Másnál is van 3 gyerek egy szobába? Eddig nálunk 2
csajszi van egyik 7 éves a másik 7hónapos. Viszont
szeretnénk még egy gyereket majd pár év múlva. De sokan
megszólnak hogy egy szobát tervezünk a gyerekeknek és
hogy a későbbiekben az milyen rossz
Ez hogy mukodik nalatok? Nalunk ejszaka meg ugyis neha felkelti az 5 honapos a 3 evest, hogy teljesen kulon szobaban vannak, csak a sirasra felebred sajnos…
El nem tudom kepzelni, hogy mi lenne egy szobaban.
febr. 9. 12:22
Nem 3 tini lesz egyszerre, hanem "rosszabb": tini, kisgyerek(ek) egy szobában. Amikor a nagy lesz kamasz ott lesz mellette egy ovis/kisiskolás, teljesen más érdeklődés, más bioritmus stb. Nincs hova elvonulni, mert nyilván a testvért nem zavarhatja ki a szobából, ami az övé is. Most még elvannak, a kicsi nagyon kicsi, igazából a problémák akkor kezdődnek igazán, amikor a nagyobb kiskamaszodik/kamaszodik. Mire a kicsi(k) is kamaszodni kezd(enek) a nagy már nagykorú lesz, legalábbis annak a határán. 10-12 év múlva lesz egy 17-19éves egy 10-12 évessel, na az megint egy teljesen más életszakasz és borítékolva a vita és az egymás meg nem értése.
febr. 9. 12:25
13/31 A kérdező kommentje:
Én is amugy régebben csak pislogtam amikor egy szobába tettek 2 gyereket a baràti körből, de most valahogy nálunk igy alakult de nem kel fel sose a nagyobbik a kicsire. Csodálkozok is. Viszont a nagyobbik lányka meg sose szeretett a saját szobájába lenni pedig elejétől fogva külön szobába volt, csak aludni ment be mindig , a játékokat is kihozza mindig a mi szobánkba , van kint játszótere amiben van ilyen emeletes házikó de abba sem nagyon megy be sose pedig mindig ugy kepzeltem hogy majd mennyire befog kuckózni oda , de még ez nyilvan valtozni fog
Oke kerdezo, de 7 eves! :D Szerinted sose akar majd kulon szobat? Az en 3 evesem is csak aludni jar a szobajaba, amugy mindannyian kint vagyunk a nappaliban. De nem marad ez orokke igy, nem is vagyok ilyen naiv, hogy ezt gondoljam. En emlekszem milyen volt tininek lenni, nem ketlem, hogy a gyerekem is az lesz idovel 😆
Mert nonek. Szerencsere persze, igy is van jol.
febr. 9. 12:36
15/31 A kérdező kommentje:
Ezt annak írtam aki a 7évest se tenné össze a kicsivel
16/31 A kérdező kommentje:
Pont tavaly volt tetőcsere, és akkor még annyira nem akartam több gyereket hogy mondom max mi a nappaliba megyubk es akk lesz 2 szoba a csajoknak a későbbiekben, pedig akkor még egyszerűbb lett volna a szitu. De most már hogy múlik el a szülés élménye így megint formálódik bennem a kövi baba. Van amugy több albink is kiadva , de nem szeretnék másikba költözni. Ez a legkedvesebb házunk a szívemnek és nagyon ragaszkodok ehhez a házhoz. De még a felújítás többi része most jön, így még vannak opciók. Mondjuk a tetőhöz akkor megint nyúlni kell
Több sokgyermekes ismerősöm van. Luxus lett volna minden gyereknek a külön szoba. Nekem is 2 tesómmal volt egy közös szombám. Egyikünk sem halt bele
febr. 9. 12:43
Nulla fokban is kint írja a házit? Vagy akár mínuszban, vagy ha esik?
febr. 9. 12:55
19/31 A kérdező kommentje:
Igen, de néha ha nagyon esik behúzódhat a kutyaólba. ;)
Nekem nem volt külön szobám, és olyan 9-10 éves koromtól kezdve nagyon zavart. Kamaszként már annyira gyűlöltem, hogy mindenhol is csatangoltam, sokszor életveszélyes módon, annyira hülye voltam, csak hazamenni ne keljen, mert ott nyomorogtunk egymás szájában. Pedig nekem nem volt baj a testvéremmel, hiába volt ellentétes nemű, igyekeztünk egymáshoz alkalmazkodni, de tényleg zsigerből gyűlöltem.
Nálunk most kicsik még, közös a szobájuk, mert nem akartak külön szobát, a plusz szoba egy dolgozó jelenleg. Ha maradunk itt, akkor majd az lesz az egyikük szobája később.
febr. 9. 12:58
Kapcsolódó kérdések: