Családon belül ciki pénzt kérni a kinőtt gyerekruhákért?
Figyelt kérdés
Most szedtem össze sógornőmnek 2 zsák kinőtt ruhát. Tele van téli holmikkal, kabátok, overál, pulcsik, nadrágok, stb. + nyári holmik is, csini kislány rucik. Sokszor adok neki ruhákat, eddig egyszer kértem tőle 5 e ft-ot tavaly, mert akkor is 1 zsáknyi összegyűlt. Mindig szokta kérdezni, h kifizesse-e. Ciki, ha most is kérek 5 e ft-ot több 10 e ft értékű ruháért?2014. szept. 2. 13:14
11/18 anonim válasza:
Ciki szerintem is, ha ők nem ugyanígy állnak hozzátok, akkor ne add neki oda, hanem add el, vagy csak kölcsön add. Mondjuk illene neki viszonozni valamivel, pl ajándék a gyerekednek.
12/18 anonim válasza:
az ő hozzáállásától függ. amint írod, ő elvár dolgokat tőletek,aminek anyagi vonzata van. ha ilyen,akkor nem adnám neki ingyen. inkább meghirdetném,h. 3 zsák ruha 5E ft. biztos elvinné más is.
13/18 anonim válasza:
Nem ciki! Tök igazad van! Ha nekik külön ajándék kell,akkor neked meg külön pénz a rucikért, mert te se ingyen kaptad! Ami nagyon szép állapotú, ne add oda, inkább add el!!Mondd neki, hogy 300ft darabja :) Még úgy is jól jár!
14/18 A kérdező kommentje:
Tavaly kb. 100,-ra jött ki /db. Mert kb. 50 ruhát vitt el.
Ez jó ötlet lett volna zsákostól eladni, kár hogy már bejelentettem neki és várja.
Arra gondoltam, hogy egy könyvet kérnék a lányomnak, ha megkérdezné, h mit adjon érte. Vagy hagyom, hadd vigye, de úgyis tudom, ha azt mondom nem kérek semmit, ő magától sosem viszonozza. Mondjuk tényleg elvár dolgokat...
2014. szept. 2. 21:16
15/18 anonim válasza:
Ha nem viszonozza semmivel és főleg h a Ti gyereketeknek nem vesz semmit, ne add oda a ruhákat, vagy mond meg neki h vegyenek vmit a ti babátoknak és majd adja vissza a ruhákat, ha már nem használják.
16/18 anonim válasza:
Én is sorban adom a sógornőmnek a kisfiam ruháit. Soha nem kérnék értük pénzt.
A másik sógornőmtől mi kaptunk. Igaz, nem sokat, mert összenőttek a gyerekek később. Ő sem kért tőlem soha.
Szerintem is ciki.
17/18 anonim válasza:
ha elvár dolgokat töletek és nem viszonoza akkor én bizony kérnék pénzt ,200ft /db adnám neki.
18/18 anonim válasza:
Add el zsákostúl, s mondd azt, egy szegény barátnődnek adtad a ruhákat, mert nektek úgyis tellik rá, nekik meg enni sincs mit, s olyan rendes volt, még egy könyvvel a lányodnak meg is köszönték...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!