Ti mit választanátok babaszobába, laminált padló, parketta vagy szőnyegpadló?
A laminált mellett szól, hogy fel lehet törölni, ellene, hogy keményebb, a parketta hasonló, és még szép is, de kényes, a padlószőnyeg meleg, puha, viszont ha le lesz pisilve, vagy bármi, akkor ugye nehezebb kitakarítani.
A laminát és a parketta persze szőnyeggel együtt értendő.
Nekem legjobban a padlószőnyeg tetszene, de nem biztos, hogy praktikus is.
Kérlek, véleményezzetek, kisgyerekesek, tapasztasztalatokat is írhattok, főleg akiknek padlószőnyege van, hogy mennyire bírja a strapát.
Köszi! :-)
Valami szép laminált padlót választanék egy színes, puha szőnyeggel.
A padlószőnyeg szerintem egyrészt ronda, másrészt kényesebb, harmadrészt sokkal állandóbb. Állandó alatt azt értem, hogy a padló/parketta mellett bármikor cserélhetsz szőnyeget, könnyen meg lehet változtatni a szoba stílusát, míg a padlószőnyeg behatárol. Nem mellesleg a padlószőnyeget nem szeretem, szerintem borzasztó a tapintása. Gyerekként sem szerettem.
Hat nem tudom, nálunk padloszonyeg volt, sose volt pisis...
Mondjuk a parketta könnyebben tisztán tartható
Tény hogy a laminált a legkönnyebben tisztítható.
Nálunk padlószőnyeg van, aki szerint nyálas-pisis lesz, hát nem tudom, mi sose raktuk közvetlen a szőnyegre. Míg egész pici volt, takaró+tetra, utána jászószőnyeg, később meg már nincsenek ilyen gondok.
laminalt! atka+kosz mentesites szempontjabol..es ha ram hallgatsz valami olcso sz...r aztan majd 5 ev mulva felszeditek es akkor johet az igenyes parketta...mi draga laminaltat vettunk de mar toredezik a szele mert a lanyom mindenfele fura dolgot csinal vele/rajta:)
a padlo szonyeg budosodik peneszesedik annak aki irja h nem lett sose koszos nyilvan nem hajlamos hanyasra a babaja vagy nem olyan tipus aki mindenhova oda kaksizik a szobatisztasagnal de ezt nem lehet elore tudni. ismerosom babaja pl minden hisztinel hanyt.
Ha árban belefér a parketta is, én el nem tudom képzelni mi szólhat a laminált mellett. Az tényleg kényes, a (száraz, keményfa) parkettát le lehet önteni, akár fel is lehet mosni stb, évtizedeket kibír, csiszolással pedig bármikor fel lehet újítani.
(És most már vannak jobb tapintású padlószőnyegek is, de tudom mire gondolt az egyik válaszadó :) )
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!