Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babaszoba, gyerekszoba » 5-6 négyzetméteres kisszoba...

5-6 négyzetméteres kisszoba kb hány éves korig "megy el" két gyereknek?

Figyelt kérdés

Egyszerűen ha fejenállok sem tudok több helyet kiszorítani mert kicsi a lakás.

Vannak mondjuk még 20 nm-es szobák de akkor nincs nappalink vagy hálónk, nameg északi fekvésűek...

Ez legalább különzárható lenne, belső udvar felőli és délnyugati azaz napos!

Az északi szobák az utcára néznek közvetlenül előkert nélkül közepes forgalmú utcában...

júl. 4. 15:22
1 2 3 4
 21/32 anonim ***** válasza:
85%

"éves koráig elvan a kiságyban is nem?"

Fejlődés szempontjából mondjuk jobb, ha nem egész nap az ágyban vannak. Nulla inger, a mozgás fejlődéshez hosszútávon kevés a tér.

júl. 4. 18:36
 22/32 anonim ***** válasza:
39%
Meg sem született. Úgyis egy rakáson lesztek. A kicsik jobb, ha szem előtt vannak és csak éjjel vannak s szobájukban. 2-3 éves korig ez így elmegy.
júl. 4. 20:07
 23/32 anonim ***** válasza:
25%
Mi 12 m2-es közös gyerekszobával készültünk a gyerekeknek, szépen elfér bent az ágyuk, a cuccaik, de velünk alszanak a szintén 12 m2-es hálónkban egy rakáson… még csak 1 ill. 4 évesek. A napot a ház további 100 m2-én töltik… :D Ha nagyobbak lesznek, van még egy szobánk, külön költözhetnek. Szerintem nem gond a kicsi szoba, ha nem ott kell töltenie az egész napot a kicsinek, mire nagyobb lesz, lesz nagyobb szoba is.
júl. 4. 20:31
 24/32 anonim ***** válasza:
85%
23, feleakkorába akar két gyereket azzal, hogy azt se tudja, hogy "nem lesz el" a kiságyban, mert tér kell.
júl. 4. 21:23
 25/32 anonim ***** válasza:
75%
jó, akkor ti beköltöztök a kamrába egy heverőn, a nagyszobából gyerkeszoba lesz, és akkor a másik megmarad nappalinak, és mielőtt szülnél még egyet, elköltöztök, és amikor már van nappali+két gyerekszoba+kamra nektek, jöhet a második gyerek. még egy sincs, azt is alig tudjátok hova rakni, de te egyből nagycsaládot vizionálsz. inkább nőj fel és szállj le a valóság talajára.
júl. 4. 22:27
 26/32 anonim ***** válasza:
11%

Direkt kötekedtek?

Egy éves gyerek miatt én sem költöznék ki a 20 nmes szobából. Az én gyerekemnek 18 nmese van, de 10 év alatt alig volt ott, még aludni is velem aludt, de sokszor a nappaliban. A nagyobbik mekkora?

Én azt csinálnám, hogy a nagyobbik(feltételezem a 2-3 év korkülönbséget max), megtartja a saját szobáját, mi megtartjuk a miénket, a nappaliban pedig berendezek egy “babasarkot”. Szerintem kegyetlenség egy hangos sírós kakilós babával egy szobába zárni egy nagyobb gyereket, hogy lesz így 12+ óra zavartalan alvása?

Babasarok a nappaliba a kiságynak és te néha a kanapén alszol, ha kell(vagy a férjed, ha már nem szoptatsz).

Amikor nagyobbak a gyerekek, a kicsi már átalussza az éjszakát, nem pelusos, akkor közös szoba a 20 nmesben, ti meg átmentek a 5 nmesbe, ahol csak franciágy legyen, a ruháitok meg legyenek a nappliban. Vagy a nappaliban kihúzható/felhajtható ágy, és a kicsinek a kicsi szoba!

Szerintem sokan alszanak így, teljesen rendben van később is. Esetleg gipszkartonnal kettészedni a 20 nmest okosan, a picur szobából meg lehetne gardrób, ahol öltöztök.

júl. 5. 06:27
 27/32 anonim ***** válasza:
75%

Két gyereknek szerintem semeddig.

