadott, mert nem az ő betegei vagyunk.
Adtam neki Nurofent, az levitte a lázát, de 4 óra múlva megint 39 fokos láza van. Más tünet nincs. Kicsit bágyadtabb és kevesebbet evett, de ennyi.
Ti vinnétek ügyeletre? (csak felnőtt ügyelet van)
Tudom, hogy hülye kérdés, de mindenhol azt írja, hogy ezért ne vigyük orvoshoz a gyereket, de mint első babás szülők aggódunk. Holnap reggel biztos, hogy az első utunk az orvoshoz vezet, csak az a kérdés, hogy rohanunk-e vele már most?
Nem, mi akkor vittük volna, ha aluszékonnyá válik.
Nemrég volt ez nálunk és le sem ment a láza, volt otthon normolit vagy smekta por (hirtelen nemtudom melyik) abból kapott nagyon keveset. Só pótlásképp, mert kevesebbet ivott és evett.
De ebből is csak pár kortyot..
Nálunk végül 3 napos láz okozta, nem ment 37,9ala 3 napig a hője.
Egyszer volt 40 fokos, de azt hamar levottuk hűtőfurovel.ha nem vagy biztos abban, h azt h kell, nézz utána alaposan!!
Nyugodtan hűtő fürdőztesd egyáltalán nem elavult és van hatása. Legalábbis nálunk bejött.
A fiam 39,3° lázzal volt mikor jött a foga, kapott nurofent hűtőfürdőt és nagyon sokat itattam. Volt mikor a nurofen nem használt,akkor kúpot adtam. A fürdő általában jócskán levitte a lázát
A hűtő fürdő igenis hatásos. De már az is ha hideg vizes törölközővel torolgeted át. Kisebb babáknál szoktak ezt alkalmazni, de egy 11 hós ki írja a hűtő fürdőt is.
Meleg vízbe tedd és azt hűtsd fokozatosan de ne jéghidegre.
Jó, hogy az anyai megérzésemre hallgattam:
Bementünk az ügyeletre és kiderült, hogy tüszős mandulagyulladás.
Lórugásnyi antibiotikumot kapott és marad a germicid kúp+hűtőfürdő.
Mindenkinek köszönöm a választ!
Számomra mind hasznos volt, ment a zöld kezecske.
Dehogy
Majd holnap orvos..
Babáknak a 39 nem annyira magas..38,5 alatt nem is csillapítunk.
Nyugi
40,2-nél is sima orvoshoz vittem, aki egy óra múlva rendelt..
Felnőtt ügyeleten semmit nem csinálnak kb
Nálunk is Bp 60 km
Oda kell vinni, ha valami van ..
Tüszős mandula is ráért volna reggelig
/ hétvége más/
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!