Miből mennyit érdemes venni? Április közepére vagyok kiirva, egy gyönyörű kislánnyal. Első babás kezdő anyuka
Ruhákból eddig ezeket vettem:
- 50es méretből ( 2 talpas rugdalózó, 4 hosszú ujjú body)
-56-os méretből ( 1 talpas rugdalozó, 2 lábfej nelküli rugdalozó,7 hosszú ujjú body, 4 rövidujjú body, 5 cicanadrág,2 hosszú ujjú kapucnis pulcnis pulcsi)
-62- es méretből ( 1 talpas rugdalózó, 2 lábfej nélküli rugdalózó, 3 hosszú ujjú body 5 rövidujjú body, 2 vékony nadrág, 1 melegítő nadrág,3 hosszú ujjú felső )
- meg persze vettem zoknikat is 3 pár újszülötett , meg 3 pár kövi méretet .
"Nekem a kisfiam 3240 grammal es 52 centivel született, másfél, majdnem 2 hónapig jók voltak rá az 50-es ruhák."
Esélyes hogy jól elmérték, valószínűleg a hosszát. Lányom 3300/49 volt és a kórházban kapott először és utoljára 50-est, mert már akkor úgy ment rá, hogy majd szétpattant a patent. Hm, next, lidl, ff ruhái voltak és mindből 56-os kellett.
Én fiam 56 centivel született, 2 hét után már szedtem elő neki a 62-es ruhákat, mert úgy feszült rajta minden, mint a fene.
Második gyerekhez kaptunk ajándékba ilyen örökölt 50-es ruhákat, meg még több 56-ost, de kb ki se mostam mindent, csak pár rugit meg bodykat, mert nem hiszem, h sokat fogja hordani.
De van ismerősöm, picike csaj, alig 160 centi, férje is 175, vékonyak, és a fiuk meg 61 centivel született és már a kórházban sem volt rá jó egy 56-os ruha se.
Úgyhogy azért sok ruhát nem érdemes felhalmozni, ha bukik, ha nem, 1-2 hónapig kell max. Ha csak heti 1x mosol, még akkor is hamar kimosol mindent.
Nincs valami jó oldal, ahol ilyen rajzos útmutató van, hogy melyik cuccnak mi a neve? Vagyis hogy melyik név mit takar? :D
Áprilisra várjuk mi is, kaptunk már innen is, onnan is ruhákat, de egyelőre még nem tört ki rajtam a fészekrakó ösztön (amúgy sem vagyok egy ilyen szívesen vásárolgatós nőtípus). Elkezdtem nézegetni a listákat, és próbáltam beazonosítani, hogy melyik ruhának mi a neve (rugi, talpas naci/rugi, ilyen-olyan body, leggings stb.), de feladtam egyelőre és elpakoltam mindent. :)
50-es méret kb csak koraszülöttekre jó, felesleges beleinvesztálni. Mi anno kaptunk, de benn is hagytam a kórházban mindet, mert már másnapra kicsi volt a fiamra.
56-62 legyen viszonylag sok, a zoknizás halál lesz, inkább talpas dolgokkal készülj. Sokat fog bukni, sokszor ki fog buggyanni a kaki/pisi. Mosni nem akarsz majd minden nap hatszor, inkább legyen több, mint hogy ne legyen elegendő.
Újonnan kis méretet venni felesleges, tele vannak a turik ezekkel. Pár hét alatt kinövik a ruhákat. Max fotókhoz érdemes venni egy-egy szebb darabot.
68-74 méret is legyen előre, nem biztos, hogy lesz kedved majd foglalkozni a vásárlással egy pár hónapos babával.
Amúgy jó babavárást, én júlisra vagyok kiírva a másodikkal.
3100 g és 49 cm-vel született, 6 hetesen kezdtük az 56-os ruhákat hordani…
Most 8 hetes 5320 g és 57 cm, még 56-osok jók.
Sztm karácsony előtt jön a 62-es.
F&F szerintem reál, h&m az jó nagy, nekünk pl néhány 56-ban lötyög most is…
Nekünk napi 3 ruha (body,rugi) sokszor kell..
Én a talpnélküli rugikat nem szeretem, zokni macera, lecsúszik a legtöbb, pelusozásnál is le kell vennem, mert tuti pont odaérne a lába ahova nem kell…
áprilisban szülsz, akkor már várható jó idő, de akkor is azt gondolom, ha hosszú ruha kell, inkább talpas legyen.
Tavaly novemberben született második fiam. Az elsőről megvoltak a kikímélt kisruhák, gondoltam szuper. Aztán megszületett a pici és minden nagy volt rá. Pénteken hazaengedtek, vasárnap szaladt a férjem a tesco-ba f&f rucikért mert kellett az 50-es, minden lógott a picin.
Szóval én is azt mondanám hogy 56-tól vegyél ruhákat és ráérsz korrigálni ha megszületik úgyis látod rögtön :)
10-es kommentelő: egyáltalán nem feleslegesek a lábfej nélküli ruhák, a picimnek sokáig benőtt a lábujján a köröm és csak olyat adhattam rá hogy ne dörzsölje ki. Egyáltalán nem rugdosta le a zoknit.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!