Baja lehet a babámnak, hogy penèszes volt a szemetes a szobájában?
Én anno a penésztől csúnyán köhögtem és fulladoztam. Ha ilyen tünetek nincsenek, akkor nem károsodott a penésztől?
Meg szerintem, ha nagyon vészes lett volna a helyzet, azt te is érezted volna a szobájába lépve.
Egy szóval sem írom, hogy a penészt el szabad tűrni a házban, de a nagy igazság az, hogy rengeteg háztratásban van penész, szerintem az a ritkább, ahol egyáltalán nincs. SOkszor, főleg panellakásokban, már a bejárati ajtóból érezni a felültöltős mosógép öblítőtartályában lévő penész szagát, ami belengi az egész lakást. Fürdőszobák rejtett zugaiban, a zuhanytálca fugái közül szinte kiszedhetetlen és kiirthatatlan sokszor. EZ nem a takarítás hiány miatt van, akármit lehet csinálni vele szinte, akkor is lesz, ha nem szellőzik jól egy sokszor párás helyiség.
A lényeg, hogy több gyerek és felnőtt van kitéve naponta némi penészspóra belélegzésének, mint gondolnád. Amitől ez nyilván nem válik ártalmatlanná, de nem is okoz mindenkiben betegséget.
A konkrét eset pedig, amit leírtál, szerencsére egyáltalán nem tűnik vészesnek. Már nyilván megszüntetted az egészet, és ezután még jobban figyelsz majd, ennyit tudsz tenni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!