Miért nem értik meg a rokonok, hogy nem kérünk kölcsönbe babaruhákat?
26 hetes terhes vagyok. Az unokatestvérem szinte erőszakosan próbálja rám erőszakolni az ő babaruháikat, amit egyébként is csak kölcsönbe adna. Nekem ezzel az a problémám, hogy az összes ruhán éreztem, hogy penészes vagy dohos szaga van a helytelen tárolás következtében, illetve ahogyan láttam párat, nem olyan tartós, minőségi anyagok (pl. pepcos kinyúlt body-k és már felnőtt benne 3 gyerek alapjáraton) .
Vagy pl. múlt héten vettünk egy teljesen új babakocsit, erre megkaptam, hogy minek vettem amikor nekik ott van a tizen x éves, kölcsönadják azt is. Nagyon sokszor visszautasítottam, hogy nem kérjük, mindenből újat szeretnék, amit anyagilag meg is tehetünk szerencsére.
Többször kijelentette, hogy szerinte inkább örülni kellene, mert ők mekkora segítséget nyújtanak és mi pedig visszautasítjuk.
Amiben három gyerek felnőtt, arra ne mondd, hogy nem tartós...
És ha nem ismered a szót, hogy nem, a gyerekkel is lesz bajod.
Mint írtam is, megmondtam nekik, hogy nagyon aranyosak, hogy segíteni szeretnének, de NEM kérjük. És akkor következik a kérdés, hogy de miért nem? Elmondom nekik, majd a következő találkozásnál kezdődik előről, hogy mi nem fogadjuk el a segítséget, ők is örültek volna a helyünkben annak idején.
Tehát már kb 8-10 alkalommal nemet mondtam.
"Tehát már kb 8-10 alkalommal nemet mondtam." :DDDDDDDDDDD
A gyereknél ez ennek sokszorosa lesz :D
Annyira szánalmas leszel, te! :D
Most mit cseszegetitek a kérdezőt, tényleg k*rva idegesítő, mikor valaki századjára sem érti meg a nemet és hordja a kacatokat.
Nálunk a férjem mamája ilyen, mindig hoz egy csomó béna ruhát meg cipőt a turiból, és nem lehet vele megértetni, hogy nem kell, akkor is hozzá legközelebb is.
Félreértés necessék, én örültem a sok kapott ruhának, mikor babát vártam, de a tukmálást, na azt utálom. Ha valaki csak kölcsönbe adta volna, azt meg el sem fogadom.
9 mondjuk a babakocsinal nem mindegy milyen és hol fogod használni. Valaki az emeletről nem akar lecipelni egy nyiklo nyakló ezer éves batart.
Amúgy meg a babakocsi státusz szimbólum. Az vagy amit tolsz.
(Én mondjuk nem vagyok gazdag, ha akartam volna se tudok beszállni ebbe a kivagyisagba, használt noname babakocsink volt)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!