Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babaszoba, gyerekszoba » Egy szobában az újszülött és...

Egy szobában az újszülött és a totyogós?

Figyelt kérdés
Ötletelünk hova is lenne praktikus tenni a baba ágyat, de mindig arra jutunk, hogy a 2 éves nagytesó szobájában van talán a legjobb helyen. Nem fogják zavarni egymást? Akiknél így volt/van mesélnétek, hogy sikerült összeszokni?
2019. szept. 1. 01:14
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
27%

10!

Nem engem kérdeztél, de válaszolok, JÓ? A magyar realitás az, hogy szülnek a semmire. Csak egy gyerek szoba van? Akkor egy gyereket kell vallani.

2019. szept. 1. 08:04
 12/25 anonim válasza:
58%

8as és 9es !

Tudjátok nem mindneki engedheti meg magának, hogy a két vagy több gyerekének mind külön szobája legyen..

2019. szept. 1. 08:06
 13/25 anonim ***** válasza:
33%
Ezért tartunk a magyar realitásnál... undorító. De nem baj, szüljétek a kétszobás lakásba a 2-3 gyereket, aztán meg majd hallgassátok kiskamasz-tini korban, ahogy szid, hogy nincsen saját szobája. Értem én, hogy fel lehet nőni egymás nyakán is, mások is felnőttek, a normálisabbja pedig meg is fogadta, hogy ha egy gyerekszobára telik csak, akkor egy gyerek lesz. Attól, hogy gyerek, még igenis kell neki a privát szféra - kisebb korban IS. Lehet jönni azzal, hogy csudijól eljátszanak meg beszélgetnek és húdejó nekik, hogy egy sarok nincs ahová elvonulhatnak, de csak magatokat áltatjátok, hogy jó így, és így kell vállalni a gyereket. Na pontozzatok nyugodtan, akkor is ez lesz az igazság :) Aztán majd ne csodálkozzatok, ha felnőtt korában a gyereknek a véleménye annyi lesz, hogy a semmire vállaltátok, mert amíg saját kis kuckót nem tudtok nekik biztosítani, addig nincs miről beszélni. Normálisabb országokban gyerekenként x négyzetméteres szoba az ELVÁRÁS.
2019. szept. 1. 08:23
 14/25 anonim ***** válasza:
28%
Sajnálom az ilyen gyerekeket. A szülők 90%-ánál szerencsétlennek 2-3 évig van saját kis birodalma, aztán megszületik a kicsi és össze is zárják őket.. hát agyrém komolyan. Nem vagytok normálisak. Nálam ez ugyanaz a szint, mint amikor olyan válaszokat olvasok, hogy: hát megélünk a pénzből, jut erre-arra, van egy gyerekünk és úton a kistesó.... így kell. A csokot meg a babavárót meg sem említem. Na mindegy. Örülök azért annak az egy embernek, aki nem ész nélkül szüli a gyereket a semmire. Az van itt elnyomva, akinek normális felfogása van és normális életet biztosít a gyerekének..
2019. szept. 1. 08:28
 15/25 anonim ***** válasza:
34%

12!

Épeszű ember ilyenkor csak egyet vallal

2019. szept. 1. 08:33
 16/25 anonim ***** válasza:
90%

Senki nem mondta, hogy a következő 20 évben össze lesznek zárva. Szerintem a többség úgy gondolja, hogy kb 6-7 éves korukra legyen külön szoba, addig lehetnek együtt.

De tudjuk, hogy itt a többségnek 6szobás lakása meg 5 millió megtakarítása van, amikor gyereket szül, mert különben egy felelőtlen szar.

2019. szept. 1. 08:36
 17/25 anonim ***** válasza:
24%
A többség úgy gondolja, aztán sosem valósul meg.. mert a többségnél abba a szobába érkezik a harmadik is.. ennyi. Magyar valóság. És ez tényleg igaz. Nincs 6 szobás lakásunk, de úgy tűnik, az már átlag felettinek kell számítson, hogy gyerekenként van szoba, vagy egy szobára egy gyerek.. Hát elég gáz. Megint más, ha ideiglenes (maximum!!! 2-3 év), mert utána költöznek. De ez ritka mint a fehér holló.
2019. szept. 1. 08:41
 18/25 anonim ***** válasza:
23%
Azt meg szintén nem értem, hogy néhány embernek miért furcsa az, hogy van megtakarítás. Normális ember ha már gyereket vállal, akkor felkészül arra is, hogy megéljen akkor is, ha fél-1 évig nincs munka, mert ne adj isten elvesztették a munkahelyet, vagy bármi..
2019. szept. 1. 08:43
 19/25 anonim ***** válasza:
43%

16!

Nem. Nem kell 6 szoba meg 5 millió. Minimum 2 szoba kell, ha egy gyereket vállal az ember, 3, ha kettőt. Megtakarítás pedig annyi kellene, hogy ha mindkét szülő elveszti a munkáját, minimum 6 hónapra elegendő Legyen a pénz. De ha neked elég egy egyszobas, 30nm albérlet és nulla forint megtakarítás 3 gyerekhez, akkor csináld úgy. A te dolgod.

2019. szept. 1. 08:48
 20/25 anonim ***** válasza:
67%

"Nem szülnék úgy, hogy nincs mindkét gyereknek külön szobája... Privát szféra???"

Ha 10 szobánk lenne se lenne privát szféránk, ezzel jár a gyerekvállalás. ;)

A "nagy" 4 évesünknek hiába van saját szobája, sosincs ott egyedül, mindig velünk akar lenni. Éjjel is átjár.

A kisebbnek pedig nyilván nincs még igénye külön térre, amikor folyton rajtunk lógna.

Úgy tudom elképzelni, hogy leghamarabb iskoláskorukban fog felmerülni igényként. Akkor majd teszünk érte.

(Egyébként nem hinném, hogy havi ~500 ezer a semmire szülés kategória lenne. Ahogy a saját lakás se szégyellni való dolog. Akkor se ha "csak" 55 m²-es, 2 szobás.)

2019. szept. 1. 08:59
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!