A kisfiatok milyen ruhában volt a keresztelőjén?
Muszáj teljesen fehérben lenni, vagy lehet esetleg valami hasonlóban?
Köszi a válaszokat.
Enyém fekete-fehérbe volt, wishről rendeltem, nagyoon édes volt benne.
Fekete kantáros nadrág,hozzá fehér pólóing dísz csokornyakkendővel.
A tradíció szerint ketesztelore fehér ruha illik, szinten a vallás szerint 6 heten belül szokás keresztelot tartani.
Mi 5 hetes korára terveztük, tiszta fehér ruhát szántani ra, viszont aki keresztelte volna elhunyt, így csúszott a keresztelo, megvártuk a tavaszt, 7 honaposan lett ketesztwlve. Akkor már nem kaptam a méretében normális fehér nadrágot, ezért egy kék kantaros nadrag volt rajta fehér inggel és nyakkendővel. Nem a hagyomány szerint volt öltöztetve de szerintem (nyilván elfogult vagyok) nagyon csinos volt.
Az általad linkelt ruha csinos, de nekem a mellény kicsit sok, ha nektek tetszik így, tökéletes lesz
Igazából teljesen mindegy, hogy milyen színűben van. A fehér szín is csak onnan jön, hogy a keresztelés után a megkereszteltek fehér ruhába öltöztek. Ma a babáknál is ekkor adnak egy fehér keresztelési ruhát, "ingecskét", ami sokszor egy szimbolikus kis ruha. Praktikussági okokból elmarad már az a rész, hogy a megkeresztelt átveszi ezt a ruhát a keresztelés után. Meg hát a babánál bonyolult lenne, ezért kialakult, hogy akkor vigyük teljesen fehérbe oda is....
Teljesen megfelelő ez a linkelt ruha, bár én még ennél is egyszerűbbet választanék...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!