Földön matracon szoptatni?
Figyelt kérdés
Három hónapos a babám. Úgy döntöttünk, hogy az eddig általunk hálószobának használt kisebbik szobát fogja megkapni gyerekszobának, mert ez sokkal jobban tartja a hőt, kisebb, közelebb a wc, beljebb van stb, szóval tökre megfelel annak. Máig úgy alszunk, hogy itt van mellettünk a kiságy, de a franciaágyon alszik el mellettem szopi közben. Utána rakom át a kiságyba, éjjel pedig a kb második ébredêsnél már nem rakom vissza mert lusta vagyok, alszunk együtt. Ez nekem így jó is lenne de sok ok miatt akarom megszüntetni: már benyomódott matrac, csak köztem és a férjem között tud aludni, ami nagyon nem biztonságos, kb félálomban hárítom el a veszélyt hogy ráfordul, wcre alig merek kimenni mert félek hogy leesik, plusz amikor férjem forgolódik,a baba is meg-megébred... Ezért gondoltam arra, hogy már most átvinnénk a másik szobába a franciaágyat, az első ébredésig ott aludnék a férjemmel, és utána átjönnek a gyerekszobába a földön egy összehajtható matracon aludni a babával... nem kéne félnem semmitől, amitől most félek. Az lenne a kérdésem, hogy szerintetek ez mennyire kényelmes így? Van, aki így csinálja? Egyébként két évig mi csak matracon aludtunk a földön, nem volt vészes, csak ugye ha egy babát kell emelgetni mondjuk pelenkázni, lehet hogy nem olyan könnyű.2020. jún. 11. 10:37
11/13 A kérdező kommentje:
Na kipróbáltam, első éjszakán túl vagyunk, sokkal kényelmesebb és nyugodtabb volt. Mármint nekem, mert a babám fogzik és alig bírt elaludni, csak sírt szegény... de aztán sikerült és egész éjjel együtt aludtunk és szopizott kényelemben amikor csak akart. És meglepően kényelmes a matrac, jobb mint a kifeküdt százezres, amibe mindig belesüllyedtünk :)
2020. jún. 14. 05:56
12/13 A kérdező kommentje:
Update: egyetlen egyszer aludtam odaát, azóta külön alszunk, csak arra kel fel enni ha átmegyek megnézni, hogy él-e még... életem legjobb döntése volt a külön szoba :D
2020. jún. 26. 06:45
13/13 khniki válasza:
Babaöböl nem fér el? Bár az én kisfiamnak 3,5 hónaposan már túl kicsi volt az éjjeli forgolódásokhoz, 4 hónaposan átraktam a saját szobájába.
Ha jól ertem, hajnalban sokszor felébred és cicin alszik vissza? Szerintem erről kéne leszoktatni. Úgyis mindjart jön az alvásérés. Én egyszer adtam neki hajnalban enni ennyi idősem, igaz, utána nyugodtan aludt tovább. Viszont mikor külön szobába került, sokszor ébredt eleinte, akkor mindig csak átmentem és simogatással segítettem neki visszaaludni. Meg cumija is volt. Egyre kevesebbet ébredt, majd 2 hónappal később már teljesen átaludta az éjszakát, ez azóta is változatlan, oltás, fogzás, nátha, bármi ellenére.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!