Nálatok zarhato a babaszoba ajtaja? Ez nagyon elvetemült ötlet? Eleg nehéz egy ket éves gyereket ugy elaltatni, ha simán lenyomja a kilincset és kifut a szobából.
Ti ezt hogyan oldjatok meg? Mindig veletek van a gyerek?
Akkor is, ha epp pl. forró a sütő, vagy furdotok? Nálunk nincs zár az ajtón, de neha jó lenne, ha nem velünk lenne a gyerek. Neha kene egy kis nyugalom. Igy elaltatni se tudom, mert kirohan a szobából.
Es zárjatok a veszélyes szobák ajtajat? Mit lehet tenni, h ne rohanjon végig az egész lakáson állandóan, hanem megmaradjon a babaszobaban és egyedul játsszon, amíg főzök stb. Sok kérdés, de a lényeg az, h hogyan eritek el, h ne legyen mindig veletek a gyerek, amikor mar feléri a kilincset és el tud rohanni bárhova. Képtelenség mindig figyelni rá. Mar mindenhol van, csak a babaszobaban nem. Nagyon aktív gyerek, nem köti le semmi sokáig. Folyton rohangálna. Koszi a válaszokat!
Már ott tartunk, h kb. sosincs a babaszobában, hanem az összes többi számára veszélyes helyen tud csak megmaradni.
Még nem is beszél, nem is vagyok benne biztos, h mindig mindent megért, amit mondunk neki, szóval az nem megoldás, h kérjem meg rá, h maradjon a szobában.
Amíg nem tudott kimenni a szobából, mert nem érte el a kilincset, és csak simán becsuktam az ajtót, mikor olyan dolgom volt, vagy aludnia kellett már, akkor kis éneklés stb. után gyönyörűen elaludt az ágyon, most meg inkább alszik a földön, hisztizik, kirohan a szobából, de nem marad nyugton, mert tudja, h ki tud jönni. Nem börtönbe akarom zárni, szeretek vele lenni, de néha kell a nyugalom. Régen gyönyörűen eljátszott magában a saját helyén (szerintem néha ez is kell egy gyereknek, és a szülőnek is), a saját szobájában, most a babaszobában utál lenni, pedig ott a sok neki való játék, de kb. már sosem játszik velük. Az ajtóban kell ülnöm, h ne menjen ki, ha a szobában szeretnék vele játszani.
5-ösnek: Igen, rács szóba sem jöhet, mert azonnal felmászna rá. A konyhán nincs ajtó, nem tudom bezárni. Ha ott vagyok, ő is jön azonnal, hozza a széket és nézi, h mit csinálok.
Mivel jobb, ha rácsot rakok oda? Az már igazi börtön, még a rács is megvan...És miért kevésbé kegyetlen, ha simán rácsukom az ajtót, de még nem éri el a kilincset és azért nem tud kijönni? Mivel jobb járókába tenni, amikor még nem tud kimászni?
Utolsó, nem, rohadtul félreérted. Először is csak kérdeztem, h más hogyan csináljam, írtam is, h nincs zár az ajtón, mindig velünk van a gyerek és azt is, h amíg nem tudott kijönni a szobából, addig énekeltem neki elalvás előtt, már eléggé elálmosodott, én meg kijöttem, h hagyjam aludni. Egy pillanatig hisztizett kb., de abbahagyta, és elaludt. De csak hiszti volt. Utál bezárva lenni, még a játszótér kerítését is utálja, még ott is kimászna.
Nem tudom én sem hallgatni, ha sír. Épp megoldást keresek, nem azt mondtam, h én bezártam volna...
Ha nem akarsz rácsot sehová, akkor nincs más megoldást, mint olyan dolgokat csinálsz napközben, ami rá nem lehet veszélyes: nem főzöl, nem sütsz, hanem játszol vele. Hogy hol az szerintem teljesen mindegy: babaszobában, nappaliban, előszobában, mindegy. Az alvást meg le kell vele meccselni, anya lerakott, megpuszilgatott, stb, akkor nem kelünk fel, megfogjuk az alvósállatot aztán szunya. Vagy maradsz vele, míg elalszik, de én ebben nem hiszek.
Amúgy a járóka egy tök jó találmány. Nekünk is van. Nem egész nap van benne a gyerek, akkor teszem be, amikor valamit el kell intéznem: jön a postás, wc-re mennék, reggeli utáni összetakarítás. A veszélymentes gyerekszobához: sok mindent láttam már két gyerek mellett, nem hiszem hogy van ilyen szoba. Olyat is ki tudnak találni, amit el sem tudsz képzelni. Én sose hagynám magára a gyereket játszani. Esetleg úgy, hogy én a konyhában vagyok, ő meg a nappaliban játszik, ahová bármikor rálátok.
Arra a helyzetre jó lenne a zár, amikor altatom el, és akkor bezárnám az ajtót, és akkor nyugodtan lehetnék, nem kéne az ajtóban ülnöm, h ne rohanjon ki, amikor meg jövök ki és már alszik, akkor meg kinyitnám.
Másik, h akkor tudnánk a babaszobában is játszani, mert be tudnám magunkat zárni, és akkor sem futna el máshová.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!