Nálatok zarhato a babaszoba ajtaja? Ez nagyon elvetemült ötlet? Eleg nehéz egy ket éves gyereket ugy elaltatni, ha simán lenyomja a kilincset és kifut a szobából.
Ti ezt hogyan oldjatok meg? Mindig veletek van a gyerek?
Akkor is, ha epp pl. forró a sütő, vagy furdotok? Nálunk nincs zár az ajtón, de neha jó lenne, ha nem velünk lenne a gyerek. Neha kene egy kis nyugalom. Igy elaltatni se tudom, mert kirohan a szobából.
Es zárjatok a veszélyes szobák ajtajat? Mit lehet tenni, h ne rohanjon végig az egész lakáson állandóan, hanem megmaradjon a babaszobaban és egyedul játsszon, amíg főzök stb. Sok kérdés, de a lényeg az, h hogyan eritek el, h ne legyen mindig veletek a gyerek, amikor mar feléri a kilincset és el tud rohanni bárhova. Képtelenség mindig figyelni rá. Mar mindenhol van, csak a babaszobaban nem. Nagyon aktív gyerek, nem köti le semmi sokáig. Folyton rohangálna. Koszi a válaszokat!
Nem zárnám be a gyereket semmiképp. Sose tudhatod, éppen mit talált ki... Kétszintes a lakásunk, a lépcső alján és tetején rács van, hogy neki ne rohanjanak a gyerekek. Lehet ilyet kapni nem felfúrós változatban is, amit csak beszorítasz az ajtótokba. Átlépni egyszerűen nem tud rajta, elég magasak. Én asszem' így oldanám meg.
Elaltatni sem a 15 hónapost, sem a 3,5 évest nem szoktam, lerakom őket aludni, puszi, kijövök. És nem zárható a szoba ajtaja, csak be szoktam hajtani, hogy ne zavarjam őket annyira. Enyémek is aktívak, a nagyot a délelőtti 1,5-2 óra séta-játszótér-biciklizés az ami elfárasztja + itthoni közös játék. Délután ugyanez előlről.
Főzni meg hajnalban és éjszaka szoktam sajna. Az enyémek se ülnek le és játszanak, jönnek-mennek, állandóan dumálnak, úgy nem lehet főzni. Így marad a nélkülük.
Én ebben gondolkodom: [link]
Soha nem zárnám rá a szoba ajtaját, akkor sem, ha zárható. Nagyon kegyetlen megoldásnak tartom. Nem egy neveletlen kutyáról van szó, aki közveszélyes, hanem a gyerekemről. Az pedig, hogy ne érjen a sütőhöz megoldható, ha minden helyiségen ilyen rács van, és csak azt hagyom nyitva, ahova be szabad menni. A konyha zárva lesz előtte, az nem játszótér. A fürdőbe bejöhet, ha fürdök, és csak ketten vagyunk itthon. Ha apa is itthon van, akkor ő játszik vele, amíg én pl. hajat mosok.
Ha nyugalomra vágysz cseréld le egy kutyára és rakd ki a kertbe.......
Anyám....siralmas h milyen anyák vannak.....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!