Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babaruhák, gyermekruhák » Gyakorlott netes ruha adó-vevő...

Gyakorlott netes ruha adó-vevő anyukák, most hogyan tovább?

Figyelt kérdés

Most először életemben tettem fel egy eladó hirdetést az "jófogás"-ra. Jelentkeztek is rá, hamarosan jönnek érte. Mi a következő lépés? Úgy értem, ha jön, megnézi és elviszi. Még aznap visszaveszem tőle, ha nem jó a méret?

Illetve, ha vidéki venné meg, akkor ebben az esetben hogyan tovább? Elküldjem utánvéttel? Vagy először ő elutalja a pénzt?

Segítsetek legyetek szívesek, teljesen járatlan vagyok e téren. n vagy 2-szer vettem már így, de vittem a gyerekemet, rápróbáltam, és nem volt gond.

2013. szept. 29. 14:11
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
Szia! Ha jön megnézi és elviszi akkor ott befejeződik ez a dolog. Személyes átvételnek ez a lényege, hogy nincs utólagos reklamálás.Utánvéttel soha ne küldj semmit és simán se. Csak ajánlottan vagy csomagban. A vevő mindig előre utal a postaköltséggel együtt.
2013. szept. 29. 15:33
 2/13 A kérdező kommentje:
Áham, értem. Köszönöm.
2013. szept. 29. 15:46
 3/13 anonim ***** válasza:
Miért ne adhatná fel a csomagot utánvéttel? Én pl sose veszek olyantól semmit aki előre kéri a pénzt , ugyanis egyszer megjártam. Előre utaltam a csomagom pedig sose érkezett meg.
2013. szept. 29. 20:46
 4/13 anonim ***** válasza:

Szinten csak utanvettel rendelek netrol,de hasznaltan meg nem rendeltem semmit.Egyszer rendeltunk egy kisebb cegtol banki atutalassal,de megjartuk,birosaggal fenyegetoztunk mire visszakaptuk a penzt(a kuldemeny sosem erkezett meg)

Azota ha nem kuldik utanvettel akkor mashonnan rendelek.

Ha maganszemelytol rendelnek erre meg jobban odafigyelnek.

2013. szept. 29. 23:27
 5/13 anonim ***** válasza:

Meglepő módon én többször adok fel levélként csomagot, előre utalással, minthogy személyesen vásároljanak tőlem. Mindig elküldik előre számlaszámra a pénzt, én még aznap feladom. Levélként olcsóbb. Utánvétel macerás, de megoldható, csak legyél otthon, ha hozzák a pénzt és a másik rizikó, ha mégsem veszik át, ugrik a pénzed. Szerintem látszik kinek utalhatsz, kinek nem.

Személyesnél, ahogy az első írta. :) jó adás- vételt.

2013. szept. 30. 14:47
 6/13 anonim ***** válasza:
Ha nem vagy otthon akkor elmész a postára és fel eszed ott a pénzed. Szerintem sajnos, nem mindenki jó indulatú aki elad vagy vásároll. Ezért is védi mind a két felet az utánvét. Addig nem kapja meg a vevő a csomagot amíg nem fizette ki az eladó pedig 2nap múlva megkapja a vételárat. Nem akarok senkivel se vitázni, de ne adjuk már olyan tanácsot a kérdezőnek, hogy utánvéttel ne küldje el a csomagot.
2013. szept. 30. 17:16
 7/13 anonim ***** válasza:
Felveszed
2013. szept. 30. 17:16
 8/13 anonim ***** válasza:
Ki mondta, h vitatkozz???? Sőt nem volt olyan tanács, h ne adjon utánvétellel, saját tapasztalatot írtam. Ő meg azt csinál, meg mindenki amit akar. Viszont, ha a vevő nem veszi át, ugrott az Ő postaköltsége. Ez van. De én magánszemélytől postán nem is vennék semmit, úgy, h ne lássam stb, de nem vagyunk egyformák és a kérdezőt lehet több féle vélemény is érdekli.
2013. szept. 30. 20:42
 9/13 anonim ***** válasza:

Csak egy személyes tapasztalat!

Vaterán-teszveszen vásárolok/adok el ruhákat immáron 4 éve.

Gond 1x akadt,de nem volt egetverő.

Viszont a jófogás,az apród,az expressz vagy facebook nem épp ajánlatos vásárlási hely,mert nehezen utolérhető,ha netán csaló lenne. NEm igazán lehet a vásárlót leellenőrizni.

Az utóbbiakon személyes átvételi lehetőségeket adtam meg,de a megbeszélt időpontokra nem jöttek el. Van aki azt mondta,hogy 10 perc és itt van és kb 3 hónap alatt se ért ide...

1x adtunk fel utánvéttel és buktunk rajta,mert a vevő nem vette át,így tovább nem is erőltetem ezt az opciót,ha én adok el. HA én veszek valamit,akkor megfontolom,hogy plusz postaköltségért használjam-e az utánvétet.

Az aukciós oldalak sem épp 100%-ak,de a többinél megbízhatóbbak.

Úgyhogy csak azt tudom tanácsolni,hogy előre utalásnál s utánvétnél is nagyon körültekintőnek kell lenni.

2013. okt. 1. 10:37
 10/13 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a tanácsokat. Ne hogy összevesszetek :) Minden tanácsot, tapasztalatot szívesen veszek, mert mint írtam, teljesen járatlan vagyok a dologban.
2013. okt. 1. 13:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!