Ciki lenne visszakérni az odaadott gyerekruhákat?
7. Kérték egyáltalán?
Mert ha nem, akkor nem is remélném, hogy megvannak...
Normálisan kérdezz rá, hogy esetleg megvannak-e még, mert közben úgy alakult, hogy mégis szükség lenne rájuk.
De semmiképp se számonkérően tedd ezt. Simán benne van a pakliban, hogy azóta már ő maga is továbbadta (vagy akár eladta). Ebben az esetben max. kifejezheted a sajnálatodat, de mivel úgy számolt a cuccal, hogy neked már nem kell, ezért bármit is tehetett vele. Én is továbbadtam néhány jobb állapotú ruhácskát anno, amiket én is úgy kaptam.
Nem érted...
Nem az a gáz, hogy visszakéred, hanem az, hogy úgy kéred vissza, hogy azt mondtad, nem fogod visszakérni. Szóval menet közben módosítottad a "felhasználási feltételeket" - a felhasználó tudta nélkül.
Így lehet, hogy az ő Jancsi fia teljesen leamortizálta a te Pisid gönceit, anyuka összemosta, megrágta a mosógép, kibolyhozta a szárító - te meg visszakéred végül, teljesen kellemetlen helyzetbe hozva anyukát.
Ha annyira segíteni akarsz a másik ismerősödön, vegyél neki marketplacen egy ruhacsomagot. Potom pénz, megőrzött állapotú és az aktuális trendeknek is megfelel legalább, no meg a méretek és ruhatípusok is a születendő baba igényeihez igazíthatók.
Elég nagy lutri, hogy megvan e még, főleg ha azóta nem csak 1-2 méretváltáson ment át a gyerek. Rákérdezni rá lehet, én nem sértődnék meg, akkor sem ha mégis visszakérnék és akkor sem ha nem kapnám vissza.
Én pl csak olyat adtam tovább amit nem sajnálok, pl a kórházban fotózóst nem, a hazahozóst nem… aztán mondtam, hogy mivel tesóm is pont terhes lett, hogy ami visszajön visszajön, ami nem nem, ha valami kedvenc marad valami emlék végett tartsák meg nyugodtan kérdés nélkül, ha foltos lesz vagy szakad/lyukad akkor kuka, nem fogom megszámolni hogy 50-et adtam oda, de csak 46 jött vissza, hol van az a 4?
#16: Semmi gáz nincs benne, hogy "mégis" visszakéri. Miért lenne az? Változtak a körülmények, úgy alakult, hogy mégis szükség lenne rájuk.
Nem ciki visszakérni, de - mint fentebb is írtam - nem szabad megharagudni akkor sem, ha már nincsenek meg. (#13)
Én úgy fogalmaznék, hogy van egy rászoruló ismerősöd, nincs-e fölös kinőtt babaruhája Xy méretben, amit fel tudna ajánlani.
Ne a tieidet kérd vissza, és mond azt, hogy körbehívod az ismerősöket és megkérdezel mindenkit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!