Ciki lenne visszakérni az odaadott gyerekruhákat?

Figyelt kérdés
Szükségem lenne az oda adott gyerekruhákra szeretném másik ismerősömnek is tovább adni. Ennyivel is segíteni szeretnék neki. De akinek adtam a ruhákat akkor kérdezte hogy kellenek vissza a ruhák mondtam hogy nem. Ciki lenne most szólni neki hogy ha az ő gyerekének már nincs szüksége rá akkor adja vissza? Amit még az én gyerekem kinő azt is adnám neki továbbra is de csak úgy ha már nem kell nekik vissza kerülne hozzám. Hogy mondjam meg neki hogy egyikőnknek se legyen kínos a helyzet?
2022. okt. 26. 20:51
1 2 3 4
 21/38 anonim ***** válasza:
92%

Nem értem miért ne lehetne megkérdezni, hogy esetleg megvannak-e még, mert szeretnéd másnak is odaadás?!

Nyilván nem követelőzve fogod ezt tenni, de szerintem ebben semmi ciki nincs. Elmeséled, hogy olyan helyre kellenének, ahol nagy szükség van rá, lehet még pluszban is ad,nem csak a tieidet adja vissza.

2022. okt. 26. 22:09
 22/38 anonim ***** válasza:
87%
Én is inkább azt kérdezném, mint a 20-as válaszoló. Én pl arra sem emlékeznék, hogy melyik ruhát kaptam pont tőled.
2022. okt. 26. 22:22
 23/38 anonim ***** válasza:
59%
Egyszerűen nem hiszem el, hogy létezik ekkora gyökér, mint a kérdező. Persze, ezek után természetesen visszaadnám, hogy aztán soha többé ne kerülj a szemem elé. És még utólag kozmetikázza is magának a körülményeket, hogy nem is volt rá az ismerősnek végülis olyan nagy szüksége. Beszarok, komolyan 🤣🤦‍♀️
2022. okt. 26. 22:28
 24/38 anonim ***** válasza:
81%
Sztem ritka szrrágò dolog visszakèrni, főleg,h rákèrdezett kellenek -e majd vissza?? Amit adtam, odaadtam. Majd a kövi adagot adnám a másiknak ès nem csinálnèk hülyèt magambòl.
2022. okt. 26. 22:35
 25/38 anonim ***** válasza:
88%

Tőlem kérték így vissza, de ott is már aki adta nekem az is valakitől kapta és annak kellett vissza. Én amúgy is főleg illemből fogadtam el amiket felajánlott, próbáltam a jó viszonyt ezzel is erősíteni. Nem szorulunk rá, de például időt meg sorban állást megspórolt nekem az a néhány darab ami jó lett a gyerekre. A mi esetünkben meg lett mondva hogy ciki de kéri vissza az akitől ő is kapta, mondtam semmi baj. Persze kicsit kellemetlen nekem is, ezért se szeretek semmit elfogadni, de gondoltam próbálok kapcsolatot ápolni ezzel is.

Mindenesetre én se a sajátomat kérném vissza hanem hogy van-e olyan már nem használt ruhája amit oda tudna adni ennek az ismerősnek. Mivel már én se tudom kitől mit kaptam.

2022. okt. 26. 22:51
 26/38 anonim ***** válasza:
82%

Én csak azt nem értem, hogy akarod elajándékozni azt, amid nincs.

Én sem megyek vissza a koldusokhoz és kéregetem vissza az elmúlt évek apróit, illetve x éve látott emberektől a dolgokat. Te már elajándékoztad a ruhákat, x héttel/hónappal/évvel később is el vannak ajándékozva. Értem, hogy megbántad, és most másnak adnád, ha meglennének, de már nincsenek meg.

Ha nagyon pofátlan akarsz lenni, azt lehet csinálni, hogy "Figyelj Juci, régebben kölcsön adtam egy zsák ruhát, ha van olyan, ami megmaradt belőle és nem szeretnéd megtartani, van egy nő, akinek nagy szüksége lenne rá itt és itt tudod elérni, ha gondolod segítek a szállításban is. Persze csak ha szeretnéd"

Viszont akkor nem te vagy a megmentő, gondolom így már nem tetszene annyira. De alapvetően, nem tudod elajándékozni azt, amid nincs. Neked ez már nincs meg, már korábban elajándékoztad. Egyébként ruhát nem adunk kölcsön, mert a gyerekek nem tudnak rá vigyázni, onnantól, hogy mozog a gyerek, villámgyorsan tönkremennek, mázli, ha nem.

Ez nem olyan, mint pl kiskád vagy vízhőmérő.

2022. okt. 27. 05:27
 27/38 NTBS ***** válasza:
17%
Igen furcsa keres, de a te dolgod.
2022. okt. 27. 06:49
 28/38 anonim ***** válasza:
81%

töled többet nem fogadnék el semmit .

ami van azt vissza adnám neked ha megvanak.

2022. okt. 27. 07:41
 29/38 anonim ***** válasza:
9%
Szerintem nem ciki.Egy próbát megér.
2022. okt. 27. 08:06
 30/38 anonim ***** válasza:
81%
Szerintem ezzel borzasztó kellemetlen helyzetbe is lehet hozni valakit. Odaadtad azzal, hogy nem kéred vissza (úgy, hogy nekik nem is nagyon volt szükségük rá). Én is sok mindenkitől kaptam babaruhát, a családtól kezdve a kollégákon át, tényleg mindenkitől. Ha akarnám se tudnám megmondani mit kitől kaptunk, jó részét tovább is adományoztam mert borzasztó sok holmi volt/nem tetszett stb. Szóval ha kérnék is tőle, biztos nem azt a csomagot kérném vissza, hanem megkérdezném nincs-e feleslegessé vált ruhájuk ebben meg ebben a méretben. Ebben semmi gáz nincs.
2022. okt. 27. 10:18
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!