Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » PCO-m van, az utolsó USG-n...

PCO-m van, az utolsó USG-n cystát talált a dokim, próbálkozhatunk, vagy várjunk a babával?

Figyelt kérdés
én igazából nem merek, a TSH-m is 3,08 volt az utolsó vérvételen. Most a ciklus elején closty-t írt fel a doki, aztán Novocalut-ot kell szednem a 15. naptól és Duphastont is. A ciklus vége felé kell mennem kontroll USG-re. Ti voltatok hasonló helyzetben? Nagyon szeretnénk kistestvért a kisfiamnak, ő most lesz 2 éves. Amúgy az első terhességem veszélyeztetett volt, szedtem Duphastont is....elég reményvesztett és borulátó vagyok ezek miatt...
2013. márc. 18. 13:31
 1/8 anonim ***** válasza:
Én addig próbálkoznék míg van rá esély míg teljesen tönkre nem megy a petefészkem. Én is Pcos vagyok, nekem ezt javasolták.
2013. márc. 18. 14:30
 2/8 anonim ***** válasza:
100%
Miért menne tönkre a petefészke?Kaptál gyógyszert?Jártál jó endokrinológusnál,csinálod a hármas kezelést?Diéta gyógyszer mozgás?Ez kell a cisztákra,az orvosod nincs a helyzet magaslatán ha cisztád van akkor hogy mer stimuláltatni??A Tsh-d is magas a babához 1 körül kell lennie,így is teherbe lehet esni de kicsi az esély rá és idegeskedhetsz egyfolytában h minden rendben van-e!
2013. márc. 18. 14:38
 3/8 anonim ***** válasza:
Én 6 éve voltam pco-s, műtöttek stb, de hiába, vissza is jött. Azt mondták nem lehetek terhes, rá 11 hónapra terhes lettem, azóta 5 éves a kislányom, és teljesen eltűnt a betegségem. Most vagyok ismét 4 hetes terhes, de sajnos nem tartjuk meg. Próbálkozzatok nyugodtan, sőőőt, neked kicsit nehezebb lesz a teherbeesés.
2013. márc. 18. 14:39
 4/8 anonim ***** válasza:
Pco-ra metformin alapú gyógyszer kell diéta mozgás és a ciszták eltűnnek de ehhez kellene egy jó endokrinológus aki otthon van a hormonokban.Nem szabad így stimulálni!
2013. márc. 18. 16:00
 5/8 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszaitokat!

Merckformint is szedek azóta, amióta voltam nála az eredményeimmel.Csinálom a diétát is,csak azt nem tudom, hogy szabad-e ilyenkor próbálkozni (már ha ilyen baj van, nincs-e nagyobb esélye mondjuk a vetélésnek?). Azt semmiképp sem szeretném, hogy ha teherbe is esnék a babának valami baja lenne...

2013. márc. 18. 19:47
 6/8 Manka68 ***** válasza:

Szia!

3 fölötti TSH-val inkább még várjatok egy kicsit. Elvileg kellett kapnod erre is gyógyszert (pl L-thyroxin).

A PCOS-ra ha tartod a 3-as kezelést rendesen, akkor már van esélyed egészséges babát kihordani, de amíg a pajzsmirigyed nincs rendezve, sajnos lehetnek gondok. :-(

2013. márc. 19. 17:08
 7/8 A kérdező kommentje:
Kedves utolsó! Ezt úgy érted, vetélés, vagy ilyesmi? kkor ne is próbálkozzunk egyáltalán? Nagyon nem szeretném, ha valami baja lenne a babának, ezért kérdem, mert nem akarok felelőtlen lenni. Arra nem szedek semmit amúgy...jaj annyira nehéz ez az egész!
2013. márc. 20. 11:42
 8/8 Manka68 ***** válasza:

Szia!

Igen, sajnos lehet vetélés is. Én is pajzsmirigyes vagyok, szedem a gyógyszert, és anno amikor pozitív lett a tesztem, azonnal megemelték az adagot, és mennem kellett vérvételre, hogy milyen a TSH-m.

Nekünk előtte védekeznünk kellett addig, amíg a TSH-m be nem állt 2 alá. Akkor kaptunk engedélyt az endodokitól a próbálkozásra.

2013. márc. 21. 04:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!