Ha a kisbabánk velünk fog aludni, akkor is jo ötlet venni Légzésfugyelőt, ugye?
Sosem írtam még választ sehova ezen az oldalon, de most úgy érzem muszáj. Aki kamunak tekinti, tegye...nem baj...de másoknak ne adjon buta tanácsokat. Nekünk is volt AngelCare és annak a baráti párunknak is, akinek bejelzett a 4 hónapos kisbabájánál és akit csakis emiatt sikerült újraéleszteni és lélegeztetni, míg 16 perc alatt kiértek a kicsihez a mentők. Az apja élesztette újra és tartotta életbena babaőr jelzése után. Biztos lehet benne mindenki, hogy nem kelt volna fel magától és vette volna észre, ha nem visít a légzésfigyelő. Már csak a halott babát hajnalban. Venni kell a fáradtságot és precízen kell beállítani (akár többszöri próbálkozás után), hogy ne legyenek fals riasztások. AngelCare esetében ez kb 3-as fokozat. Nekünk 2-3 év alatt 2 téves ha volt és 1 komoly éles riasztás. Van még egy ismerős, akinél szintén 8 hónapos gyereknél légzésleállás következett be és a bébiőr jelzett,csak amiatt maradt meg a baba (neki maradandó légzőszervi baja alakult ki sajnos, ennek volt az előjele). Persze messziről jött ember azt mond, amit akar......de ezek valós történetek,amikkel én magam közvetlenül találkoztam. Én inkább hagynám ki a huszonezres költségek közül a hülye rázkódós, meg önhintázós babaszékeket,amik szétbarmolják a gyerek idegrendszerét (csak hogy ne kelljen a szülőnek magának megnyugtatni). Arra bezzeg szívesen költ néhány ember...az esélyre, hogy a gyerekedet megmentsd, pedig szerintem felelőtlenség nem költeni. Én szívesen keltem fel pár fals riasztásra és még szívesebben az 1 élesre. Hála istennek lehet enélkül is lenni és bár mindenki szerencsésen meglehetne nélküle. De elég egy szerencsétlenebb éjszaka. Nem hiszem, hogy akkora kiadás lenne, hogy ne érje meg befektetésnek.
De hogy a kérdésre is válaszoljak, nyugodtan használhatjátok azonos szobában. Mi is így csináltuk 2 évig.
Szia 12-es, 14-es vagyok. Nem, nem Rád gondoltam! Az természetes, hogy az ember válogat a lehetőségek közül és a gyengébb minőségű, vagy jó minőségű, de kevésbé megbízható dolgokat nem szereti. Szerintem teljesen jogos a hozzászólásod! Megmondom őszintén, hogy én pl. nem is ismerem azt a terméket, amit említettél,mert én sem vagyok jártas mindenben. De ahogy írtad, egy gyerek nem marad egy pózban alvás közben :) A mi fiunk is pörgött az oldalán egész éjszaka. Meg letettük a kiságy egyik oldalán és reggel az ellenkező falhoz lapulva ébredt. Nekünk az AngelCare bevált, de mégsem mondom, hogy mindenkinek be fog válni, nem is akarom ajánlani. Mi 2 lapos verziót használtunk (az éjszakai vándorlása miatt). Sokszor a kiságy alja a matrac alatt rácsos szerkezettel van szerelve (a miénk is), nem pedig teli lap van alatta. Ilyenkor az is nagyon fontos, hogy a rács és az érzékelő lapok közé valami nagy, teli lapot tegyünk, hogy a rá nehezedő súly teljesen egyenletesen legyen elosztva. Különben jellemző a téves riasztás. Néhányan nem tudják, ez is okozhat kellemetlen perceket.
Panel lakásoknál, vagy sűrűn lakott övezetben pl. az is rossz lehet a téves riasztásokon kívül, hogy ha olyan babaőröd van, ami a hangot is továbbítja, akkor ha egy szobában vagytok, azt a lehetőséget érdemes kikapcsolni,mert sokszor befog 1-1 másodpercre rádióadást, vagy más babaőr jelet. Ilyenkor ha hangosra van állítva a szerkezet, az "beordít". Ez valóban nagyon idegesítő. De ha állítasz a mikrofon (nem a hangerő) érzékenységén, akkor megszűnik. Legalábbis nálunk megszűnt, lehet, hogy véletlen összefüggés. Na ez már valóban idegesítő dolog a valótlan jelzésekhez képest.
Egyetértek a 14-es válaszolóval. Sajnos nekem a fodrászom kislánya halt meg bölcsőhalálban. Én emiatt vettem. Angelcare típusút amit a kórházban is használnak. Még nem tudom milyen lesz mert még a pocakomban van a kislányom, de jobb félni mint megijedni...
Ráadásul egy másik ismerősömnek a kisfiát ez a szerkezet mentette meg, ugyanis az éjszaka leállt a légzése. Igy időben újra tudták éleszteni a riasztás miatt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!