Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babaszoba, gyerekszoba » Miért ilyen népszerű most a...

Miért ilyen népszerű most a Jumperoo? Ha a bébikomp káros, ez miért nem? Miben más?

Figyelt kérdés
Nem kötözködöm, csak nem értem. Most boldog-boldogtalan ezt keresi neten.
2014. márc. 21. 17:16
 1/3 anonim ***** válasza:
81%

Pont annyira káros, mint a bébikomp.

Azért népszerű, mert a babák nagyon élvezik, lehetővé teszi számukra a függőleges testhelyzet megtartását, így messzebbre látnak, a föl-le himbálózás pedig kellemesen ingerli az egyensúlyérzéket.

A baj pedig ugyanaz vele, mint a bébikomppal, kivéve talán, hogy ezzel nem lehet fejre esni a küszöbön, meg lezuhanni a lépcsőn. Amíg ebben üldögél a baba, nem szerez saját teste segítségével téri és tapintásos tapasztalatokat, nem tevékenykedik különböző tárgyakkal, nem fejlődik a 4 végtag összerendezett mozgása, nem erősödnek a hátizmai, a fokozatos felegyenesedés közben szerezhető egyensúlyozási tapasztalatok kimaradnak...

Ha csak napi tíz percre teszi bele valaki a gyerekét, az biztos nem árt, sőt, jó móka, de ennyi időt kézben tartva is lehet ugráltatni egy babát, amihez még a személyes kontaktus, a felnőtt mosolygása, mondókája külön pluszt jelent. Baj akkor van, ha a gyerek hosszú időket tölt fellógatva, és mivel nagy valószínűséggel tiltakozni fog, ha kiveszik a szerkezetből, és egyszerűen lerakják a padlóra, szülő legyen a talpán, aki nem lépi túl a napi időkeretet.

Ráadásul az esetleges ártalom nem ér el mindenkit, de hogy melyik kisgyereknek kellett volna az idegrendszere megfelelő éréséhez sokkal több szabad mozgást biztosítani, az majd csak 4-5-6 éves korban válik nyilvánvalóvá.

2014. márc. 24. 11:09
 2/3 anonim ***** válasza:
79%
Nem tudtam mi ez, de rákerestem. Egyetértek az előzővel. Semmi előnye nincs azon kívül hogy esetleg (de nem feltétlen) csendben marad a gyerek amíg belerakják.
2014. márc. 24. 15:05
 3/3 anonim ***** válasza:
22%

Az én fiamnak volt, és imádta! 7 hónaposan vettük neki,(bánom, hogy nem korábban). Erősíti a lábait, és igenis tanulja az egyensúlyozást. 9 hónaposan állt, semmi "rossz" nem történt a fejlődésében. Nagyon szerettük. Semmi köze a bébikomphoz.

A kezem leszakadt volna, ha annyit kellett volna a kezemben ugráltatni, amennyit a jumperooban bírt...

Nem káros, mert nem közlekedik vele, hanem egyhelyben van. Ugyanaz, mint az ugráló hinta, csak ez "állványos", nem az ajtófélfán van.

Akkor lehet ártalmas, ha túl korán van beletéve a baba. Hallottam hogy valaki 3 hónaposan tette bele a gyerekét. Az nem is normális. De ez mindennel így van, nem csak a jumperooval.

2014. ápr. 1. 17:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!