Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Akiknek ilyen-olyan nehezitese...

Akiknek ilyen-olyan nehezitesek miatt tapszeres potlas utan sikerult kizarolag szoptatni?

Figyelt kérdés

Arra vagyok kivancsi akinek sikerult, nem arra akinek nem. Bocs, de inkabb szeretnek optimistan hozzaallni.

Mennyi ido utan sikerult elhagyni a potlast? Ugy hogy nagyon keves tejjel indultal.

Es hogyan?

2020. jún. 5. 12:46
 1/3 anonim ***** válasza:
Tápszeresen jött haza a kórházból, gyakorlatilag nulla tejem volt. Mothermilk kapszulával két nap alatt elindult, a harmadik napon már nem pótoltam neki. De azt a két napot gyakorlatilag folyamatosan szoptatással töltöttem, és még utána is elég sokat.
2020. jún. 5. 13:03
 2/3 anonim ***** válasza:
100%

Nem sikerült elhagyni teljesen a pótlást, valamennyi mindig kellett (1 éves kor alatt), de nem az volt a domináns, viszont 15 hónapja szoptatom. Most már eszik annyit, hogy elég a tej.

Egyébként nekem ez sikersztori. A nagyot 4 hónapig tudtam.

2020. jún. 5. 13:50
 3/3 anonim ***** válasza:

Mire egy honapos lett teljesen elhagytuk a potlast. Nagyon lassan indult a tejem es a gyerekem nem nagyon akart erolkodni, ha nem jott nem szopizott, szoval nem segitett tulsagosan. Mothermilk jo volt, nagyon sok folyadekot kellett innom es esetemben ha nem ettem szenhidratot eleget kevesebb tejem volt. Napkozben minden etetesnel mindket oldalrol etettem, es meg ha letettem a gyereket fejtem is, hogy atverjem kicsit a szervezetem, hogy tobb kell. Nekem nem jott be az igeny szerinti szoptatas sem a fentiek miatt, es amiatt sem, mert mikor hazajottunk meg kicsit sargult a gyerek ami miatt aluszekony volt, igy ha nem ebresztettem volna nem kelt mindig enni. Es kellett ebreszteni, mert nem volt nagy, es az elso 1-2 napban kicsit ingadozott a vercukra. Utana viszont mikor mar kicsit nagyobb lett, akkor gyorsan ataludta az ejszakakat cserebe.

Ja, es potlas az elejen kizarolag kanallal meg sved poharbol, kesobb medela cumisuvegbol, de az mar csak rovid ideig, hogy ne szokjon konnyen hasznalhato cumisuvegre. Mondenesetre nem lett cumizavaros, ekkor cumit mast egyaltalan nem kapott.

Szoval szamos praktikat kiprobaltam, mindent ittam ettem amit javasoltak, de kb ezek voltak amik hasznaltak. Igy vegul 3-4 het utan 6 honapos koraig kizarolag anyatejrs volt, egeszen a hozzataplalas megkezdeseig. Nem is ivott megbsemmilyen tapszert meg babatejrt meg semmit, neg ha fejen alltam akkor sem a kesobbiekben. Szoval van ra esely. Nem volt egyszeru, a sok fejes es egyeb miatt rl sem tudtam hagyni a lakast, de akkor ez volt a feladat. Felreertes ne essek, nem lett volna akkor sem semmi baj ha nem sikerul, de dolgoztam rajta komolyan hogy ha tehetem minel tovabb a fo taplaleka anyatej legyen.

2020. jún. 6. 14:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!