Ti mit választanátok babaszobába, laminált padló, parketta vagy szőnyegpadló?
A laminált mellett szól, hogy fel lehet törölni, ellene, hogy keményebb, a parketta hasonló, és még szép is, de kényes, a padlószőnyeg meleg, puha, viszont ha le lesz pisilve, vagy bármi, akkor ugye nehezebb kitakarítani.
A laminát és a parketta persze szőnyeggel együtt értendő.
Nekem legjobban a padlószőnyeg tetszene, de nem biztos, hogy praktikus is.
Kérlek, véleményezzetek, kisgyerekesek, tapasztasztalatokat is írhattok, főleg akiknek padlószőnyege van, hogy mennyire bírja a strapát.
Köszi! :-)
Habszivacs puzzle volt lerakva a parkettára, míg kicsik voltak a fiúk. Szerintem semmi sem praktikusabb, mert meleg, puha, lehet rajta felfázás nélkül játszani, esni-kelni.
Nálunk ráadásul sokáig buktak a gyerekek, hülyét kaptam a sok hányástakarítástól, szőnyegről borzalmas feltakarítani, a parkettába meg belefolyik. :/ A habszivacsról csak fel kell törölni és kész!
Ráadásul vannak nagyon szépek, gyerekszemnek tetszők. Ha megnőnek, csak fel kell szedni és kész, máris ott a parketta vagy tehetsz le rendes szőnyeget.
nem tetszik jobban a parketta, viszont az nem műanyagból van hanem fából, ebből adódóan jobb a szellőzése és időtállóbb, fellakkozod 10 évente és olyan mintha új volna...a laminált nem ennyire strapabíró. Ráadásul aki szobatisztaságra szoktat, és mellette lamináltat vesz, számolhat vele, hogy alápenészesedik, bármilyen kevés vízzel is mos fel az ember (ez persze mindhárom burkoló anyagra igaz). Épp ezért írtam hogy egy olcsóbb laminált most megteszi és később majd lehet drága szép parketta. a padlószőnyeget semmi esetre sem ajánlom.
Mi a gyerekszobába 900-1200 ft/nm2 áron vettük kb. a parkettát, de 2 év múlva fel kellett szedni, mert alá penészesedett, részben szobai fürdetéstől, részben a helytelen mennyiségű vízzel történő felmosástól. De nem sajnáltuk, épp az ára miatt.
A nagyszobában már egy drágább, tölgy laminált van, de azt is fel kell majd szedni, mert hiába a nagy kopásállóság, nem bírja, hogy a gyerek pattogtatja rajta a labdát, meg minden egyéb műanyagot/fémet hozzá vág erőből, pattogzik fel...és akkor még nem tartunk a szobatisztaságnál...na akkor mi lesz...meg a zsírkrétázós korszak...szóval szerintem az első 5 évre olcsó laminált, aztán azt felszedve jöhet egy drágább anyag.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!