Ciki lenne visszakérni az odaadott gyerekruhákat?
Én amiket a második lányom kinőtt, kb egy éves korig, mindent ismerősnek adtam. Nem terveztünk több gyereket, de gondoltam, ha mégis lenne, akkor már biztosan fiú.
Amikor a harmadik lányom is megszületett, sok darabbal úgy voltam, hogynde jó lett volna nem elajándékozni, mert nagyon jó lenne, ha nem kellene újra megvenni. Vagy mert a másik kettőről is készült kép valamelyik ruhában. De én azokat a ruhákat örökbe adtam. Lehet továbbadta ő is, lehet elrongyolódott, vagy úgy járt, ahogy sok ruhával én, hogy nem jött ki belőle a kaki/gyümölcsfolt. Én elengedtem azokat a ruhákat, vettem helyette újakat. Nagyon kínos lett volna visszakérni. Ahogy én is kellemetlenül éreztem volna, ha visszakérik, amiket én kaptam.
35: Azért nagyrészt arról. Semmi bajom alapjáraton a használt ruhákkal, de azzal igen ha valaki feltételekhez köti stb. Eleve nem kell kölcsön semmi, mert ha nálam lesz baja pl. foltos lesz, bolyhosodik, kinyúlik, szakad, fakul stb akkor hogy "számolok el vele". Köszönöm, de ilyesféle nyomás nem kell.
A kérdező meg pont ezt csinálja.
Nyilván amit a kérdező csinál, az gáz. Én rengeteg ruhát adtam tovább és valamennyit kaptam is. Termeszetesen nem kölcsönbe.
Én csak azt nem értem, amit valaki írt is, hogy miért ajánlotta fel a ruhákat a kérdező, ha azokat már elajándékozta.
Ha nem jelezted, hogy amint kinövi a kicsi, kéred vissza, akkor nekiadtad, lemondtál róla.
Szerintem kulturálatlan dolog ajándékot visszakérni. Más szóval: bunkóság.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!