Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babaszoba, gyerekszoba » Babakelengye. Mi fontos és mi...

Babakelengye. Mi fontos és mi az, ami annyira nem?

Figyelt kérdés

Kérlek írjátok meg, hogy mi az, amit mindenképpen szerezzünk be (babaruha, babakocsi, ágy, szekrény, pelenkázó alap, ezen kívül) illetve ezekből melyik fajták praktikusak.

Valamint ha esetleg van olyan dolog, ami felesleges, akkor azt is írjátok meg kérlek.

Köszönöm!

máj. 1. 23:39
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
77%

Körömvágó olló, a második gyereknél már a kórházba is vittem. Pelenka, popsitrölő, ruha, és kényelmes párna neked a szoptatáshoz, amennyiben szoptatni tervezel. Sok textilpelus, később is jól jön. Babaöböl, ha együtt terveztek aludni (nekem életmentő, ha nem aludnánk együtt, akkor én sehogy se aludnék már ~4 éve). Én őszintén szólva semmi mást nem tartok lényegesnek, a többi már preferencia.

Van pelenkázónk, használjuk, de nem gondolnám létfontosságúnak. A baba babaöbölben alszik mellettem, a nagyobb gyerek meg középen a nagy ágyon köztünk, szóval bár van saját szobájuk és ágyuk, nettó 1-2 órát ha eltöltenek benne, azzal is sokat mondok talán :D Pólya, játékok, játszószőnyeg mind volt, a pólyát sose használtuk, a játszószőnyeg meg viszonylag hasznos volt, de azért olyannak sem mondanám, ami kihagyhatatlan, az idő nagy részében kézben voltak a gyerekek, ölben, magamra kötve, stb.

Babakocsi lényeges, és hát én a hordozókendőt sem tartom ördögtől valónak, nekem nulladik naptól kezdve baromi jól jött, főleg a második gyereknél, de az első utálta a babakocsizást vagy az autózást vagy bármit, szóval ha ki akartam lépni a lakásból bárhová, akkor magamra kötve tudtam csak megtenni, amíg saját lábon nem tudott jönni velem. De ez meg babafüggő, hogy ki hogy viseli akár a babakocsit, akár a felkötözést.

Én egyébként beszereztem mindent, amit a kórházi kelengyelistán felsoroltak, meg összevetettem a brendon.hu honlapján is van egy lista, ottani dolgokkal is, hogy biztos, ami tuti legyen. Nem sok minden volt, amit sose használtunk (a pólya, a légzésfigyelő és az ilyen ágy fölé akasztható éneklő-forgó cuccot leszámítva mindent tudtunk használni), de hát ez olyan, amit ki kell tapasztalni, hogy nektek mi az, ami elengedhetetlen és mi az, ami felesleges.

máj. 2. 09:06
 12/23 anonim ***** válasza:
100%

10-es. Masfél éves gyereket is pelenkázón pelenkáztam, nekem valahogy sose volt azzal problémám hogy elszaladt vagy levette a pelust. 😅

Nyilván nem létfontosságú, de nekem jó hogy van.

máj. 2. 09:34
 13/23 anonim ***** válasza:
100%

12-es, minden gyerek mas!

Nekem is csak akkor problema az ellenkezes es szaladgalas, ha nincs a kozelben pelenkazo, de a 8-as valaszban is irtam, hogy mi is hasznaljuk meg boven, nekunk bevalt.

A pelenkat pedig rendszeresen es gyorsan le tudja mar szedni,ha olyan kedve van, ruhaval egyutt, kitunoen vetkozik :D Ez van 🤷‍♀️

máj. 2. 09:45
 14/23 anonim ***** válasza:
100%
Fürdetőkád, popsikenőcs, higiénia szerek (ezeket patikában is be lehet szerezni, van aki inkább a gyógyszertárit szereti, van aki egyes márkákat preferál, ki kell tapasztalni)
máj. 2. 10:01
 15/23 anonim ***** válasza:
100%

Amit mi az 1 hónapos babánkkal a kezdetektől használunk: állványos babakád pelenkázó résszel, szoptatós párna, guruló a babaöböl. Éjszaka az ágy mellett van, nappal a nappaliba kitolom. Az erkélyen is tudom benne altatni. Hordozókendő. Bimbókrém.

