Szerintetek gáz ,hogy a gyereknek vintieden veszek ruhát/játékot ?

Egyáltalán nem gáz. Most még úgy is csak kevés ideig hordja a ruhákat, mert hamar nő. Van hogy egy ruhát csak kétszer vesz fel a gyerek, mert utána már ki is növi. Később, mikor már ő maga igényli, na akkor kell visszavenni ezekből. Mikor eljön az az időszak, higy "nagylány" lesz, már ő is menni akar vásárolgatni, magának választani, és próbálgatni. De még ebben a korban is belefér néhány vintedes ruha, csak érdemes megmutatni legalább képen a gyereknek, higy mit tervezel venni és hogy tetszik-e neki. 4-5 évesen már elég határozott elképzelésük tud lenni a divatról, és olyankor már nem könnyű valamit rájuk adni, hogy "ezt most megvettem neked, mert anyának nagyon tetszett" :D
Aki pedig beszól, annak egyszerűen nem kell megmondani, hogy honnan van. Szerintem is hülyeség esetenként túlárazott dolgokért (ahol igazából csak a márkáért fizetsz) kiadni kétszer annyit, mintha használtan vennéd

Nem, miért lenne gáz? Inkább gáz, hogy egy ilyen buta megjegyzés miatt felmerül benned, hogy rossz anya vagy. Nagyon sokan vesznek használt ruhát, játékot és minden egyebet is a gyereknek, mert gyorsan kinövik, és kb. kiskamasz korig általában gyorsan koszolódik, kopik stb. Szerencsére ma már egyre inkább "menő" a környezetvédelmi szempontokat is figyelembe venni, így is brutális ökológiai lábnyoma van a ruhaiparnak és a játékiparnak is.
Mi is megengedhetjük magunknak, hogy - kis túlzással - bármit megvegyünk, és van is, amiből mindenképpen újat szerettünk volna, nem sajnáltuk rá a pénzt, pl. babakocsi, kiságy, autósülés stb., de több dolgot használtan kaptunk (játékok, kád, kádtartó, szoptatós párna, karikás kendő stb.) és ruhát is rengeteget kaptunk használtat, és ahogy láttam, hogy a) milyen sebességgel növi ki a gyerek b) milyen gyakran fossa telibe úgy erősödött meg bennem az elhatározás, hogy amit lehet használtan veszek. Vettünk persze egy-két új ruhát, akár azért, mert hirtelen kellett és nem volt időm pl. Hádában válogatni, akár azért, mert cuki volt, de 80%-ban használt cuccai vannak.

Rossz anya? Sok minden miatt lehet valaki rossz anya, de használt holmik vásárlása miatt biztosan nem lesz az.
Nekem 17 éves gyerekeim vannak, és amíg kisebbek voltak, növésben voltak, nem érdekelte őket a divat; szinte minden holmijukat használtan vettem. Persze csak szép állapotú darabokat vettem nekik, senki se mondta volna meg róluk, hogy turis ruhákban járnak, de feleslegesnek tartottam ezreket kidobni egy olyan ruháért, amit maximum egy szezonra hordanak, mert jövő éven már rövid lesz az ujja.
Most is vannak használt cuccaik, a lányom is Vintedezik a zsebpénzéből, néha 1000 forint alatt vesz márkás cuccokat. Szerintem egy fantasztikus találmány :D

Én rengeteg holmit vettem használtan, játékot is, bútort is, ruhákból nagyon sokat.
A nagyobbik fiam már 110-116-os méret, rá használtan már kevés jó ruha van, néha max 1 kabát, de az se mind. Szerintem amíg találsz szépet örülj neki, nagyobb méretben már kevés jó fogás van, ott már egyszerűbb újat venni vagy rendelni.

10 hetes a kisfiam. Majdnem minden Vinted-ről van, nem egy dobozos, címkés cuccot fogtam ki, de sok megkímt állapotút is. Ruhák, cipők, játékok, de fóliás cumisüvegeket is vettem.
Vannak nagyobb gyerekeim.
Na, náluk meg olyan igények vannak (karakteres, figurás ruhák pl), amit boltokban nem is találni. Na, ilyenkor milyen jól jönnek a lengyelek, azoknál van minden 😅
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!