Akinek külön szobában alszik kb 2 éves gyereke, kijöhet, amikor akar?
Ezt úgy értem, hogy ajtó be van-e csukva, vagy van rács, vagy szabadon ki-be járkálhat - már ha az ágyból ki tud jönni.
Néha ronda dolognak érzem, hogy rács mögé zárom a gyereket, de ha bármikor kijöhetne, tuti nem maradna ágyban és 6-kor kiverne minket az ágyból, meg öltöztetni, pelust cserélni is könnyebb reggel, ha nem tud elszaladni a lakásban...persze valamikor majd változik ez.
Már miért ne jöhetne ki??? Ha felébred így is, úgyis felver, nem?
A mienk kijön, ha olyanja van, és néha bent lustálkodik még az ágyban. De az alvása már beállt, nem nagyon szokott hamarabb kelni.
Én csak a konyha ajtóra raktam rácsot (a forró sütő, éles kések stb. miatt).
A gyerekszobába bezárás nekem kicsit sok, de hát a te gyereked, úgy neveled ahogy akarod/akarjátok az apukával, ha nincs kedved nem fogadod meg mások tanácsát véleményét.
Az én lányom 3 éves lesz. 1 éve nincs kiságya, ifjúságiban alszik.
Az ajtó sosincs teljesen csukva, csak behajtva. Egy helyen van rács, de azt is simán kinyitja és nem az ő ajtaján.
Mai napig nem jön ki, ha nem megyünk be hozzá vagy nem nyitunk be, akkor képes egész nap az ágyban feküdni és várni és várni és várni .. :)))
Nekem pont az a problémám, hogy nem bírom rávenni, hogy kijöjjön, ha felébredt vagy baja van.
Ráadásul szobatiszta is, aminek nagyon örülök. Viszont visszatartja, ami nem épp egészséges.
A bili hiába van bent, ha ő a wc-n akar pisilni/kakilni..
Az ajtaja nyitva van, a rács van zárva. A mi szobánkon és a konyhában sincs ajtó, kicsi a panel...
Ha szól, megyek, magára nincs hagyva-éjjel sem.
Mellettünk sosem szeretett feküdni, egyből lemászott, aztán ment. Nem lustálkodik, hanem indítja a napot. Azt hiszem akkor jött a rács, amikor úgy 15 hónaposan ki kellett venni a 2 rudat, mert kiesett az ágyból.
Végül is ez csak a mi kényelmünket szolgálja. Néha gonosznak érzem magam emiatt. Viszont a férjem véleménye is számít a kérdésben.
Nekem még kiságyban alszik a 2 éves fiam,így már megszokásból is tudom,hogy reggel 6-kor már kiabál,hogy anya amíg be nem megyek. Utána megkapja a tápszert,ha megette akkor eldönti,hogy kijön-e vagy marad bent és autózik. Nekem eszembe nem jutna,hogy reggelente korlátozzam így,örülnék,ha jönne ő magától hozzánk,csak vele az a baj,hogy képes legurulni minden ágyból,így a kiságyba van,ahonnan nem tud kijönni egyedül.
Nálunk sehol sincs rács és nem is volt,mindig szemmel tartom,mert zavar,ha csendben van,mert tudom hogy akkor rosszat csinál. Nyáron jön a kistesó és gondolkodok azon,hogy veszünk egy rácsot,hogy a fiam még véletlenül se tudjon a közelébe menni,ha nem vagyok ott,de ezzel őt korlátoznám,amit pedig nem szeretnék.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!