Szerintetek gáz ,hogy a gyereknek vintieden veszek ruhát/játékot ?

Figyelt kérdés
Van egy fél éves kislányom és sokszor vásárolok neki a vintiedről ruhákat vagy játékokat. Persze van neki új is ,de mostanában az tűnt fel ,hogy egyre többször onnan. Játékoknál ugyan ez a helyzet . Nem azért,mert nem.engedhetnénk meg magunknak , de sokszor tényleg fillérekért új vagy új állapotú ruhát veszek. A játékoknál is szeretem a fisher price játékokat sok darabot meg is vettem neki a boltból. Aztán láttam ,hogy milyen pici árakon vannak fent. Perszer arra mindig figyelek ,hogy jó állapotú legyen mindig fertőtlenítem . Volt olyan aki azt ,mondta ,hogy hogy lehetek ilyen úgy csinálom mintha nem engedhetném meg magamnak ,hogy megvegyem az új ruhát /játékot. Pedig én csak próbálok az észszerűség határain belül maradni ,de nagyon rossz anyának érzem magam :( szerintetek is "gá z" ?

febr. 26. 22:51
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
100%

Kimondottan jó környéken ékünk(2. kerület) de körülbelül az anyuka ismerőseim 90%-a vagy vintiden vásárol játékot, kicsiknek ruhát is, vagy pedig cserélgetjük egymás között.

Én most egy jó állapotú Babymoov bébiétel készítőt cseréltem el 12-18 hónaposoknak való Little dutch játékcsomagért.

Igyekszünk csökkenteni az ökológiai lábnyomunk ahogy csak lehetséges, és kissé csökkenteni a fogyasztói társadalomra háruló nyomást.

febr. 27. 06:06
 12/16 anonim ***** válasza:
100%
Mi a ruhák 99%át kaptuk, de kb ilyen 110es meretig van még (most 86/92es hord a fiam) elég sok, nővérem kisfia nőtte ki őket. Néha azért veszek neki párat már, ami megtetszik, de nem drága helyen én se, csak pepcoban. Szerintem ez nem gáz
febr. 27. 07:17
 13/16 anonim ***** válasza:
100%

Miért lenne gáz? Attól, hogy megtehetnéd, hogy mindent újan veszel még nem azt jelenti,hogy muszáj is. Egy ilyen pici babának, aki seperc alatt kinövi, meg egy kis totyogónak, aki pikk-pakk tönkreteszi még, sokkal praktikusabb és költségkímélőbb is, nem a "drága, új" ruhát szakítja ki 2 naponta a 2-3 éves, nem mellesleg (ha nagyon valamit vissza szeretnél nekik szólni) környezettudatosabb is.

Én magamnak is szoktam turiban vagy hasonló helyeken venni 🤷🏼‍♀️. Tök jókat kilehet fogni, potom pénzért. Nem vagyok a saját pénzem ellensége, a ruhára sincs ráírva, hogy hol vettem. Van olyan barátnőm, aki bőven megtehetné, hogy a turik közelébe sem megy, de szinte már sportot űz abból, hogy turizik és olcsón szerezzen be dolgokat. Sokszor nem értem, hogy csinálja, de olyan cuccokat vesz "fillérekért", hogy csak bámulok az aktuális "zsákmányán".

febr. 27. 08:28
 14/16 anonim ***** válasza:
100%

Egyáltalán nem gáz. Ez is az újrahasznosítás egy formája. Én is egy csomó mindent használtan veszek a gyerekeimnek, pedig megengedhetnénk az újat is.

De ha egyszer teljesen új állapotú ruhákat kapok a töredékéért a boltinak, akkor miért adjak ki 7-8000-et 1000 helyett. Miért fizessem meg a boltok sokszoros hasznát, ami köszönőviszonyban sincs az adott termék előállítási költségeivel?!

Arról nem is beszélve, hogy én pl. utálok boltba járni, shoppingolni. Nem vagyok hajlandó fél napokat erre szánni az életemből.

Az így megspórolt pénzből pedig inkább elmegyünk valahova, közösen

szerzünk élményeket...stb. ezzel többek leszünk, mintha a Zara-ban koslatnék egy kisebb vagyont otthagyva a végén a kasszánál.

A mértékletesség és ésszerűség híve vagyok. Egyébként meg a gyerekeimnek így is olyan szép ruhákat sikerül kifognom, hogy gyakran meg is jegyzik mások, hogy 'milyen szépen vannak öltöztetve mindig ezek a gyerekek'...

Szóval szerintem épp az ellenkezője a gáz: a pazarlás; a rongyrázásba burkolt megjegyzés, miszerint 'én nem adok a gyerekemre használt ruhát'; a mértéktelen, és ésszerűtlen fogyasztás.

febr. 27. 09:26
 15/16 anonim ***** válasza:
80%

En is gazdag, Nyugati orszagban elek, itt nagy divat a Vinted, a charity shop, es szuper gazdagok is itt vasarolnak.

En nem vagyok gazdag de kb. mindent hasznaltan veszek.

Ezzel is kimelve a kornyezetet.

febr. 27. 11:11
 16/16 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm a megerősítést ! Mindenkinek ment a zöld 😊 olyan jó volt ezt olvasni ,mert itt a környezetemben sokszor kaptam azt ,hogy pont én spórolok a gyereken. De én nem gondolnám ,hogy spórolok . Babaúszásra viszem , tornázni megyünk. Megtakarátunk számára,de igen veszünk neki használt ruhát és amúgy amit írtatok is tényleg vintieden sokszor sokkal jobb dolgokat lehet venni ,mint üzletbe vagy csak én vagyok a béna ,de pl mostanság magamnak is olyan nehezen találok jól kinéző dolgokat az üzletekbe. Pl most is zsír új ruhát blézert vettem lengyelországból 9000 Ft-ért itthon ára olyan 35 ezer körül volt 😅
febr. 27. 13:24
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!