6,5 nm-es gyerekszobánk volt, amikor megszületett a nagyobb gyerekünk. Ha levonjuk az ajtót/ablakot, amik elé/alá nem lehet értelmesen pakolni, akkor könnyen kijön, hogy kb. egy kiságy, egy komód, plusz egy nagyon pici szekrény, vagy szoptatós fotel fér be. 2 gyerek max emeletes ágyon, de az szerintem még nem ilyen piciknek való, vagy legalábbis részemről 3-4-5 éves gyereknek is abszolút praktikátlan. És akkor ahogy nőnek, egyre több holmi kell, egyre több játékuk lesz, stb. Sokszor kell náluk aludni, ha nem akarod, hogy a ti ágyatok legyen az össznépi alvás színtere, le kell tudni teríteni egy matracot. Szóval én ezt erősen átgondolnám.

Egyébként ha a nappaliban van mondjuk hely játékoknak, cuccoknak, akkor szerintem egy gyereknek ez elegendő élettér lehet egészen sokáig.

Most 12 és 9 nm-es gyerekszobáink vannak. Én a 12-esre is azt mondom, hogy max kisiskolás korukig okés két gyereknek úgyis, hogy a játékaik zöme a nappaliban van. Mi egyébként a pici egy éves koráig nem tudtuk összeköltöztetni őket. Fél éves koráig babaöbölben aludt, utána a saját szobájában, ami inkább vendégszobaként funkcionál még, nem csináltuk meg egyelőre gyerekszobának, majd amikor már az alvási ritmusuk egész hasonló volt, akkor költöztek egy szobába. Most 2 és 4 évesek, szeretik.

Szóval én azt mondom egy gyerekkel babaszobának oké. Ha jön a második, akkor a ti hálótokban csinálnék egy babasarkot és amikor már úgy látnám, hogy összeköltöztethetők, akkor átadnám nekik a 20 nm-es hálót és mi a pici szobába költöznénk. Hálónak pont tökéletes.

júl. 5. 09:21
 28/32 anonim ***** válasza:
61%
Befér egyáltalán az ágy egy ekkora "szobába"? Ne haragudj, hogy ezt mondom, de az elképzeléseid a babázós korszakról, és a gyereknevelésről mutatnak némi hiányosságot. Tájékozódj szerintem, végy magadhoz egy mérőszalagot, és a bababoltban mérd le az ágyat, a pelenkázót. Rajzold le méretarányosan a szobát, úgy, hogy az ajtó és ablak nyitáshoz szükséges részeket is vedd figyelembe és próbáld meg berendezni. 6 m2 tulajdonképpen 2x3 m. Bár, újra olvasva a címet, nem mindegy, hogy 5 m2, vagy 6 m2
júl. 5. 12:37
 29/32 anonim ***** válasza:
55%
1 gyerek se kellett volna ilyen körülmények közé,, nemhogy 2. Nem értem az emberek miért vállalják túl magukat, aztán amikor beüt a krach, akkor mástól várják a segítséget. Előbb kellett volna alapokat teremteni.
júl. 5. 13:29
 30/32 anonim ***** válasza:
11%

Neked meg olvasni kellett volna megtanulnod, mielőtt írásra adod a fejed, 29-es. Még egy gyerek sincs, csak úton van az első….

Kérdező, az az 5-6 nm tényleg nem nagy, de ha ott a ház többi része, akkor úgyse azon a pici helyen fogják tölteni az idejüket, az én gyerekeim legalábbis többnyire a nappaliban vannak, a gyerekszoba csak alvásra van, hiába van ott egy csomó játék, inkább kihoznak párat és ott játszanak, ahol mi vagyunk. Amíg picik voltak, leraktam a játszószőnyeget vagy a járókát oda, ahol épp voltam. Nem kell az egész napot a kis gyerekszobában tölteni, alvásra meg épp elég…nem tudom az itt kommentelők egész nap egy szobában vannak?

júl. 5. 13:41
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!