Ciki lenne visszakérni az odaadott gyerekruhákat?

Figyelt kérdés
Szükségem lenne az oda adott gyerekruhákra szeretném másik ismerősömnek is tovább adni. Ennyivel is segíteni szeretnék neki. De akinek adtam a ruhákat akkor kérdezte hogy kellenek vissza a ruhák mondtam hogy nem. Ciki lenne most szólni neki hogy ha az ő gyerekének már nincs szüksége rá akkor adja vissza? Amit még az én gyerekem kinő azt is adnám neki továbbra is de csak úgy ha már nem kell nekik vissza kerülne hozzám. Hogy mondjam meg neki hogy egyikőnknek se legyen kínos a helyzet?
2022. okt. 26. 20:51
1 2 3 4
 11/38 anonim ***** válasza:
75%
Nem a kérdező a hibás, hanem az aki úgy vállal gyereket, hogy még normális ruhát se tud turkálni, ezért a széthasznált cuccokért rinyál. Szép hogy segíteni akarsz kérdező de nem kell a szádból segget csinálni senki miatt.
2022. okt. 26. 21:05
 12/38 anonim ***** válasza:
93%

7. Kérték egyáltalán?

Mert ha nem, akkor nem is remélném, hogy megvannak...

2022. okt. 26. 21:07
 13/38 anonim ***** válasza:
95%

Normálisan kérdezz rá, hogy esetleg megvannak-e még, mert közben úgy alakult, hogy mégis szükség lenne rájuk.

De semmiképp se számonkérően tedd ezt. Simán benne van a pakliban, hogy azóta már ő maga is továbbadta (vagy akár eladta). Ebben az esetben max. kifejezheted a sajnálatodat, de mivel úgy számolt a cuccal, hogy neked már nem kell, ezért bármit is tehetett vele. Én is továbbadtam néhány jobb állapotú ruhácskát anno, amiket én is úgy kaptam.

2022. okt. 26. 21:07
 14/38 A kérdező kommentje:
Nem értem amúgy mi ez a rosszindulat! Én is kaptam kölcsön már pár dolgot a gyerekemnek. 2 év után kérte vissza aki adta és egy szó nélkül visszaadtam. Eszembe se jutott semmi ilyesmi hogy filléres dolog vagy szégyen visszakérni.
2022. okt. 26. 21:10
 15/38 A kérdező kommentje:
12-es! Nem kérték,de többször mondták hogy szóljunk ha kellenek a ruhák,de eddig azt mondtam nem kell. De szerintem meg fogják érteni a helyzetet.
2022. okt. 26. 21:13
 16/38 anonim ***** válasza:
79%

Nem érted...

Nem az a gáz, hogy visszakéred, hanem az, hogy úgy kéred vissza, hogy azt mondtad, nem fogod visszakérni. Szóval menet közben módosítottad a "felhasználási feltételeket" - a felhasználó tudta nélkül.

Így lehet, hogy az ő Jancsi fia teljesen leamortizálta a te Pisid gönceit, anyuka összemosta, megrágta a mosógép, kibolyhozta a szárító - te meg visszakéred végül, teljesen kellemetlen helyzetbe hozva anyukát.

Ha annyira segíteni akarsz a másik ismerősödön, vegyél neki marketplacen egy ruhacsomagot. Potom pénz, megőrzött állapotú és az aktuális trendeknek is megfelel legalább, no meg a méretek és ruhatípusok is a születendő baba igényeihez igazíthatók.

2022. okt. 26. 21:21
 17/38 anonim ***** válasza:
89%

Elég nagy lutri, hogy megvan e még, főleg ha azóta nem csak 1-2 méretváltáson ment át a gyerek. Rákérdezni rá lehet, én nem sértődnék meg, akkor sem ha mégis visszakérnék és akkor sem ha nem kapnám vissza.

Én pl csak olyat adtam tovább amit nem sajnálok, pl a kórházban fotózóst nem, a hazahozóst nem… aztán mondtam, hogy mivel tesóm is pont terhes lett, hogy ami visszajön visszajön, ami nem nem, ha valami kedvenc marad valami emlék végett tartsák meg nyugodtan kérdés nélkül, ha foltos lesz vagy szakad/lyukad akkor kuka, nem fogom megszámolni hogy 50-et adtam oda, de csak 46 jött vissza, hol van az a 4?

2022. okt. 26. 21:23
 18/38 anonim ***** válasza:
26%

#16: Semmi gáz nincs benne, hogy "mégis" visszakéri. Miért lenne az? Változtak a körülmények, úgy alakult, hogy mégis szükség lenne rájuk.

Nem ciki visszakérni, de - mint fentebb is írtam - nem szabad megharagudni akkor sem, ha már nincsenek meg. (#13)

2022. okt. 26. 21:27
 19/38 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek! Holnap rá kérdezek!
2022. okt. 26. 21:31
 20/38 anonim ***** válasza:
87%

Én úgy fogalmaznék, hogy van egy rászoruló ismerősöd, nincs-e fölös kinőtt babaruhája Xy méretben, amit fel tudna ajánlani.

Ne a tieidet kérd vissza, és mond azt, hogy körbehívod az ismerősöket és megkérdezel mindenkit.

2022. okt. 26. 21:55
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!