Szerintetek hogy mondjam meg neki?
nekem egy bnőmmel volt hasonló szitu, illetve tök ugyanez. :)
Én azt csináltam, hogy megmondtam neki kérlelő hangon, szinte tényleg könyörögve, hogy ez az első gyerekünk, valószínű az utolsó is, és nagyon kedves tőle a sok ruci, de kérem, ne vegye el tőlem a lehetőséget, hogy vehessek a lányomnak ruhákat. Márpedig ha előre 10 évre a ruhákat adsz, akkor tudod jól, hogy nem fogok venni, mert nem vagyok pazarló, de nagyon szeretnék én is vásárolni neki...ja, bocs, közben átváltottam 1szám 2 személybe, de érted..:-))
Majd ha valami kell, akkor szólni fogok hidd el.
A másik amire hivatkoztam, és ez igaz is, hogy NEM KÉREK HASZNÁLT RUHÁT, AMIRE MÉG VIGYÁZNOM IS KELL, MERT VISSZAKÉRI. Nem akarok vigyázni, nem akarok rettegni, hogy kiszakadt, foltos lesz, és lánesőt nem akarom tárolni utána még azt is ami nem is jó esetleg a gyerekre...
Icipicit szrul esett neki, de végül felfogta.
Amúgy most 3 éves a lányom, elkezdte az ovit, és képzeld, hogy fel is hívtam, és kérdeztem, hogy vannak-e rosszabb melegítőnacik, mert brutális, hogy az oviban hogy néznek ki a ruhák egy kerti játék után, oda tényleg jók a kicsit foltos, kopottabb cuccok...
De nektek még az is gáz, mert most akkor utána x euróért még küldd is vissza, annyiért már veszel te is használtan...
áh, tök gáz ez, emlékszem, én is mindenkivel összevezstem, mert mi voltunk a lerakat, komolyan sógornőm is mindenfelől hozta óriási zsákokban a ruhát, komolyan az eszem megállt rajta..anyósom dettó, állandóan jött az elfuserált vagy új, de kínai piacos, gagyi, ruhákkal, vagy használt, de régimódi fazonokat válaszott...áh.
na, sok sikert!
Nem tudom, milyen a viszony a tesóddal, de én ugyanebben a helyzetben azt erősíteném a kommunikációdban, hogy van pénzed új ruhára, olyannyira, hogy innen-onnan vásárolsz.És itt megemlíteném a márkákat. S'Oliver, Nex stb... Sőt meg is mutatnám neki, hogy most ezt vettem neki, most azt. Akkor csak rádöbben, hogy nincs szükséged a használt ruhákra.
Egyébként megértelek, mert én is megveszem az új ruhákat a születendő kislányomnak.Olyannyira, hogy az itthoni Magyarországi új ruhákból sem vásárolok, mert a külföldi termékek szebbek, izlésesebbek. Mondjuk ezzel is érvelhetsz, hogy Németben jobb minőségű ruhák vannak.
Ha ennyire nem ért a szép szóból, akkor a következőt csinálnám: ti szoktátok elvinni a ruhákat, amikor hazalátogattok? Mert akkor azt mondanám, ne haragudj most nem fér el a kocsiban, mert annyi cuccunk van ezen kívül is, majd legközelebb elviszem. Aztán legközelebb sem vinném el, mert akkor sincs hely sajna. Végül majd úgyis kinövi a gyerek.
Vagy pedig egyszerűen nem vinném el, otthon hagynám, persze ezt abban az esetben, ha Mo-on van saját lakásotok, és így nem kéne később hazapostázni. Mi is távol éltünk jó darabig, és anyósom adományaival mindig így csináltam, hogy otthon hagytam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!