Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babaszoba, gyerekszoba » Nálatok zarhato a babaszoba...

Nálatok zarhato a babaszoba ajtaja? Ez nagyon elvetemült ötlet? Eleg nehéz egy ket éves gyereket ugy elaltatni, ha simán lenyomja a kilincset és kifut a szobából.

Figyelt kérdés

Ti ezt hogyan oldjatok meg? Mindig veletek van a gyerek?

Akkor is, ha epp pl. forró a sütő, vagy furdotok? Nálunk nincs zár az ajtón, de neha jó lenne, ha nem velünk lenne a gyerek. Neha kene egy kis nyugalom. Igy elaltatni se tudom, mert kirohan a szobából.

Es zárjatok a veszélyes szobák ajtajat? Mit lehet tenni, h ne rohanjon végig az egész lakáson állandóan, hanem megmaradjon a babaszobaban és egyedul játsszon, amíg főzök stb. Sok kérdés, de a lényeg az, h hogyan eritek el, h ne legyen mindig veletek a gyerek, amikor mar feléri a kilincset és el tud rohanni bárhova. Képtelenség mindig figyelni rá. Mar mindenhol van, csak a babaszobaban nem. Nagyon aktív gyerek, nem köti le semmi sokáig. Folyton rohangálna. Koszi a válaszokat!

2013. szept. 8. 09:14
1 2 3
 11/26 A kérdező kommentje:

Már ott tartunk, h kb. sosincs a babaszobában, hanem az összes többi számára veszélyes helyen tud csak megmaradni.

Még nem is beszél, nem is vagyok benne biztos, h mindig mindent megért, amit mondunk neki, szóval az nem megoldás, h kérjem meg rá, h maradjon a szobában.

Amíg nem tudott kimenni a szobából, mert nem érte el a kilincset, és csak simán becsuktam az ajtót, mikor olyan dolgom volt, vagy aludnia kellett már, akkor kis éneklés stb. után gyönyörűen elaludt az ágyon, most meg inkább alszik a földön, hisztizik, kirohan a szobából, de nem marad nyugton, mert tudja, h ki tud jönni. Nem börtönbe akarom zárni, szeretek vele lenni, de néha kell a nyugalom. Régen gyönyörűen eljátszott magában a saját helyén (szerintem néha ez is kell egy gyereknek, és a szülőnek is), a saját szobájában, most a babaszobában utál lenni, pedig ott a sok neki való játék, de kb. már sosem játszik velük. Az ajtóban kell ülnöm, h ne menjen ki, ha a szobában szeretnék vele játszani.

2013. szept. 8. 14:21
 12/26 anonim ***** válasza:
Nálunk a nappali a játszószoba. A gyerekszobában majdnem csak aludni mennek. Meg este, fürdés előtt játszanak ott egy kicsit. A nappali meg káoszos, az igaz, de együtt vagyunk, játszunk, én tényleg alig csinálok valamit, ha ébren vannak. De rácsukni sosem csuknám az ajtót. A kulcsot meg kivettük mindenhonnan, mielőtt magára zárja az ajtót, mert azzal játszadozott.
2013. szept. 8. 15:11
 13/26 A kérdező kommentje:

5-ösnek: Igen, rács szóba sem jöhet, mert azonnal felmászna rá. A konyhán nincs ajtó, nem tudom bezárni. Ha ott vagyok, ő is jön azonnal, hozza a széket és nézi, h mit csinálok.

Mivel jobb, ha rácsot rakok oda? Az már igazi börtön, még a rács is megvan...És miért kevésbé kegyetlen, ha simán rácsukom az ajtót, de még nem éri el a kilincset és azért nem tud kijönni? Mivel jobb járókába tenni, amikor még nem tud kimászni?