Bodyk, rugdalózók, takaró, textilpelus, pelenka, popsikrém. Ezzel csak akkor kenjük, ha piros a popsi. Fürdeni csak vízzel szoktuk párnaponta.

Kis nadrág, ha kendőben hordozom, hogy ne feszüljön a talpán a rugi.

Babakocsiban 2x toltuk, nekünk az később lesz hasznos.

máj. 2. 10:23
 16/23 anonim ***** válasza:
100%
Kifelejtettem a szoptatós melltartót. Abból csak 1-et vettem, mert világ életemben utáltam a melltartókat. Viszont nekem folyt a tejem ha sírt a baba, ha szopizott, ha hordoztam, ha előrehajoltam 😄 Eldobható melltartóbetétet is teszek bele emiatt.
máj. 2. 10:25
 17/23 anonim ***** válasza:
74%

Amit feleslegesen vettünk, az a légzésfigyelő. Babaöbölben nem lehet használni.

Ami nekem a legnagyobb kényelmet nyújtja, az a szoptatós párna. Már terhesség alatt is a kedvencem volt.

máj. 2. 10:28
 18/23 anonim ***** válasza:
89%
Nálunk is sok textilpelenka kellett, részint a pelenkázások során előforduló balesetek miatt, részint mert iszonyat sokat bukott. Mi sosem használtunk szélcsövet. Babaruhából mindenképpen minél több használtat érdemes, mi pl az 50-es méretet egyáltalán nem használtuk, egyből 56-ost kapott, másfél héttel később már 62-est. Ilyen iramú fejlődés mellett kb bármilyen ütött kopott, de hordható darab megteszi. Sajnos nálunk a hordozókendő nem lett nagy sláger, de szerintem csak nem próbálkoztam eléggé, a következőnél mindenképpen fogom erőltetni, jó dolognak találom amúgy.
máj. 2. 11:14
 19/23 anonim ***** válasza:
83%

Melltartó betét (eldobható) nekem eletmentő, éjjel nappal folyik a tejem, plusz szoptatós melltartó ha szereted a melltartót, nagy találmány. Én hordok, éjszaka pedig sport melltartót hordok és abba is teszem a melltartóbetétet.

Babakádba én használok halacskas hőmérőt, mindennap azzal nézem a vizhőfokot neki nekem úgy kényelmesebb minthogy az alkarom tegyem bele.

Nekem pl van vagy 6 babatörülkőzőm is mert sokszor van hogy pont akkor húzom ki fürdetés előtt a pelust mikor elereszti magát.

Meg nekem bejött az eldobható pelenkázóalátét, én azt teszem a pelenkázólapra.

máj. 2. 11:34
 20/23 anonim ***** válasza:
100%

Én is támogatom a pelenkázót. :D nálunk az esti törülközés, öltözés, reggeli öltözés a mai napig ott történik, sokszor pelenkázom is ott pedig már 2 éves, máshol ő is elfutkosna tudja hogy ott nem tud és sokkal egyszerűbb és stresszmentesebb mindenkinek. :D egyébként amíg pici volt is jobban szerettem ott pelusozni kényelmesebb volt mert nagyon derékfájós voltam van 1 évig szülés után.

Egyébként nekünk textil pelenkábol se kellett sok 10 db bőven elég volt, de az én lányom se volt bukós baba.

Ami fontos hogy legyen szerintem a házi gyógyszertár lázcsillapító, lázmérő köldök ápoláshoz octanisept az elején.

Játéknak kezdetben elég néhány csörgő illetve nekünk nagyon bejöttek a fekete fehér könyvek imádta nézegetni őket, illetve pihenőszek helyett inkább habszivacs szőnyeg vagy szövet játszószőnyeg. Nekünk sose használta a pihenőszéket kb 5 perc után nyuglodott benne csak.

Ruhából az első 2 hónapban szerint a body és rugi kombó a legjobb. Mindenféle cuki tüll, mini farmer stb max fotózás erejéig, egyebekben csak baromi nagy nyűg feladni őket és nem is praktikus amíg járni nem tud egy gyerek.

Nekünk egyébként nagyon bejött az adamo és a bölcső is a pihenőszék helyett, de használtan érdemes beszerezni mert nem mindenkinek válik be és iszonyatosan drága.

máj. 2. 13:07
1 2 3

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!