Macerás vagyok hogy többször átöltöztetem totyogó babámat?
Ha kimegyünk sétálni szinte mindent lecserélek a manón, mert úgyis elesik, mászik és nem szeretném, ha utána ebben a "piszkos" ruhában enne, aludna otthon. Persze ezt a kinti cuccost másnap is ráadom a sétához. Anyósom ha látogatóba jön mindig megjegyzést tesz, hogy minek ennyit öltöztetni. Persze mások vagyunk, Ő nem igen mos kezet, náluk be lehet menni utcai cipővel a lakásba és nem igen takarít, a higiéniától is távol áll. Nálunk cipő levétel van és gyakori kézmosás gyereknek is, meg neki is (felszólításra).
Szóval mert szeretem a tisztaságot azért már nehéz eset vagyok?
Én is mindig átöltöztettem kintre, amíg totyogó-csetlő-botló volt. Most 3 éves, de már magától is tudja, hogy ha hazaesünk a bölcsiből-játszótérről-kertből jövünk, akkor a nacit cseréljük, és kézmosás. Több okom is van erre:
a. A kanapén és fotelen kb. minden meglátszik, ezért nem szeretem, ha koszos nadrágban ül rá, de kint meg nyilván nem fogom neki azt mondani, hogy kicsim, ne ülj le a fűbe játszani, mert anyád faxnis a rendre a lakásban. Bejövünk, átöltözünk, slussz.
b. Nagyon szeretem a szép gyerekruhákat, és (tudom, itt majd ezért lepontoznak), viszonylag drágák a ruhái. Kint épp emiatt a kintiben vagyunk, vendégekhez, benti mókákhoz, nagyikhoz, játszóházba, szülinapi zsúrokra, akármikre meg megyünk a minőségibb cuccban.
Nálunk egyébként alap az átöltözés: a férjem orvos, én is kórházban dolgozom (nem orvosként), amikor hazaérünk igaz, hogy a fehér ruha marad bent, de ha pl. csak ambulancián ül az ember, akkor nem mindig öltözöl át. Százezer és egy beteggel van kontaktunk/nap, én ehhez voltam hozzászokva gyerek előtt is, most is bennem van.
A kézmosás naponta többször alap, erre nem is írnék semmit.
Semmi gond nincs ezzel. Én is másik ruhát veszek fel ha hazaérek munkából, vagy ha leviszem a kutyát játszani.
A nevelt lányom meg hülyének néz, mert ő egész nap abban van, amit reggel felhúz, akkor is, ha suliban összekoszolja (rendszeres, nem figyel, a kezét a ruhájába törli, leeszi magát, stb).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!