Ciki lenne visszakérni az odaadott gyerekruhákat?
Nem értem miért ne lehetne megkérdezni, hogy esetleg megvannak-e még, mert szeretnéd másnak is odaadás?!
Nyilván nem követelőzve fogod ezt tenni, de szerintem ebben semmi ciki nincs. Elmeséled, hogy olyan helyre kellenének, ahol nagy szükség van rá, lehet még pluszban is ad,nem csak a tieidet adja vissza.
Tőlem kérték így vissza, de ott is már aki adta nekem az is valakitől kapta és annak kellett vissza. Én amúgy is főleg illemből fogadtam el amiket felajánlott, próbáltam a jó viszonyt ezzel is erősíteni. Nem szorulunk rá, de például időt meg sorban állást megspórolt nekem az a néhány darab ami jó lett a gyerekre. A mi esetünkben meg lett mondva hogy ciki de kéri vissza az akitől ő is kapta, mondtam semmi baj. Persze kicsit kellemetlen nekem is, ezért se szeretek semmit elfogadni, de gondoltam próbálok kapcsolatot ápolni ezzel is.
Mindenesetre én se a sajátomat kérném vissza hanem hogy van-e olyan már nem használt ruhája amit oda tudna adni ennek az ismerősnek. Mivel már én se tudom kitől mit kaptam.
Én csak azt nem értem, hogy akarod elajándékozni azt, amid nincs.
Én sem megyek vissza a koldusokhoz és kéregetem vissza az elmúlt évek apróit, illetve x éve látott emberektől a dolgokat. Te már elajándékoztad a ruhákat, x héttel/hónappal/évvel később is el vannak ajándékozva. Értem, hogy megbántad, és most másnak adnád, ha meglennének, de már nincsenek meg.
Ha nagyon pofátlan akarsz lenni, azt lehet csinálni, hogy "Figyelj Juci, régebben kölcsön adtam egy zsák ruhát, ha van olyan, ami megmaradt belőle és nem szeretnéd megtartani, van egy nő, akinek nagy szüksége lenne rá itt és itt tudod elérni, ha gondolod segítek a szállításban is. Persze csak ha szeretnéd"
Viszont akkor nem te vagy a megmentő, gondolom így már nem tetszene annyira. De alapvetően, nem tudod elajándékozni azt, amid nincs. Neked ez már nincs meg, már korábban elajándékoztad. Egyébként ruhát nem adunk kölcsön, mert a gyerekek nem tudnak rá vigyázni, onnantól, hogy mozog a gyerek, villámgyorsan tönkremennek, mázli, ha nem.
Ez nem olyan, mint pl kiskád vagy vízhőmérő.
töled többet nem fogadnék el semmit .
ami van azt vissza adnám neked ha megvanak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!