Férjemmel első babánkat várjuk, és családon belül okozott némi nézeteltérést a babaágy elhelyezésének kérdése. Van a hálószobánk, ahova ugyan elférne egy babaágy, de a pelenkázó és többi babaholmi már nem. Viszont van egy üres szobánk, ahova beférne minden és még egy felnőttágy és 2 felnőttszekrény is van jelenleg. Én arra gondoltam, hogy ezt a szobát rendezném be babaszobának. Amíg a pici gyakran felkel, vagy beteg ott aludnék vele. Férjem 12 órázik műszakokban, így jó megoldásnak találnám, hogy ha kel 5kor reggel, akkor ne zavarja őt a baba felsírása éjszaka, amíg szoptatom a fény stb. Ő persze azt mondja hogy neki ez nem lesz probléma ha éjszaka felébredünk sokszor, de munkában nagy a felelősség rajta, nem örülnék ha kialvatlanul járna dolgozni. Rokonok akikkel 4 évesen is egy ágyban alszik a gyerek, teljesen el vannak hülve, tényleg nagyon "rideg" ez a megoldás?
Én azt csinálnám hogy kezdetben (2-3 hónap) a baba szobájában aludnék. Majd később amikor apa nem alszik otthon akkor szintén. Amikor otthon alszik, akkor természetesen vele és ha a baba felkel éjszaka átmennék és tenném a dolgom, aztán vissza apához. Ez így egyfajta kompromisszumos megoldás, nekünk bejött így.
2016. szept. 29. 10:36
12/16 anonim válasza:
ebből itt mindig vita szokott lenni..
van aki a babával való együttalvás párti van aki nem.
Nálunk is külön aludtak. de benn volt egy kanapé ha zűrös az éjszaka akkor ott aludtam. volt bébiőr légzésfigyelő.
Nekünk teljesen bevált és nem kellett később átszoktatnom se a sajátjába. tudom hogy valakinél ez simán megy de az ismerőseim körében még a 8-9 éves is köztük alszik.. sőt! olyat is tudok ahol mindhárom gyerek a szülőkkel alszik
(Valószínű a többség a gyerekükkel alszik,mert eddig bármelyik kisgyerekes jött hozzánk-mindig csodálkoztak,hogy jéé,nálunk még a gyerekek is külön alszanak.) A lényeg hogy: ti döntsétek el hogy nektek mi a jobb.. ne a család..
2016. szept. 29. 11:13
13/16 anonim válasza:
Nálunk pici a háló, nem fér el ott kiságy, de még babaöböl sem. Az egy ágyban alvást és teljesen elutasítom, így természetes volt, hogy a babának külön szobát rendeztünk be. 7-8 hetes koráig vele aludtam egy szobában, van ott egy heverőnk, most is ott alszom, ha figyelni kell éjszaka pl. oltás vagy betegség miatt. Bébiőr, légzésfigyelő működik, de nyitott ajtóknál meghallom a legkisebb neszét is, azt is, amire még a bébiőr be sem kapcsol.
2016. szept. 29. 11:24
14/16 anonim válasza:
Akinek a gyereke nem volt brutál hasfájós, könnyen ajánlja a külön szobát...
Egyébként is azok közé tartozok, akik az egy szobában, de külön ágyban alvást pártolják. De így, hogy mindkét gyerekkel kifogtuk Amerikát a hasfájás terén, pláne!!!
A megoldásod, kedves kérdező jónak tűnik! Amúgy szerintem sem fogja zavarni a párodat a kicsi! Az én férjemnek teljesen megszűnik a külvilág, ha alszik.
Ja, a bútorokról meg annyit, hogy a másodiknál már csak ágy került be a szobánkba. A többi a gyerekszobában maradt.
2016. szept. 29. 11:28
15/16 anonim válasza:
az enyém is hasfájós is volt,a fogzást is mgszenvedtük (mindkettővel)
pont ezért volt jó a különszoba-elég volt hogy csak én nem alszom.. a férjem fizikai munkás nem akartam volna hogy kialvatlanul kelljen dolgoznia
2016. szept. 29. 11:34
16/16 anonim válasza:
Úgyis kialakul majd, hogy nektek hogyan jó. Nálunk van külön szobája, ott alszik a kezdetektől, most 9 hónapos. Hozzáteszem se hasfájós nem volt és a fogai is könnyen jöttek (eddig). Nem zárkózom el az eggyütt alvástól, amikor már át tud jönni magától, ha igényli, jöhet, addig meg aludjon csak a légzésfigyelő biztonságában, pláne hogy hason alszik
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!