Nincs vasalóm, se deszkám, nem is tervezek venni. Első gyerekem, másnál azt láttam hogy mindent is vasalnak. Én 3. gyerek vagyok, anyukám elmondása szerint sose vasalt rám, mert nem volt ideje… ciki már az elsőnél se vasalni? Mi baja lehet ettől a babának?
Nem. És nem vasalom a saját ruháimat sem..Férjem igen. Hát ha ő ráér erre. Van jobb dolgom is. A fertőtlenítés meg akkor volt érdekes, mikor a textil pelenkázó pisiltek/kakiltak és nem volt olyan a mosógép sem.
2022. szept. 7. 12:07
22/30 anonim válasza:
Amíg pici volt az első hordás előtt kivasaltam(ezeket nagyját terhesség alatt) majd utána már nem.
2022. szept. 7. 12:20
23/30 anonim válasza:
Én szoktam vasalni ami gyűrődősebb magamnak, és a gyereknek is azt kivasalom. Fel óra max egy héten és sorozatot nézek közben. Nem szeretem a gyűrött ruhákat, nem a fertőtlenítes miatt szoktam.
2022. szept. 7. 12:20
24/30 anonim válasza:
Vannak akik leragadtak hogy a fertőtlenítés miatt vasalunk. 🙈
Persze fertőtlenít de régebben azért vasaltak mindent a fertőtlenítes miatt mert nem tudtak olyan magas hőfokon mosni ami fertőtlenítene.
2 gyerek és munka mellett vasaljon az akinek ez a hobbija
2022. szept. 7. 13:02
25/30 anonim válasza:
Én mindig szerettem mosni-teregetni-vasalni, de nekem sem jut rá időm. Eleinte vasaltam a kisfiam összes ruháját meg a tetrapelenkákat, de már csak töredék részét vasalom a ruháinknak. Ingek/blézerek/blúzok kivételével úgyis minden kisimul az emberen.
2022. szept. 7. 13:07
26/30 anonim válasza:
Még terhesen nekiálltam a tetrákat kivasalni, a negyedénél meguntam, azóta se vasaltam babaruhát. Van szárítógép, mosószer, nem putriban lakunk, hogy extra fertőtlenítés kelljen.
Magunkra is csak akkor vasalok, ha hordás előtt az adott darab igényli.
2022. szept. 7. 15:21
27/30 anonim válasza:
Én csak az újakat vasaltam ki neki. Régen azért vasaltak mert nem volt mosó/szárító gép így nem volt a vasalon kívül semmi ami fertőtlenített volna.
Ha nem akarsz ne vasalj. Senkinek semmi köze hozzá.
2022. szept. 7. 16:43
28/30 anonim válasza:
Sose vasaltam semmit mióta sajàt hàztartàsom van. (20 ève). Nincs is vasalòm, vasalòdeszkàm. A gyerek ruhàit sem vasaltam termèszetesen, pedig legtöbbje hasznàlt volt kiskoraban. Szerintem akkoriban volt a vasalàsnak lènyege, mikor sok koszos (!) àllattal èltek együtt az emberek. Manapsàg, mikor kevesebb àllattal èrintkezünk, ès azok is kapnak àllatorvosi ellatast, màr semmi èrtelme vasalni.
2022. szept. 7. 17:49
29/30 anonim válasza:
Ez ilyen régi, elavult szokás, mint pl. hogy 6 hétig a házból sem szabad kimenni a gyerekkel, meg "levegőhöz kell szoktatni".
Mert ugye régen még csak textilpelenkák voltak mindenre, kaki-pisi is abban gyűlt. Ha volt is mosógép otthon, az nem mosott 60 fokon, szárítógépről pedig még csak hallani sem hallott senki.
Ma már nem kell ezzel szenvedni, nem lesz semmi baja a babának, ha "csak" mosott ruhákat adsz rá. :)
2022. szept. 7. 21:25
30/30 anonim válasza:
Én sok kis ruhácskát vettem használtan, de még azokat sem vasaltam ki. Van fertőtlenítő mosószeradalék, azt raktam a mosáshoz és ennyi volt a fertőtlenítés. De azt is csak az első alkalommal utána már nem.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!