Hány négyzetméteres szobában fér el kényelmesen két
gyerek?
Figyelt kérdés
A tiétek mekkora?
2014. júl. 8. 07:54
1/10 anonim válasza:
Egy idősek otthonában a törvényileg megszabott 6m^2/fő a minimum, szóval 12m^2 a minimális élettér két főnek. Szerintem ez gyerekeknél sincsen máshogy.
2014. júl. 8. 07:58
2/10 anonim válasza:
Szerintem ez nem csak m2-től függ, de a 12 amit az előző válaszoló írt, elég jónak tűnik.
Azért az sem mindegy, mekkora gyerekről beszélünk. Más teret igényel két játszó 0-5 év közötti gyereket, és mást két iskolás.
Nálunk kb 8 m2 a gyerekszoba, egyelőre csak egy gyerekünk van, de ide nem is tervezünk másodikat.
2014. júl. 8. 08:05
3/10 A kérdező kommentje:
Én is 12-re gondoltam!
Egyébként 5éves kislány mellé születne kistestvér. Az első pár hónapban a mi szobánkban aludna a pici, később kerülne a tesó mellé.
2014. júl. 8. 08:14
4/10 anonim válasza:
nálunk 12m2, hosszúkás szobában vannak, és már elég szűken vannak, pedig még csak 4,2 évesek.
2014. júl. 8. 11:38
5/10 anonim válasza:
Nekünk 20m2 a gyerekszoba, 4 éves a nagy,2 hónapos a kicsi,így is van hely bőven játszani,ha majd a kiságy kikerül,mert az pelenkázóval együtt hatalmas,még tágasabb lesz. Szerintem ekkora szoba elég két gyereknek.
2014. júl. 8. 15:16
6/10 anonim válasza:
Nem vagyok szülő, de még élénkek az emlékek gyerekkoromból így gondoltam írok. Gyerekfüggő, testvérem és köztem ugyanannyi korkülönbség van mint a nálatok tervezett, 16 négyzetméteren sem voltunk képesek elférni onnantól kezdve, hogy elkezdett járni. Egy kis lyukba is szívesebben költöztem volna, minthogy vele lakjak egy szobában. Maga volt a megváltás, amikor különszobát kaptunk.
De van olyan ismerősöm, aki egy akkora szobában lakott a testvérével ahol csak egy emeletes ágy, egy íróasztal és két kisebb komód fért el. Náluk alig volt súrlódás, hiába kamaszkorukig kellett egy szobában lakniuk.
2014. júl. 10. 22:51
7/10 anonim válasza:
2 négyzetméter tökéletes.
2014. júl. 12. 17:00
8/10 anonim válasza:
Szerintem ha ellenkező neműek, az is szempont. Két fiú esetén a kicsinek egy csomó mindent nem kell megvenni. Ha lány az egyik, akkor neki lesznek lányos játékai (barbie-vár, mini-konyha, babák, hasonlók) extra helyet foglalnak. Ha nagyobbak lesznek, akkor az intim tér megléte miatt kell, hogy nagyobb legyen a saját helyük.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!