Nálatok zarhato a babaszoba ajtaja? Ez nagyon elvetemült ötlet? Eleg nehéz egy ket éves gyereket ugy elaltatni, ha simán lenyomja a kilincset és kifut a szobából.
Ti ezt hogyan oldjatok meg? Mindig veletek van a gyerek?
Akkor is, ha epp pl. forró a sütő, vagy furdotok? Nálunk nincs zár az ajtón, de neha jó lenne, ha nem velünk lenne a gyerek. Neha kene egy kis nyugalom. Igy elaltatni se tudom, mert kirohan a szobából.
Es zárjatok a veszélyes szobák ajtajat? Mit lehet tenni, h ne rohanjon végig az egész lakáson állandóan, hanem megmaradjon a babaszobaban és egyedul játsszon, amíg főzök stb. Sok kérdés, de a lényeg az, h hogyan eritek el, h ne legyen mindig veletek a gyerek, amikor mar feléri a kilincset és el tud rohanni bárhova. Képtelenség mindig figyelni rá. Mar mindenhol van, csak a babaszobaban nem. Nagyon aktív gyerek, nem köti le semmi sokáig. Folyton rohangálna. Koszi a válaszokat!
Most lehet, hogy baromira fel lesztek háborodva, és el leszek hordva minden ősanyának, de vállalom: ne akarj nyugalmat akkor, amikor fent van a 2 éves gyereked! nem azt mondom, hogy a nap minden percében veled kell lennie, de bezárni kulccsal a szobájába, mert nyugalomra vágysz, ne haragudj, de nagyon elvetemült ötlet. Abba belegondoltál, mi lenne, miközben te élvezed a nyugalmat, a kisfiad kimászna az ablakon? Pont az ilyen nagyon eleven kétévesek szeretnek ilyet csinálni.
Ha olyat csinálsz, ami mellett tényleg nem jó, ha ott van, akkor inkább rakj be neki addig egy mesét, vagy csináld akkor, amikor alszik. De ha mindenképp akkor kell fürdened, amikor fent van, miért ne lehetne ő is ott?
Ebből valószínűleg kiderül, hogy nálunk sem zárható a gyerekszoba. A nappalin van rács, ha nagyon muszáj, oda szoktam bezárni őket egy pár percre, de inkább csak a másfél évesem miatt, a 3 évesnek már meg se kottyan átmászni rajta.
Hat igen, pont ez a baj, h nincs kire bíznom, alig vagyok:vagyunk nélküle. Eddig egy évben max kétszer mentünk nélküle vhova.
Utolsó jol látod, valóban nem mondtam, h be akarom zárni, csak kérdeztem, h mas hogyan csinálja. Altatásnal sokat segítene. A férjem sem támogatja a zárat amugy.
Rácsnak semmi értelme, simán kimaszna
A fürdés csak példa volt, de ott van a vasalas, felmosas stb. Vasalni én például nem merek ugy, h ott van, inkább vasalok, amikor alszik du.
Tablet leköti, de gaz tabletet adni ilyen kicsi gyereknek.
Igen, az ablakon nagyon parazok, első emeleten lakunk, csak a bukó ablakot nyitom ki, a rendeset elotte sosem, igy is szeretett az ablakba mászni a radiatorra mászott, aztan mar majdnem az ablakban volt...mondjuk legalabb mar ilyen gond nincs, mióta úgysincs a babaszobaban.
Mar kezdek beletörődni, h ez ilyen időszak.
Én az egész problémából csak annyit nem fogok fel, hogy miért ragaszkodsz annyira ahhoz, hogy a saját szobájában játsszon a gyerkőc. Oké, hogy vannak veszélyes helyek a lakásban, de ez akkor is túlzás szerintem.
Egyébként pedig az altatás alatti bezárásról az a véleményem, hogy régen rossz, ha kvázi "erőszak" hatására nem rohan ki a szobából. Mert ez az, akárhogy nézzük is. Te nem akarod, hogy kimenjen a szobából, megmagyarázni nem tudod neki, elérni nem tudod, hogy rád figyeljen, megértse, így marad a kényszerítés: fognád az ajtót, és bezárnád, hogy ne tudjon kimenni. Csak gondold végig, Te mit éreznél, ha Veled ilyet akarna csinálni valaki. Biztos vagyok benne, hogy keltene némi rossz érzést benned a dolog. Az én kisfiam is eleven, az is volt kisebb korában, volt, hogy egy este százszor kísértem vissza a szobájába... Persze, egyszerűbb bezárni, mert az neked kevesebb fáradsággal jár.
Egyébként amíg kisebb volt a kisfiam, mindig velem volt, én abban sem találtam semmi kivetnivalót, ha fürödtem, és ott volt velem a fürdőben, de abban sem, ha főzésnél ott volt a konyhában. Elmagyaráztam, hogy mi az, amit nem szabad, és megértette. Ezzel nem azt akarom mondani, hogy ettől egy zseni, a környezetemben elég sok gyerek felfogja, hogy mi az, amit nem szabad csinálni, hová nem szabad nyúlni (pl. sütő), a nővéremnek három gyerek mellett nincs szüksége sem rácsra a sütő elé, sem gyerekzárra... Egy dolgot csinál: következetesen, és amikor kell, szigorúan neveli - az egyébként életveszélyes produkciókra képes - gyerekeit. Szerintem ha ez megvan, nem kell zár, egy bezárt szobában sokkal nagyobb kárt tud tenni magában egy gyerek, mint egy nyitott, szerinted veszélyes szobában...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!