Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » 38,5 fokos láz és semmi más...

38,5 fokos láz és semmi más tünet, mitől lehet ez?

Figyelt kérdés
Kislányom 20 hónapos, ma 100 km-re voltunk nagyinál, mikor felébredt, akkor szökött fel a láz.
2010. aug. 1. 22:05
1 2
 1/15 anonim válasza:
0%

Vidd el dokihoz, de addig is csinálj valamit hogy ezt a lázat csökkentsd, mert ez már ÉLETVESZÉLYES!

Hideg fürdő vagy lázcsillapító (persze ami gyermeknek való)!

És mondom irány a doki minél hamarabb, ne innen várj megfelelő segítséget!

2010. aug. 1. 22:11
 2/15 anonim ***** válasza:
60%

vidd el dokihoz..amíg nem tudod elvinni hisz hétvége van..addig 3óránként kúp ( alap esetben 6 óránként lehet neki kúpot adni de ha három óránként adsz neki akkor váltott hatóanyag tartalmút mint pl az egyik legyen amidazofen hatóanyag tartalmú:germicid) a másik pedig a paracetamol tartalmú:rubophen,panadol) ha ez nem hat akkor jön a hűtő fürdőztetés ami annyiból áll, hogy a baba számára kellemes hőmérsékletű vizet engedünk és fokozatosan hűtjük le miközben a baba benne ül, de ezt is úgy hogy a lábához nagyon lassan öntjük a vizet és kevergetni kell a vizet hogy ne érje váratlanul. és hatásosabb ha a víz csak a melléig ér,a kimaradó testfelületet pedig locsolgatni kell. ha ez sem csökkenti a lázát akkor jön a törzs és test borogatás 39° felett teljes testborogatás a javasolt szoba hőmérsékletű borogatást teszünk amelyet 10 percenként cserélgetni kell( azzal nem sokra mész ha cska csukló és boka borogatást végzel ezért ezt nem is nagyon alkalmazzák)

remélem hatásos lesz..

17/L

2010. aug. 1. 22:26
 3/15 anonim válasza:

ma 22:26

Hú amindenit, 17 évesen mennyire tájékozott vagy ilyen téren. Hogy lehet ez, ha megkérdezhetem? :O

2010. aug. 1. 22:53
 4/15 anonim ***** válasza:

Ne ess pánikba, a 38,5 láz, de nem életveszélyes. Adj lázcsillapítót, figyeld. Ha nem vinné le, ügyelet. Egyébként meg holnap hívd fel a gyerekorvost.

(A lányom 2 éves, neki pénteken ment föl a láza. A Panadol levitte, másnap csak hőemelkedés, mára semmi. Kicsit tüsszög, folyik az orra, de az is később kezdődött, nem amikor lázas lett.)

Ha nyugi lesz, majd írd meg mi történt.

Jobbulást!

2010. aug. 1. 22:54
 5/15 anonim ***** válasza:

22:53nak..eü szki be járok..:) csecsemő gondozós szakkörre is többek között:) és az idén is voltunk csecsemőgondozós versenyen ahol országos versenyen 2.ak lettünk..ahová szakmások is jöttek..:) akik csecsemőgondozónak tanulnak, ezért nekünk is olyan szinten kellett megtanulni mint nekik akik ezt fogják dolgozni..:)szimplán csak ennyi..:)

17/L

2010. aug. 1. 23:03
 6/15 anonim válasza:

ma 23:03

Nahát ez tök jó. Szeretlek.

2010. aug. 1. 23:06
 7/15 anonim ***** válasza:
23:06 te hány éves vagy? van gyereked?:)
2010. aug. 1. 23:10
 8/15 anonim ***** válasza:
3 napos láz? Fiamnak ez volt a tavasszal. Semmi más tünet, csak a láz. Nem értettem, azt hittem, hogy ennyire fogzik. Aztán doki, aki mondta, hogy csak lázzal jár, amit csillapítani kell 38 fölött. Nurofen, panadol, kúp, de csak 39 fölött volt, aztán a jó öreg borogatás. Olyan édesen tűrte, pedig éjszaka volt. Majd mikor elmúlt a láz, kijöttek a pöttyök. Ez csak a láztól, de semmi teendő vele, ahogy jön, megy is. Vidd el a dokihoz, mert feltétlen látnia kell, addig pedig csillapítsd a lázát. A tartós láz tényleg nem játék. Ha nincs ott semmi, amivel ezt megteheted, akkor mindenképp a borogatás. De legjobb a patikába menni, valami kúp (germicid), meg nurofen.
2010. aug. 1. 23:19
 9/15 anonim ***** válasza:
OFF: a nurofenről jutott eszembe hogy mikor voltunk az országos versenyen és kérdezte a nő hogy milyen kúpok vannak mondtam hogy pl nurofen erre nekem állt, hogy olyan nincs..és be kellett vinnem megmutatni nekem a szórólapot, hogy de igenis van nurofen kúp is..:D
2010. aug. 1. 23:26
 10/15 anonim válasza:

23:10

Nekem nincs gyerekem még :)

18 vagyok :)

2010. aug. 1. 23:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!