17 hónaposom hetente többször felébred éjjel és 2-3 órát altatom. Adtam nurofent, vizet, enni, mégis ezt csinálja. Mi lehet az oka? Próbáljak vmi homeopátiát?
Nagyon fix altatási rituálénk van. Ő a második gyerek, az elsővel semmi gond nem volt.
Nem értjük.
:(
reggel kap tápszert és laktózmentes tejet felesben (tej bevezetése)
délelőtt nem igazán igényel tízórait, de ha igen, akkor pár falat kenyeret vagy banánt, almát
délben eszik amit mi, leves, és második, vagy leves és krémtúró (ezt most kapta utoljára)
uzsonna: változó, szendvics, egyéb,
vacsi: megmaradt ebéd, vagy virslifalatkák kis desszerttel, ez van 7 óra fele
utána fürdik
este még 8-9 között kap joghurtot (vagy maradék vacsi, ha nem evett jól)
és utána megy aludni
laktózmentes diétát kezdünk ma, mert vagyok biztos benne, hogy a foga, lehet hogy tejérzékeny, doktornő javaslatára kezdünk bele.
Hasa tegnap nem volt puffadt, de ki tudja.
Foga hónapok óta nem jön, kevés is van neki 7db.
aludni ebéd után alszik 2-3 órát.
levegőn kétszer is van
szerintem napirendben jók vagyunk
fogzás, frontok, tejcukor érzékenységek jöhetnek (emésztési zavarok) jöhetnek számításba.
szerinted?
Nálunk is voltak ilyen időszakok, amikor éjjel felébredt többször, sosem jöttünk rá, miért.
Laktózérzékenységhez nem tudok hozzászólni, de a fogára inkább valami gélt kennék, mint állandóan nurofent.
Hol alszik? Nekünk ilyen időszakban bevált, hogy pár napot velünk aludt.
Ha esetleg még rácsos ágyban alszik, lehet, hogy kicsi neki a hely. Nálunk is így kezdődött, de ez csak tipp.
szia
nálunk nem olyan rég volt pár nap,amikor nem akart lefeküdni,csak szoritotta a nyakam.szeparációs szorongásra gondoltam.nálatok nem ez van?
a napirend teljesen jó,alvási rituálé megvan.hogy altatod éjjel?én enni semmiképp nem adnék,esetleg vizet.nurofent csak fájdalomra.nekünk úgy rendeződött,hogy este,amikor kezdte volna-én mindig eltereltem-megyek,most mesélek a bátyónak is,mert neked már meséltem,vagy betakarlak,aztán megyek a bátyót is betakarom,és kijövök,párszor vissza kellett mennem,mindig mondtam valamit-és rendeződött is.hozzá kell tennem,hogy ő egyedül alszik el,nem altatom,ha ott ülnék,csak felpörögne
fogzás és szeparáció, igen, ez is lehet
pont az a baj, hogy nem tudjuk.
de mától kezdve figyelgetem, mert a nemalvásnak oka van.
köszönöm hogy írtatok
Kedves kérdező, lehet, h későn írok, megoldódott a helyzet azóta? A kérdésed "nosztalgiát" ébresztett bennem. :) Mikor elmúlt egy éves a kislányunk, egyszercsak elkezdett felkelni éjjelente, de nem ám úgy, h felkelek--> cici --> és visszaalszok... Mert az előtte is volt... Hanem felkelt, megébredt és több órán át fent volt. A rekord azt hiszem az 5 óra volt, elaludt 21:00-kor, felkelt 01:00-kor és 6:00-kor aludt el.. És volt, h minden éjjel ezt nyomatta... Nem értettem, h miert, hisz kellően le volt fárasztva, jó kis rituálénk volt, stb..... :) Éjjelente, unalmas perceimben (😆), sokat kutattam a neten, h mi lehet ez.. Nem hittem volna, h baja van, hisz sosem sírt... Aztán kb 2 és fél évesen kijött a 20. foga.. És mintha elvágták volna.. Én sem akartam elhinni... Most 3 éves lassan és úgy alszik mint a mormota. :D
Remélem, nálatok azóta már jobb a helyzet, de ha nem, akkor hátha segít ez a pár sor a túléléshez. :)
Üdv,
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!