Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babaszoba, gyerekszoba » Költözzünk vagy várjunk? Bőv....

Költözzünk vagy várjunk? Bőv. Lent.

Figyelt kérdés
Szerintetek meddig egészséges a gyerekekkel egy szobában való élet? Egyszobás lakásban lakunk, van egy négy és egy két éves gyermekünk. A szoba egy polcrendszerrel ketté van választva, tulajdonképpen két fél szoba, de mégiscsak egy légtér, és van egy kis közös rész is. A gyerekek is úgy gondolnak rá, mint két szobára (a "ti és a mi szobánk"), de én aggódom, hogy meddig lehet még így élni velük, nem lesz-e bármi problémájuk ettől, nem sérülnek-e, vagy hasonló. Egyébként nagyon kiegyensúlyozott gyerekek, a kicsivel még itthon vagyok, a nagy lányom pedig csupa jó jellemzést kap az óvodában, semmi gond nincs vele, kedves, barátkozó, cserfes kislány, hamar beszokott, tényleg nem tudok rosszat írni róluk. Sajnos nem tudunk elköltözni, csak esetleg egy rosszabb környékre (ez nagyon jó környék, szomszédokkal, környezettünkkel nagyon jól megvagyunk, közel van az óvoda, munkahely, minden, itt drágábbak a lakások, viszont kimerek menni sötétedés után is az utcára). Kell-e nekik külön szoba, és mikor?
2013. máj. 29. 13:34
 1/4 anonim ***** válasza:
Dr. Ranschburg Jenő szerint 6 éves kor előtt nem igénylik a gyerekek a tényleges különszobát (csak a szülők:) . Utána már igen.
2013. máj. 29. 13:36
 2/4 anonim ***** válasza:
Nálunk az volt a határ, hogy addig aludtunk egy szobában amíg mindenki nyugodtan tudott pihenni a másiktól. Apu nálunk elég korán kel, és amikor már a gyerek alvását ez nagyon zavarta, akkor külön szoba lett. Pici babának még nem volt gond, de 3 éves kortól már külön vagyunk, hogy tudjon aludni a gyerek, ameddig kell.
2013. máj. 29. 13:39
 3/4 anonim ***** válasza:
Szerintem most még ez nem probléma. Inkább iskoláskortól, ahogy egyre nagyobbak lesznek viszont már szerintem szükséges a külön szoba.
2013. máj. 29. 13:44
 4/4 anonim ***** válasza:
Szerintem sérülni nem fognak, de ha iskolás lesz a nagy, akkor már szükséges lesz. Remélem, addigra sikerül belevágnotok.
2013. jún. 2. 14:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!