Hány cipője van egy méretből kislányodnak/kisfiadnak? Milyen elvárásaid vannak egy gyermekcipővel kapcsolatban?
"Most tényleg van aki megvesz két Szamost egy szezonra? Fölösleges dolognak tartom. De biztos csinálnád ezt két-három gyerekkel is. Az egy szezonban 60-90 ezerbe fájna."
2. vagyok. Igen, megveszem. Én sem egy pár cipőt hordok egy télen, sőt senki sem a családban és ha a gyerekemnek szupinált cipő kell, akkor nyilván nem fogok játszani a lába épségével és nem adok rá nem megfelelő, olcsóbb cipőt. Ja és igen, ha 3 gyerekem lenne és szükség lenne rá, akkor 3 gyereknek venném meg. Ha 3 gyereket vállalnék, akkor csak úgy tenném, ha nem lenne gond az a 90.000. Nekem pont az "elég egy cipő egy szezonra a gyereknek" hozzáállás a furcsa, dehát nem vagyunk egyformák. Te is csak egy cipőt hordasz hónapokig, kedves válaszoló?
Egy gyermeket terveztünk, kettő lett belőle.
Minőségi cipőt veszünk magunknak.
Szeptemberben vettem magamnak egy Tamaris őszi cipőt és bizony azt hordtam szeptember, október hónapban. Most novemberben lassan előszedem a tavalyi csizmámat, az egy S.Oliver csizma. Nem értem mi ebben a probléma? A cipő is fekete és a csizma is. Minden ruhához illik. Akár farmerhez, akár szoknyához vagy bármilyen nadrághoz. Ha az emberek csak akkor vállalnának több gyereket ha 90 ezret költenének cipőre csak a gyerekeknek akkor már rég kihalt volna ez az ország. Nem azt mondtam, hogy ne vedd meg neki a szupináltat ha az kell! Mi például ma vettük meg a téli csizmákat, 2*12000 Ft. De biztos, hogy nem fogok gyerekenként 2-3 párat venni. A cipők darabszámát szezononként értettem!
Általában van egy sportcipője, + 1 csinibb, meg még egy tartalék.
Legyen tartós, igényes, rugalmas a talpa és könnyű lehetőleg, nézzen ki jól, és ne kerüljön 20 ezerbe :)
Szerintem a gyerekcipőknek bírniuk kéne a strapát, főleg ennyi pénzért, amiket elkérnek értük.
2 fiam van, 6 és 9 évesek, tehát már nem növik ki olyan hamar a ruhákat, cipőket, így több van egyszerre és ami nincs lestrapálva, azt megörökli a kicsi játszósnak az udvarra.
Van sportcipőjük, ezt kb. fél évig hordják 15-20 fokban és száraz időben.
Van átmeneti túrabakancsuk, ezt 10-15 fokban és nedves időben hordják.
Van gumicsizmájuk, ez értelemszerűen esőre, ill. lovagolni is jó.
Van bélelt hótaposó csizmájuk, ez nyilván hóba és nagyon hidegbe jó.
Van szandáljuk nyárra, ill. az oviba/suliba bentre is.
Van benti tornacipőjük.
És mivel mindketten fociznak, így van 3-3 pár focicipőjük (stoplis, hernyótalpas és terem), mert meccsekre is járnak és más-más cipő kell a fűre, a műfűre és persze a terembe.
Ill. ha kiöltözősök lennénk, akkor lenne egy szebb bőrcipőjük is, de erre nincs szükség, mert max. farmert veszünk fel, amúgy sokat sétálunk és kirándulunk, oda pedig a sportcipő és a túrabakancs kell :)
Elvárásaim: legyen jó minőségű és viszonylag tartós a cipő. Az, hogy bőr legyen, nálunk csak a szandálnál fontos, mert azt mezítláb hordják, a többinél (sportcipő, bakancs, csizma stb) nem is találtam még olyat, ami bőr is, sportos is, lehetőleg vízálló is és nincs aranyárban.
A Decathlon-ban kapható cipőket nagyon szeretjük, nem a legolcsóbb kategóriájút vesszük, hanem a közepeset és az tökéletesen megfelel, abszolút bírja a strapát és még sosem kellett visszavinnünk.
Nem akarok senkit megbántani, de hogy lehet egy évszakban 1 pár cipőt hordani? Egyrészről az évszakon belül is jelentős időjárásbeli különbségek vannak, másrészről bármi történhet a cipővel, akkor mit vesz fel a gyerek? Egy másik kérdésnél olvastam, hogy valakinek nincs átmeneti cipője, hanem a csizmából lép át a szandálba. Az a 15-20 fokban még csizmát hord? Vagy már szandált? Szerintem mindkettő túlzás, pont az ilyen időre való az átmeneti cipő, ami nem bélelt, de azért valamennyire zárt.
Ráadásul szerintem nagyon nem mindegy, hogy milyen ruhához milyen cipőt vesz fel az ember és amúgy is egészséges váltogatni.
Ja, annyit még hozzátennék, hogy én szinte minden cipőnket leárazva vettem. Szerencsére a munkám miatt járom az országot és be szoktam nézni az üzletekbe és ha van valami utolsó páras cipő 50% kedvezménnyel a méretünkben, akkor azt meg szoktam venni még akkor is, ha éppen akkor nincs rá szükségünk. Pl. a fiaim focicipőit mindig így veszem és így 1 pár árából van 3. A kinőtteket pedig átveszi egy ismerősöm.
Gratutálok a színvonalhoz!
Akinek több cipője van, az le lett pontozva, míg akinek csak 1, azok mind 100%-osak.
Savanyú a szőlő, mi?
Gondolom totál kiverem a biztosítékot, ha elmondom, hogy ráadásul kabátból sem egy van nekünk, hanem van 4-5!!!! 😈
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!