Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babaruhák, gyermekruhák » Mikor érdemes megvenni a baba...

Mikor érdemes megvenni a baba holmikat?

Figyelt kérdés
Az elkövetkezendő 2 évben szeretnénk babát és arra gondoltam, h érdemes lehetne már most, minnél elöbb elkezdeni megveszegedni a babaruhát, a pelenkát, mert később drágább lesz és így olcsobban meguszuk.
aug. 14. 20:51
1 2 3
 1/28 anonim ***** válasza:
100%
Ráér majd akkor, ha terhes leszel. Tök felesleges így a semmibe megvenni, pakolgatni, kerülgetni a cuccokat. Másfelől meg -ne legyen így- de mi van, ha nem jön olyan könnyen az a baba? Nézegeted évekig a baba holmit, baba meg sehol?
aug. 14. 20:54
 2/28 anonim ***** válasza:
100%

ráér ha 12 hetes elmúltál az egy szar indok h később drága lesz...

1. mert mi van ha még 8 évig nem jön össze a gyerek

2. mi van ha elvetélsz 12 hét előtt

3. mi van ha a pasid megcsal és te kidobod

4. stb...

aug. 14. 20:55
 3/28 anonim ***** válasza:
100%

Hulyeseg, mert nem tudod hogy pl melyik evszakban fog szuletni, igy hiaba veszel egy tonna ruhat, lehet ra se tudod adni, mert pont nem ugy no, nem akkor szuletik, ahogy te azt kigondoltad.

Pelenkabol is minek vasarolnal elore, nem tudhatod hogy mikor melyik meret fog neki kelleni.

A gyerekneveles draga, erre szamitani kell. Ez van.

aug. 14. 20:58
 4/28 anonim ***** válasza:
100%
Mondjuk minimum érdemes azt megvárni, hogy legalább már legyen terhes az ember :D Egyébként babaruhából milyet vennél előre? Azt sem tudod még, hogy fiad vagy lányod lesz. Egyébként is a gyerek nem rendelésre jön, attól hogy te 2 éven belül szeretnéd az még lehet 5-10 év is, addig meg kimegy a divatból is amiket előre megveszel. Szóval szerintem ennyire ne őrülj meg már most
aug. 14. 21:13
 5/28 anonim ***** válasza:
100%
Majd terhesen vegyél holmit neki, mindig lehet használtan is jó áron venni, ha a pénz miatt aggódsz. Felesleges évekig tárolni, gyűjtögetni. Gyakorlatilag nem tudod, mikor jön össze, mekkora lesz, milyen évszakban születik, mire lesz valóban szükséged. Háromszor meggondolhatod magad, ha most veszel egy szuper ringató széket és addigra, mire szülnél, kiadnak egy sokkal modernebb, jobb változatot és megvennéd azt, de már évek óta ott áll egy érintetlenül a szekrényben. Ugyanígy a gyerekruha, az elöregedett pelenka csomagok és minden használati eszköz, ami kellhet. Várd meg és tartsd frissen a forrásokat, ahonnan érdemes lesz nézelődnöd, ha eljön az ideje.
aug. 14. 21:20
 6/28 anonim ***** válasza:
100%

Aztán ha ne adj' Isten nem jön a baba, "buli" lesz nézegetni...

Én egyetlen bodyt vettem előre azért, mert a munkahelyemmel kapcsolatos volt, és tök spontán láttam meg egy kínaiban. Aztán jött a meddőség, hányszor szorongattam sírva azt a bodyt... Aztán kb. 5 év meddőség után elajándékoztam egy kolléganőmnek, akinek babája született. Ő örült neki, én meg megszabadultam ettől a tehertől végre.

Később lombikkal terhes lettem, de még véletlenül sem vettem volna meg terhesen újra ezt a bodyt. Kb. 20. hétig semmit nem vettem neki.

A ruhák árán spórolni akkor érdemes, ha van, aki viseli. Most simán veszek 2-3 éves korban jó félárra leakciózott pólókat, pulcsikat a 1.5 évesemnek.

aug. 14. 22:29
 7/28 anonim ***** válasza:
100%

Es ha 10 evig nem jon ossze a baba ? Mert az is benne van a pakliban …

Nekem annyi volt, hogy egy amerikai ismerosomtol kaptam kinott babaruhakat 18 evvel ezelott, es mivel 1) nagyon jo markak voltak 2) tetszettek 3) jo emlek fuzott az ismeroshoz elraktam oket egy nagy dobozba, hogy majd jo lesz valakinek csaladban ha szuletik gyerek.

9 evvel kesobb az en babam hasznalta vegul … azota eladtam oke de parat megtartottam emlekbe.

Ha igy kapsz szerintem megint mas minthogy venni.

A pelenkanak pedig van szavatossagi ideje.

aug. 14. 23:36
 8/28 anonim ***** válasza:
17%

Én eléggé vásárlás mániás vagyok, így régebben túrtam babaruhákat. Nem sírtam össze őket, mert bár "magamnak" vettem, nem volt így megnevezve. Majd jó lesz a családban, ha kell valakinek. Persze, sose adtam oda🤣

Annyiból jó, hogy lett a gyerekem nemének megfelelő ruha is, mert amúgy csak a másikat örököltem, de persze bőven vettem is mellé. De nagy része azért használhatatlan.

Spórolási céllal biztos nem vennék. Egyrészt, mert simán tönkremehetnek addig a ruhák is, más meg főleg. Másrészt, legalább a fele nem lesz jó rá nem és/vagy évszak miatt. Harmadrészt pedig, ha a kérdéses időben nem tudod megvenni, mert túl drága, akkor nem szabad gyereket vállalni, mert 18 évre nem vásárolhatsz be előre.

aug. 15. 00:10
 9/28 anonim ***** válasza:
100%
A ruhákra visszatérve, nálunk nemrég született meg a baba, egy csomó nagyon cuki nyári ruhát kaptunk ajándékba, mert mindenki úgy gondolkozott, hogy inkább nagyobb méretet vesz. Na mármost a legtöbb pont az őszi-téli időszakban lenne jó méretre, mivel jelenleg 50es méret jó neki, úgyhogy sajnos max nézegetjük őket vagy eladjuk
aug. 15. 05:22
 10/28 anonim ***** válasza:
31%

"Nem sírtam össze őket, mert bár "magamnak" vettem, nem volt így megnevezve"

De jó, csak ezen múlt! Ha nem nevezem meg, hogy az az én leendő babám ruhája, akkor röhögve álltam volna a meddőséghez, fikarcnyit sem bántott volna a dolog. Jó tudni, hogy más ilyen okosan csinálta!

Véletlenül sem arról van szó, hogy neked nem kellett évekig várnod a babára... Amiben voltak hullámvölgyek, elengedések, tagadások.

aug. 15. 08:16
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!