Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babaszoba, gyerekszoba » Babakelengye. Mi fontos és mi...

Babakelengye. Mi fontos és mi az, ami annyira nem?

Figyelt kérdés

Kérlek írjátok meg, hogy mi az, amit mindenképpen szerezzünk be (babaruha, babakocsi, ágy, szekrény, pelenkázó alap, ezen kívül) illetve ezekből melyik fajták praktikusak.

Valamint ha esetleg van olyan dolog, ami felesleges, akkor azt is írjátok meg kérlek.

Köszönöm!

máj. 1. 23:39
1 2 3
 21/23 anonim ***** válasza:
66%

Nehéz erre válaszolni. Mi a textilpelenkát nem tudtuk semmire használni. Nem ömlött a nyála, ha mégis az már nyálkendős időszakban volt és nem is bukott soha semmikor.

Baba körömolló szerintem használhatatlan, csipesz jobban bevált nekünk.

Játékok 90% nem volt hasznos nagyon sokáig. 1-2 kedvence volt, a többi nem érdekelte, inkább a valódi használati tárgyak.

Pihenőszék nekünk maximálisan hasznos volt, 1 percet se bírt ki hanyatt a fiam, így az nagyjából függőlegesben tartotta helyettem.

Ugyenide tartozik a rugalmas kendő is. Nagyon szerettük.

Babafészek is jó volt egy rövid ideig, de ugye nem feküdt szinte semmit.

máj. 2. 17:11
 22/23 babyboom567 ***** válasza:
100%
Kérdező!Én azt ajánlom, hogy próbáld ki amit ki szeretnél, mert látod a válaszokból is, hogy ezt ki kell tapasztalni, hogy nektek mi válik be.A legtöbb dolog nélkül a baba elvan,hisz mi is felnőttünk ezek nélkül(mikor én baba voltam, még nem volt eldobható pelenka sem),egy csomó minden neked hasznos, a te mindennapjaidat könnyíti meg.
máj. 2. 17:22
 23/23 anonim ***** válasza:
100%

Én azt csináltam, hogy végignéztem egy rakás kelengye listát és ki válogattam róla, amit én hasznosnak gondoltam. Egy csomó mindent kaptunk használtan is, azokból volt bőven felesleges.

Pl nekünk sose kellett szélcső, a babafészket csak a nappaliban a kanapén használtuk, használtan kaptam, magamnak nem vettem volna. Felesleges volt a kiságyforgó is, 2x kapcsoltam be neki, csak útban volt amikor altatás után le akartam tenni. Vettem rugalmas hordozókendőt, teljesen felesleges volt, 2x volt benne a gyerek. Vettem egy mintás lepedőt is, gyűlölöm olyan gyűrődős az anyaga, sokkal jobb és jobban is néz ki a sima ikeás fehér. Nem vettem rácsvédőt, nem is kellett. Cumit csak az ingyenes csomagos MAM-ot próbáltuk, nem kellett neki, úgyhogy így felesleges lett az ajándékba kapott cumilánc is.

Előre feleslegesnek gondoltam a babamérleget, de ez volt az első dolog amit venni kellett szülés után, mert kevés volt a tejem és roham tempóban esett a babám súlya. (Szerintem nem éri meg bérelni, kisebb veszteséggel lehet eladni használtan, mint amennyi egy havi bérleti díja)

Nem vettem rácsvédőt, nem is kellett.

Én viszont el se tudom képzelni az életét pelenkázó nélkül, nem tudom hol lehetne a nyakig sz.ros gyereket higénikusan és kényelmesen rendbe tenni, ha nem lenne.

Nekem a legfontosabb egy jó babakocsi. Naponta legalább 2x megyünk sétálni, napközben szinte csak abban alszik. Nem szabad a kinézetre, árra menni, a saját életvitelünkhöz kell a funkcionalitást szem előtt tartani. (Én majdnem rosszul lettem amikor valaki írta, hogy minden alkalommal le kell szerelnie a babakocsi kerekét, hogy beférjen az autó csomagtartójába... Ne már...)

Jajj a feleslegeshez még. Írták, hogy műanyag kiskanál gyógyszer beadáshoz... Szerencsére gyógyszert nem minden nap ad az ember a babájának, a babáknak szánták vagy cseppentősek vagy fecskendő van hozzájuk, de ha mégsem, akkor egy sima fém kiskanál is megteszi...

Még vettem egy doboz melltartó betétet is. Soha nem lett annyi tejem, hogy magától folyjon a mellemből. Ha fejtem rögtön odaadtam neki pótlásként, így a tejtároló tasak is felesleges volt (frissen fejt tejet és tápszert kap ha valahova mennem kell). Ilyen tejcsöpögésre kagylót szerencsére nem vettem, az se kellett.

Viszont alap darabok a szoptatós melltartók és felsők. Tipp: Auchanban a tök Basic bordázott pólók most elöl gombosak. Nem díszgombok, úgyhogy szoptatáshoz jó és olcsóbbak, mint a direkt szoptatósnak árult felsők és szerintem még jobban is néznek ki.

Most ennyi jutott eszembe :D

máj. 4. 22:51
1 2 3

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!