2013. szept. 8. 16:08
 14/26 A kérdező kommentje:
Mármint átmászna a rácson. Ajtót tenni a konyhára, meg mindenféle rácsot, amin átmászik simán, (hisz még a játszótéren is felmászik a kapura és kinyitja a felső reteszt is) kicsit drágább megoldás. A babaszoba meg direkt neki lett berendezve, mindent kihoztunk, ami veszélyes számára, erre most a másik szobában van állandóan, mert a babaszobából ki tud jönni. Régen játszott egyedül a szobájában, most meg be sem akar menni oda.
2013. szept. 8. 16:13
 15/26 anonim ***** válasza:
42%
Tehát, hogy vizualizáljam. Nem jó a rács, mert azon átmászik. Ezért beviszed a szobájába, mondasz neki valamit, vagy énekelsz akár, aztán kijössz és kívülről becsukod, majd ráfordítod a kulcsot és otthagyod. És ha kiabál, majd abbahagyja. Te meg mész a dolgodra, mert jó egy kicsit néha egyedül is lenni???? Teljesen komolyan van "Anya", aki erre képes? Csak mert útban van a gyereke??? Hát el kellett jönnöm nézelődni erre az oldalra, már megérte. Soha nem gondoltam volna, hogy normális, intelligens emberek képesek ilyesmire! A hideg ráz az ötlettől is, és őszintén sajnálom a gyereket! Nagyon!
2013. szept. 8. 16:33
 16/26 A kérdező kommentje:

Utolsó, nem, rohadtul félreérted. Először is csak kérdeztem, h más hogyan csináljam, írtam is, h nincs zár az ajtón, mindig velünk van a gyerek és azt is, h amíg nem tudott kijönni a szobából, addig énekeltem neki elalvás előtt, már eléggé elálmosodott, én meg kijöttem, h hagyjam aludni. Egy pillanatig hisztizett kb., de abbahagyta, és elaludt. De csak hiszti volt. Utál bezárva lenni, még a játszótér kerítését is utálja, még ott is kimászna.

Nem tudom én sem hallgatni, ha sír. Épp megoldást keresek, nem azt mondtam, h én bezártam volna...

2013. szept. 8. 19:01
 17/26 anonim ***** válasza:

Ha nem akarsz rácsot sehová, akkor nincs más megoldást, mint olyan dolgokat csinálsz napközben, ami rá nem lehet veszélyes: nem főzöl, nem sütsz, hanem játszol vele. Hogy hol az szerintem teljesen mindegy: babaszobában, nappaliban, előszobában, mindegy. Az alvást meg le kell vele meccselni, anya lerakott, megpuszilgatott, stb, akkor nem kelünk fel, megfogjuk az alvósállatot aztán szunya. Vagy maradsz vele, míg elalszik, de én ebben nem hiszek.

Amúgy a járóka egy tök jó találmány. Nekünk is van. Nem egész nap van benne a gyerek, akkor teszem be, amikor valamit el kell intéznem: jön a postás, wc-re mennék, reggeli utáni összetakarítás. A veszélymentes gyerekszobához: sok mindent láttam már két gyerek mellett, nem hiszem hogy van ilyen szoba. Olyat is ki tudnak találni, amit el sem tudsz képzelni. Én sose hagynám magára a gyereket játszani. Esetleg úgy, hogy én a konyhában vagyok, ő meg a nappaliban játszik, ahová bármikor rálátok.

2013. szept. 9. 07:26
 18/26 A kérdező kommentje:
Igazából az altatás az igazi problémám, házimunkát lehet csinálni akkor is, amikor délután alszik, úgy szoktam. Viszont elaltatni talán egyszerűbb lenne, ha addig bezárnám az ajtót, és úgy énekelnék neki stb. Aztán, ha alszik kijövök.
2013. szept. 9. 10:24
 19/26 A kérdező kommentje:

Arra a helyzetre jó lenne a zár, amikor altatom el, és akkor bezárnám az ajtót, és akkor nyugodtan lehetnék, nem kéne az ajtóban ülnöm, h ne rohanjon ki, amikor meg jövök ki és már alszik, akkor meg kinyitnám.

Másik, h akkor tudnánk a babaszobában is játszani, mert be tudnám magunkat zárni, és akkor sem futna el máshová.

2013. szept. 9. 11:18
 20/26 anonim ***** válasza:
Én nem zárom be az ajtót. Soha nem tennèm. Nem tudom mennyi idös a gyereked,de hidd el megèrt mindent. Csak szeretik feszegetni a határokat. Legyèl vele egy helyisègbe,a gyerekek szetetnek ott lenni ahol a szülö. A lányom picikènt is imádott nekem segìteni,vond be pl. a takarìtásba,teregetèsbe. Ha egyedül akarsz lenni kèrj meg valakit hogy vigyázzon a gyereked,de ne zárd be a szobába.
2013. szept. 10. 03:36
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!